Oțelul face pași greșiți în lupta pentru promovare! Gălățenii au luat doar un punct din tarlaua Darabaniului, ultima clasată

  • SC Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă, partida din deplasare cu Sănătatea Darabani, ultima clasată din Seria 1, din etapa a doua a returului Ligii 3. Cum SCM Gloria Buzău a câștigat meciul cu Metalul Buzău, principala contracandidată a gălățenilor la promovare s-a distanțat la cinci puncte în fruntea clasamentului.

 

Oțelul și-a diminuat semnificativ șansele la promovare după un joc în care a fost la un nivel acceptabil doar atitudinea bună, cu angajament fizic lăudabil. Echipa gălățeană și-ar fi putut face meciul mai ușor în minutul 2, când s-a irosit o mare ocazie, iar în rest s-a ajuns foarte rar în situații de finalizare.

A fost de ajuns un moment de superficialitate în defensivă pentru ca totul să devină extrem de complicat. Direct dintr-o aruncare de la margine, mingea a ajuns la un jucător al gazdelor în colțul careului, la Alexandru Constantiniu, care, fără marcaj, s-a poziționat nestingherit pentru a șuta, fără preluare, în plasa porții gălățene: 1-0 pentru Sănătatea Darabani din minutul 21.

Roș-alb-albaștrii nu s-au adaptat decât în apropierea finalului la condițiile de joc, un teren din care parcă abia se scoseseră cartofi. S-a jucat prea combinativ, deși era aproape imposibil să avansezi doi metri cu mingea în control, iar adversarul retras în defensivă n-a avut mari probleme. Abia sub presiunea trecerii timpului cei de la Oțelul au jucat lung, direct spre careul gazdelor, care în cele din urmă cu cedat: un șut deviat al lui Cosmin Neagu și 1-1 în minutul 87.

Antrenorul Oțelului, Alin Pînzaru, a început meciul cu formula:  Iliescu – Vasile, Gîță, Ghiocel, David – Moglan (cpt.), Cristea – Munteanu, Țicămucă, Neagu – Antohi. Au mai intrat Iorga, Crihană, Stoian și și Chiriac.

Oțelul a rămas pe locul 2, mărindu-se la cinci puncte distanța față de prima clasată, SCM Gloria Buzău, care a învins pe teren propriu formația Metalul Buzău, scor 2-0.

În etapa următoare, a 18-a, Oțelul joacă pe teren propriu, cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț, în timp ce SCM Gloria Buzău se deplasează în județul Galați, la Sporting Liești.

Rezultate Seria 1, etapa 17:

8 martie, ora 15:00
CSM Pașcani – Știința Miroslava   1-0
Andrei Firan (7 – pen.)
FC Botoșani 2 stă.

9 martie, ora 11:00
CSM Focșani – CSM Râmnicu Sărat   1-0
Ștefan Lupu (38)

9 martie, ora 15:00
Șomuz Fălticeni – Foresta Suceava    1-1
Eduard Julei (42 – pen.) / Robert Martin (15)
Bucovina Rădăuți – KSE Târgu Secuiesc   6-0
Andrei Cerlincă (18, 44), Vasile Vitu (41), Ionel Stoian (75, 85), Robert Ciobanu (77)
SCM Gloria Buzău – Metalul Buzău   2-0
Petre Mihalache (74, 86)
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – Sporting Liești    1-2
Alexandru Copoț-Barb (87 – pen.) / Ionuț Iancu (51), Marius Manea (90+1)
Sănătatea Darabani – Suporter Club Oțelul Galați   1-1
Alexandru Constantiniu (21) / Cosmin Neagu (86)

Vezi CLASAMENTUL Seriei I

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: SC Oțelul Galați

Pe aceeași temă