Stângă: „Suntem superiori, dar UTA e un adversar incomod”

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:15 Seria 2
Stângă:**

Cel puțin după declarații, Stângă nu tratează meciul cu UTA ca pe unul cu o echipă codașă, menționând că oaspeții de mâine au făcut și meciuri bune și au în lot, dar și pe banca tehnică, foști jucători ai Universității, care au o ambiție specială când revin în Bănie.

„Chiar dacă se află pe ultimul loc, UTA este un adversar incomod, care și-a creat multe ocazii în meciurile anterioare și a pierdut aproape de fiecare dată pe final. Cunosc dorința olteanului care ajunge prin alte părți și revine acasă cu o ambiție specială, de a se autodepăși. Trică și Firțulescu spun că nu CS Universitatea este adevărata echipă a Craiovei, fiindcă ei nu au apucat să joace ca mine, din 1990, pentru acest club, mai târziu altele au fost datele problemei” a spus antrenorul într-o conferință de presă.

Stângă a fost pentru câteva zile în vară antrenor al echipei arădene, controlate de un prieten de-al său, Adrian Marțian, dar e refuzat să o pregătească pentru campionat, deoarece nu erau condițiile pe care le dorea: „M-am dus la UTA pentru că m-a rugat Marțian, dar nu am fost mulțumit de ceea ce am găsit acolo. Nu voiam să mai aștept încă un an pentru a promova, obiectivul fiind formarea unei echipe. Consider că la Craiova am șanse mai mari să-mi îndeplinesc obiectivul”.

Ovidiu Stângă a apucat să-și facă o idee despre echipa pe care a preluat-o recent, dar nu-și permite să etaleze concret concluziile, deocamdată fiind nevoit să lucreze cu materialul pe care l-a găsit. Evident, unul pe care nu-l poate critica, dar cert este că în iarnă își va impune punctul de vedere în privința unor achiziții, pe posturile deficitare. „Am văzut părți bune și unele mai puțin bune la echipă, dar încercăm să le corectăm din mers. Oricum, până în iarnă nu se poate face nimic, atunci vom mai retușa lotul, dar asta nu înseamnă că vom tăia în carne vie. Cu pregătirea fizică nu stăm foarte bine, dar nici slab, Ferfelea și Curelea stau mai prost din acest punct de vedere, dar cu ei am crescut valoric”

Modelul echipei de baschet este de urmat

Antrenorul CS Universitatea Craiova și-ar fori să vină mai mulți spectatori la meciurile de pe „Ion Oblemenco”, dar este conștient că acest lucru depinde atât de rezultate, cât și de jocul echipei, iar antrenorul a folosit drept comparație atmosfera de la meciurile echipei de baschet Universitatea Craiova: „Am fost la meciurile echipei de baschet și am văzut atmosfera creată de fani. Știu și motivele: echipa a avut rezultate, a avut parte de promovare și imagine, jocul este spectaculos, iar sala este una deosebită. Când vom acumula și noi câteva victorii, când vom etala un joc de calitate și vom avea parte și de un stadion nou, vom aduce public la un meci cât are echipa de baschet tot sezonul. Lumea vrea să vadă spectacol și calitate, de aceea plătește bilet”.

Marian Cârjă spune că presiunea rezultatelor și atmosfera de la Craiova seamănă cu cea pe care a întâlnit-o la Petrolul. „La fel ca la Ploiești, Craiova are istorie în fotbal și lumea dorește performanță, este normal să nu existe răbdare. Nu cred că ar trebui să fim presați de acest lucru, ci ar trebui să ne motiveze, fiindcă atunci când avem rezultate, atmosfera ne poate ajuta foarte mult. Acum ar fi păcat să nu mai facem un alt pas înainte printr-o victorie cu UTA și să legăm două rezultate bune”.

Mijlocașul Cristian Ganea a confirmat că moralul său și al coechipierilor a crescut după succesul cu Olimpia Satu Mare și încrederea căpătată i-ar putea ajuta foarte mult în perioada următoare. „Urmează un joc foarte important pentru echipă. Meciul cu Satu Mare l-am câștigat și avem un moral mult mai bun și asta se va vedea sâmbătă în teren, pentru că avem încredere în noi și ne dorim cele trei puncte. Nu va fi un meci ușor, dar obiectivul este victoria, ca în toate celelalte partide ce vor urma. Ne-am antrenat foarte bine cu noul staff tehnic, sperăm să o ținem așa în continuare și rezultatele vor veni cu siguranță”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Marius ANGHEL 11 Oct. 2013, 18:15 Seria 2
Pe aceeași temă