Stanciu vrea să aducă la ACS Poli jucători de la ASA și Dinamo. Planurile noului manager al timișorenilor

Marius ANGHEL 26 May. 2015, 15:05 Seria 2
Stanciu vrea să aducă la ACS Poli jucători de la ASA și Dinamo.** Planurile noului manager al timișorenilor

ACS Poli Timișoara a elucidat una dintre cele mai importante probleme din primăvară, cea a managerului sportiv. În locul lui Ion Timofte a sosit pe Bega cel mai vehiculat dintre înlocuitori, Daniel Stanciu, care a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate la Tele Nova despre planurile pentru Liga 1. Pe lângă posibilitatea aducerii de jucători de la ASA Târgu Mureș, noul conducător a numit doi jucători aflați acum în curtea lui Dinamo.

„Timișoara a fost o a doua casă a mea, mi-am dorit să ajung aici și să încep acest proiect. Sper să realizăm lucruri mărețe cel puțin în sezonul viitor. Cred că în ultimii ani am făcut lucruri importante în fotbalul românesc din calitate de manager. Ca exemplu putem da Târgu Mureșul, pe care l-am promovat și a ajuns la nivelul în care este acum. A contat foarte mult dorința mea de a mă întoarce acasă și faptul că am fost dorit aici din toate discuțiile pe care le-am avut. Îmi doresc să rămân cât mai mult aici”, a spus Daniel Stanciu în cadrul emisiunii Liga de Vest.

Referitor la ceea ce interesează pe cei mai mulți, și anume cum vor fi gestionați banii de transferuri, care sunt publici, noul manager sportiv al lui ACS Poli a tras un semnal de alarmă. „Trebuie să fii atent cum gestionezi banii, pentru că avem o datorie nu doar morală, iar oamenii trebuie să știe ce se întâmplă cu banii lor. În condițiile în care Timișoara lucrează pe contracte de muncă, se plătesc absolut toate taxele la stat, vă dați seama că sunt cheltuieli mari. Trebuie să avem o politică echilibrată, de asta nici nu aș vrea ca lumea să înțeleagă faptul că ne vom bate la titlu. Important e să facem pas cu pas, să acumulăm punctele necesare și, de ce nu, să intrăm în play-off și în cupele europene”, a explicat Stanciu.

Elhamed și Bunoza, numele noi pe listă

La fel ca înainte de venirea lui Stanciu s-a vehiculat că la Timișoara se vor face „repatrieri”. Printre numele vizate fiind Goga, Zicu și Axente de la ASA. Stanciu a dezvăluit pentru aceeași sursă că și-i dorește de la Dinamo pe închizătorul israelian Abd Hatem Elhamed (24 ani) și pe fundașul bosniac Gordan Bunoza (27 ani), împrumutat la „câini” de la Pescara (Serie B)

„Mi-ar plăcea să preiau nucleul de jucători de la Târgu Mureș. Mi-l doresc foarte mult și pe Elhamed, pe care am reușit să-l aduc sub formă de împrumut la Dinamo. De asemenea, l-aș vrea și pe Gordan Bunoza, de la Pescara, dar ar fi bine să vină sub formă de împrumut pe un an, pentru că dacă va veni liber de contract, ne va fi greu să îi satisfacem pretențiile salariale”, a explicat Daniel Stanciu, referitor la transferurile din vară.

Stanciu a explicat că președintele Liviu Anton l-a convins să revină în dauna unei funcții la ASA, unde a fost consilier ultima dată: „Cea mai tentantă a fost la Tg. Mureș. Am fost aproape să semnez săptămâna trecută. Dar felul în care m-a abordat domnul Liviu Anton, care a fost mandatat, m-a făcut să mă întorc acasă… Sper ca aceste divergențe să fie doar în mass-media. E important că-și dau mâna pentru a ajuta sportul. E foarte importantă această conlucrare. Sper să readucem Poli în cupele europene”.

Referitor la galeria mutată pe „Știința” Stanciu a adoptat o poziție neutră. „E un subiect delicat, cred că timpul le va rezolva pe toate. Am un mare respect pentru Druckeria, nu sunt eu în măsură să intemediez acest lucru, dar cu siguranță mi-aș dori să se întâmple în viitorul apropiat”, a precizat fostul manager sportiv al lui Dinamo.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 26 May. 2015, 15:05 Seria 2
Pe aceeași temă