Șoimii Pâncota, mai aproape de Liga a 3-a decât eșalonul secund. Noul primar amână să dea un răspuns în privința finanțării clubului

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jun. 2016, 10:09 Actualizat: 17 Jun. 2016, 10:10 Seria 2
Șoimii Pâncota, mai aproape de Liga a 3-a decât eșalonul secund.  Noul primar amână să dea un răspuns în privința finanțării clubului

Chiar dacă nu a avut o discuție lămuritoare cu președintele clubului, Dan Pocrișer, noul primar al orașului Pâncota, a vorbit public despre echipa de fotbal. A făcut-o pentru colegii de la aradon.ro și a dat de înțeles că nu susține o continuarea a activității în Liga a 2-a, acolo unde „alb-negrii” au loc și pentru sezonul 2016-2017.

„Am vorbit la telefon o singură dată cu Pavel Piroș, căruia i-am spus că nu pot face planuri de unul singur. Împreună cu noul Consiliu Local vom stabili prioritățile pentru oraș și care va fi viitorul echipei de fotbal. Deocamdată sunt viceprimar, nu pot spune nimic concret până după investire. Un lucru este cert, fotbalul nu va muri la Pâncota. Și încă ceva, prefer să joc într-o ligă inferioară promovând tinerii din Pâncota, decât să cheltuim foarte mulți bani cu sportivi veniți din altă parte, care nu simt nimic pentru oraș și oamenii de aici”, a precizat Dan Pocrișer pentru sursa menționată.

Lucrurile, însă, nu sunt deloc simple sau cel puțin nu atât de simple precum le vede noul primar al orașului din Podgorie. Dacă vor spune „pas” ligii secunde nimeni nu le asigură un loc în eșalonul trei. Teoretic, toate locurile sunt ocupate și doar o eventuală retragere a vreunei echipe înainte de startul sezonului ar putea fi să fie benefică pâncotanilor. Probleme ar fi pe la multe divizionare C din toată țara, dar până ce nu vreuna dintre ele nu aruncă prosopul Federația nu va fi impresionată de cererea „șoimilor”. În Liga a IV-a Arad, lucrurile sunt și mai complicate. Aici, șansele ca toate locurile să fie ocupate sunt infinit mai mari decât mai sus, așa că  se va ajunge la… Liga a 5-a.

Pavel Piroș a studiat demult toate aceste posibilități și e greu de crezut că va coborî ștacheta sub Liga a 2-a. Sau cel mult Liga a 3-a. „Oricum, fără Pavel Piroș e greu de crezut că se vor mișca lucrurile așa cum își doresc oficialitățile locale din Pâncota. S-a mai încercat și în iarnă ceva, dar lumea și-a dat seama că actele sunt acte și nu pot fi eludate. Dar, nu vreau să vorbesc mai multe, aștept întâlnirea cu domnul Pocrișer și noii consilieri, eu încă sper că ne putem înțelege pentru binele acestui club în locul căruia poate și-ar dori să fie multe alte cluburi din țara asta. Loc în Liga a 2-a, fără datorii și oameni care au demonstrat că pot face față cu brio nivelului”, a spus președintele Pâncotei.

În fine, Piroș a fost surprins de declarația lui Ionuț Popa, cea cu privire la retragerea susținerii celor de la Primărie după plecarea fostului antrenor de la echipă. „Domnul Popa ne-a părăsit după derby-ul din penultima etapă a sezonului regulat cu UTA și noi ne-am continuat activitatea cu succes încă 11 partide. Una în campionat și zece în play-out și parcă am fost campionii acestei faze secunde a întrecerii. Poate a uitat și vreau să-i reamintesc asta”, a adăugat șeful grupării din Podorie.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Jun. 2016, 10:09 Actualizat: 17 Jun. 2016, 10:10 Seria 2
Pe aceeași temă