Silaghi, noul antrenor al FC Bihor: „Am văzut o stare de moleșeală. Sperăm să aducem echipa la liman”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 17:44 Seria 2
Silaghi, noul antrenor al FC Bihor:**

FC Bihor are începând de astăzi, 15 aprilie, un nou antrenor principal, după ce Călin Cheregi, împreună cu „secundul” său, Lucian Ciocan, și-au prezentat demisia. Gheorghe Silaghi va fi noul tehnician, poziție pe care a mai avut-o la gruparea orădeană în anii 2007-2008.

„Demisia celor doi antrenori, Călin Cheregi și Lucian Ciocan, s-a produs în cursul zilei de ieri. Este un act unilateral al domnului Călin, pe care l-am acceptat într-un final. Motivul, șoc la echipă, motiv pentru care de astăzi antrenor la echipa întâi este domnul Gheorghe Silaghi. Sincer, nu mă așteptat la o renunțare din partea lui Călin. El a mai avut un gest similar acum două săptămâni. Am stat de vorbă cu el, dar acum chiar nu m-am așteptat. Nu mi-a fost ușor să-l conving pe Gheorghe Silaghi, dar îi mulțumesc că a acceptat, în condițiile în care, știți, ne zbatem financiar, dar nici situația sportivă nu este roză. Îi mulțumesc însă și lui Călin Cheregi pentru modul în care a antrenat echipa și pentru că mi-a spus-o direct în față că el este deschis în continuare să ajute această echipă”, a declarat, citat de fcbihor.ro, Mircea Fodor, președintele clubului, la conferința de presă de miercuri.

Silaghi: „Mai sunt patru meciuri, sperăm noi doar patru”

Gheorghe Silaghi a fost promovat astfel la prima echipă, până acum el fiind tehnician în cadrul Centrului de Copii și Juniori, dar și antrenor la echipa a doua de seniori, cea care activează în Liga a IV-a Bihor.

„Situația nu este deloc roză. Există, am văzut, în sânul echipei o stare de moleșeală, cauzată de mai multe motive, în primul rând lipsa susținerii financiare, care este arhicunoscută. Probabil și lipsa unei perspective e un alt motiv care-i fac pe jucători să se îndoiască, să aibă îndoieli, să aibă reticență, să fie foarte evazivi așa, în tot ceea ce fac, inclusiv în joc. Nu va fi ușor, este un moment foarte, foarte greu. Cred că este unul dintre cele mai grele momente pentru acest club. Mai sunt patru meciuri, sperăm noi doar patru, în care să reușim să ducem echipa din punct de vedere sportiv la liman, adică să evite meciurile de baraj”, a spus, citat de fcbihor.ro, noul antrenor al echipei FC Bihor.

Silaghi a condus miercuri dimineața prima ședință tehnică cu jucătorii. Acesta îl va avea ca „secund” pe banca tehnică pe Dorin Mihuț, care este și jucător, iar antrenor cu portarii rămâne Vasile Sin.

La echipa a doua, în locul lui Gheorghe Silaghi, antrenor principal va fi Sorin Pop.

FC Bihor se află în acest moment pe locul 3 în play-out-ul Seriei a II-a și are un singur punct în fața trupei Șoimii Pâncota. Orădenii tocmai au remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu arădenii și au ca obiectiv evitarea ultimei poziții din serie, loc care duce la barajul de retrogradare în Liga 3. Până la finalul play-out-ului mai sunt de disputat patru etape, perioadă în care FC Bihor întâlnește pe FC Caransebeș (deplasare), FC Caransebeș (acasă), Șoimii Pâncota (d) și CSM Râmnicu Vâlcea (a).

Foto: bihon.ro

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 17:44 Seria 2
Pe aceeași temă