„Simt că putem mai mult, fiindcă echipa are valoare”

07 Dec. 2011, 13:13 Seria 2

Portarul Mihai Ștețca a fost singurul jucător al echipei severinene care a bifat toate minutele în cele 15 etape ale turului.
Adus în vară de la FCM Târgu Mureș, maramureșeanul Ștețca a fost integralist la Gaz Metan Severin și a reușit să nu primească gol în șapte partide din actualul sezon al Ligii a II-a. Portarul de 30 de ani a fost invincibil cu Arieșul Turda (2-0), CSM Râmnicu Vâlcea (1-0), Alro Slatina (0-0), FC Bihor Oradea (3-0), FC Olt Slatina (0-0), Mureșul Deva (3-0) și FC Argeș Pitești (3-0).

În celelalte opt meciuri din campionat, Ștețca a primit 17 goluri, cu Poli Timișoara (1-2), Unirea Alba Iulia (0-3), UTA Arad (1-3), Gloria Bistrița (1-2), FC Maramureș Baia Mare (3-2), Luceafărul Oradea (0-2), Chindia Târgoviște (1-2) și Juventus București (2-1).

Ștețca a fost singurul portar din Liga a II-a care nu primise gol după primele cinci etape. „La portar se văd mai ușor greșelile, dar și lucrurile bune. Nu-i neapărat un obiectiv pentru mine să fiu integralist. Important e ca lumea să fie mulțumită de mine. Obiectivul meu, cât și al întregii echipe, e să fim cât mai sus în clasament, unde ne e locul. Am terminat pe patru, dar eu simt că putem mai mult, fiindcă echipa are valoare. Au fost unele momente mai dificile, iar de pe locul 2 ajunsesem pe 11. Ne-am cam jucat cu emoțiile suporterilor. Ne-am revenit pe final și am obținut trei victorii consecutive. În mod normal, o echipă care vrea să lupte pentru promovare n-ar trebui să aibă aceste sincope. Păcat că n-am reușit să avem rezultate mai bune”, a spus Ștețca.

Vrea să încheie sezonul pe podium

Portarul speră ca Gaz Metan Severin să aibă constanță în retur și să micșoreze distanța față de primele două clasate: „Pe propriul teren am cedat prea multe puncte. Jocul nostru n-a fost constant, iar distanța față de Bistrița și Timișoara e cam mare. Sunt 11 puncte, dar eu sper ca în retur să ne apropiem și să rămânem în spatele primelor două clasate. Nu se știe ce se poate întâmpla. Poate unele echipe nu vor primi licență. Îmi doresc să aducem din nou publicul în număr foarte mare la stadion, ca în primele etape din tur. Sper ca spectatorii să aibă răbdare cu noi, fiindcă se poate face o echipă frumoasă la Severin”.

Experiența din Oltenia a fost prima pentru Ștețca departe de casă, după 10 ani în care a apărat doar la echipe din Ardeal. „Mi-a fost mai greu la început. Oamenii sunt mai diferiți în Oltenia, dar m-am adaptat între timp. E pentru prima dată când am jucat departe de casă, iar Crăciunul și Revelionul o să le fac în familie. Sărbătorile se simt mai bine în Maramureș”, a precizat portarul lansat de FC Baia Mare.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

07 Dec. 2011, 13:13 Seria 2
Pe aceeași temă