„Conferențiarul” Cosmin Petruescu, la final de „sesiune”: „Mi-aș dori să ajung eu cu Politehnica în situația de a juca în Liga 1 și să nu avem unde”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 08:53 Campionat
  • Cosmin Petruescu a dus-o pe ASU Poli la liman, pentru un final de sezon pe locul 10, după succesul cu Metaloglobus București (2-0).
  • Antrenorul și-a felicitat elevii și a precizat că va rămâne și sezonul viitor la echipa susținută de galeria CVUCS.
  • Întrebat dacă lipsa unui stadion nou concret, și nu doar promisiuni electorale, afectează perspectiva promovării lor sau ripensiștilor în prima ligă, Petruescu a spus franc că și-ar dori să aibă această problemă, a promovării sportive și a dilemei arenei unde să joace.

 

Petruescu a dedicat succesul cu Metaloglobus și locul din clasament fanilor. „Îi felicit pe băieți pentru modul în care au reușit să se reconecteze la acest joc. Știind faptul că matematic eram salvați după etapa trecută, nu a fost deloc ușor în această săptămână. Mai ales că mare parte dintre ei sunt plecați de mult timp departe de familii și poate că erau nerăbdători să se încheie mai repede meciul și să se întoarcă mai repede acasă. Îi felicit pe toți. O partidă bună făcută de noi în prima repriză. Am reușit să înscriem de două ori, pe fondul unui joc bun, și o repriză a doua în care din punct de vedere ofensiv am fost aproape inexistenți. Dar eram la adăpostul unui 2-0 și din acest punct de vedere cred că am făcut un joc tactic defensiv foarte bun, care ne-a sigurat cele trei puncte și, implicit, poziția a 10-a în clasament, pe care nu știu dacă am fost de multe ori în acest campionat. Mă bucur că băieții mi-au respectat dorința. Au înțeles mesajul pe care l-am transmis în această săptămână. Mi-am dorit foarte mult să încheiem acest campionat cu o victorie, în primul rând pentru suporterii noștri, care au fost și astăzi alături de noi. Chiar i-am simțit foarte aproape în momentul în care am rămas în zece oameni. Sunt bucuros pentru joc, sunt bucuros pentru rezultat, dar mai ales pentru atitudine”, a precizat antrenorul Politehnicii.

Precaut în ceea ce privește sezonul viitor

Antrenorul va continua și sezonul viitor la alb-violeți. „Din punctul meu de vedere, doresc să-mi duc acest contract la bun sfârșit. N-au fost probleme. Mă bucur că și cei din conducere, dar și suporterii, atunci când am avut acea serie de multe meciuri fără victorie. Nu sunt omul proiectelor pe termen scurt. Peste tot unde am fost, atâta timp cât am avut susținere, cred eu că mi-am făcut treaba cum am putut mai bine. Sperăm ca în sezonul viitor să avem o clasare mai bună, deși suntem conștienți cu toții că va fi o ediție de campionat mult mai echilibrată și mult mai puternică decât cea recent încheiată. Liga a 2-a a crescut de când s-a trecut la o singură serie, de la an la an, a crescut în investiții”, a precizat Cosmin Petruescu.

Petruescu știe însă că locul 10, deși greu de obținut în practică, nu trebuie să fie un motiv de fală. „Până la urmă, echipa a terminat în obiectiv, o clasare în primele 10. A fost un campionat pe care l-am trăit la intensitate maximă. Nu mai contează ce a fost, important este ce va fi de acum înainte. În momentul în care am stabilit obiectivul, nu știam ce înseamnă Liga a 2-a în acest an. Să nu facem o nuntă din acest obiectiv. Este un loc 10 meritat zic eu, dar nu este nicio promvoare. Suntem totuși Politehnica Timișoara. Este normal să ne dorim și să sperăm la mai mult. Dar, în același timp, trebuie să stabilim un obiectiv pe baze reale, realist, raportat la posibilitățile noastre actuale”, a mai spus antrenorul echipei timișorene.

Visează la prima ligă, deși nașul său vrea să dărâme stadionul

Un aspect mai puțin cunoscut este că actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, este nașul de cununie al lui Cosmin Petruescu. Liderul instituție care este proprietarul stadionului „Dan Păltinișanu” vrea să-l dărâme cât mai rapid, pentru a pun un teren viran la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, pentru o nouă construcție.

„Sperăm să se ridice cât mai repede un nou stadion la Timișoara. Din ce știu eu în această vară vor demara lucrărilor de modernizare la tribune la Știința. Nu știu (n.r. – dacă se mai putea juca pe arena studențească). Mi-aș dori să ajung în situația să jucăm în Liga 1 și să nu avem unde. Mi-aș dori să ajung eu cu Politehnica în situația de a juca în Liga 1. Sunt convins că se vor găsi și soluții”, a precizat Petruescu.

ASU Politehnica a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 10, cu 48 de puncte acumulate în 38 de etape. Celelalte echipe timișorene s-au clasat sub ea. Ripensia a terminat pe 12, cu 47 de puncte, iar ACS Poli e pe 18, retrogradabil, cu 29 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2019, 08:53 Campionat
Pe aceeași temă