Severinul, favorit cu Vâlcea

23 Mar. 2012, 15:50 Seria 2
Severinul,** favorit cu Vâlcea

Antrenor la CSM Râmnicu Vâlcea, în sezonul 2007-2008, Marian Bondrea a revenit toamna trecută în fotbalul românesc, după periplul din țările arabe. Ajuns la Gaz Metan Severin, tehnicianul de 61 de ani întâlnește sâmbătă fosta sa echipă.

„Doar un jucător mai e acum la CSM. E vorba de actualul căpitan de la Vâlcea, Pârvu, pe care eu l-am promovat când era junior. Îl mai știu pe portarul Tufiși, pe care l-am avut la FC Argeș. E un lot nou la CSM. Am ceva informații și despre actualii jucători, dar nu foarte multe. Sper ca noi să ne impunem jocul, astfel încât să nu fie nevoie de măsuri de contracarare, iar adversarii să fie cei care joacă după cum dictăm noi”, a spus Bondrea despre jocul cu ultima sa echipă, înainte de venirea la Severin, în noiembrie 2011.

Bondrea are numai victorii la Gaz Metan și vrea continuitate, dar nu crede că elevii săi vor avea un joc facil cu CSM Râmnicu Vâlcea, echipă aflată la retrogradare. „Pentru noi e primul meci al returului, după patru luni de pauză. Nu e normal să fie o perioadă așa mare fără jocuri oficiale. A fost o iarnă dificilă, cu multe disfuncții, întreruperi, din cauza vremii. Sper ca pregătirea pe care am făcut-o să ne fie de folos în campionat și să începem cu bine returul. Sunt cel puțin cinci echipe care vizează locul trei. Sper ca la sfârșitul campionatului noi să fim echipa norocoasă. Nu pot spune că suntem favoriți cerți cu Vâlcea. În fond, e un joc, din care și adversarii pot câștiga. Atuurile noastre sunt însă mai numeroase, dacă am în vedere condițiile de pregătire, dorința de performanță, valoarea individuală și de grup”, a spus Bondrea, după ce echipa sa a stat în prima etapă a returului, deoarece adversara Arieșul Turda s-a retras din campionat.

Cere răbdare publicului

Antrenorul craiovean a dezvăluit și strategia de la Gaz Metan Severin: „E logic că un antrenor trăiește din rezultatele de moment, dar m-a preocupat mereu și schimbul de mâine. Sper ca lumea să înțeleagă că nu se poate face așa de ușor o echipă. La Severin, pe de o parte, se dorește performanță, dar se vrea și constituirea unei echipe de viitor. Pentru a avea performanță într-un timp cât mai scurt, e nevoie de foarte mulți bani, ca să aduci jucători de valoare, de valoare verificată. Să nu confundăm valoarea cu calitățile. Valoarea înseamnă experiența în timp, confirmări… Eu sunt încrezător în echipă și sper să ofere cât mai multe satisfacții publicului, pe care-l rog să fie lângă echipă. Sper să înțeleagă că nu e simplu ca o echipă să joace după placul spectatorilor, în orice moment. E nevoie de timp. Cred că suntem pregătiți de retur în proporție de 70-75 la sută, ceea ce e cât de cât bine”.

În partida-tur, Gaz Metan, antrenată la vremea respectivă de Cosmin Bodea, s-a impus cu 1-0 în Zăvoi, prin golul lui Șaim, din minutul 12.

Acuzând probleme medicale, mijlocașul stânga adus vara trecută de la FCM Târgu Mureș nu este în lot pentru meciul-retur cu CSM Râmnicu Vâlcea, dar Șaim are șanse mici să mai joace, după venirea lui Silviu Bălace, în iarnă.

Bilete la prețurile din tur

Pentru meciul de sâmbătă, televizat în direct de Digi Sport, de la ora 11,30, organizatorii au pus, de astăzi, în vânzare bilete. Prețurile au rămas cele practicate și tur și anume 5 lei la tribuna I și II, 10 lei la tribuna 0 și 40 lei la tribuna oficială. Peluzele arenei de 20.000 de locuri vor fi închise.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

23 Mar. 2012, 15:50 Seria 2
Pe aceeași temă