Reacțiile antrenoriilor Bogoi și Andone după derby-ul orgoliilor de la Târgu Jiu. „Victoria noastră e pe deplin meritată” | „Nu am reușit să gestionăm fazele avute”

Fără punct de la victoria cu Sportul Snagov, scor 2-0, în 13 octombrie, Pandurii a dispus, sâmbătă, în antepenultima etapă a turului, cu 2-0 de Energeticianul, și a pus capăt seriei de patru înfrângeri.

La finalul partidei, antrenorul „pandurilor”, Adrian Bogoi, a declarat că echipa sa a meritat victoria și a admis că jocul a fost unul al orgoliilor, atât la nivelul celor două conduceri, cât și al jucătorilor. Dacă, până în urmă cu doi ani, când nu se afla în relații cordiale cu președintele USMO Marin Condescu, omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care patronează între timp Energeticianul, fosta ACS Șirineasa, prin ginerele său Alin Zgripcea, era unul dintre sponsorii de la Pandurii, șase dintre actualii componenți de la echipa mutată la Petroșanii au evoluat în trecut la Târgu Jiu.

„A fost un meci foarte disputat, între două echipe bune, care și-au dorit neapărat această victorie. Erau mulți jucători de la Târgu Jiu care au plecat spre Șirineasa, sau Energeticianul, cum se numește acum. Ei au plecat însă cu acordul clubului nostru, și-au reziliat contracte de comun acord, nu prin memorii, așa cum s-a scris. Eu mă bucur pentru ei, fiindcă au ajuns la Energeticianul, unde salariile sunt foarte bune. Am făcut un joc bun, dar așteptam mai mult de la echipa mea. Noi avem însă un lot cu media de vârstă de vreo 21 de ani, suntem cea mai tânără echipă din liga secundă. Prima parte a fost cu puține ocazii. Noi am făcut bine faza de apărare, dar și echipa adversă a stat bine în teren, nu ne-a lăsat culoare. Oricum, victoria noastră e pe deplin meritată. Am fost încrezători că vom câștiga. Chiar dacă nu câștigam, rămâneam optimiști.  Mai sunt etape. Acești jucători tineri vor crește foarte mult  în valoare”, a spus antrenorul echipei Pandurii.

Bogoi a evitat să comenteze și controversata fază din minutul 45, atunci când francezul Philippe Nsiah a marcat, dar golul său a fost anulat, după două minute! Inițial, atât arbitrul Eduard Ioniță, cât și arbitrul-asistent Florian Vișan s-au îndreptat spre centru terenului, semn că au validat golul. Ulterior, la presiunea bancii tehnice a oaspeților, Vișan l-a chemat pe Ioniță la margine și i-a spus că mingea l-a atins pe George Tudoran, aflat pe linia porții. Arbitrul a anulat astfel golul, spre stupefacția gazdelor. „Nu mai comentez golul. V-am tot spus. La Oradea, s-a dat 11 metri împotriva noastră, în minutul 83, când noi eram în atac! La Târgoviște a mai fost și televizat meciul. Ofsaid trei metri la primul lor gol, iar când noi am marcat, s-a dat fault în atac. Fazele la limită  contează foarte mult în cazul nostru, că nu suntem Barcelona, să dăm cinci goluri”, a spus Bogoi.

Andone n-a fost plictisit de jocul anost din prima repriză

În schimb, Bogdan Andone a fost de părere că meciul a fost peste nivelul ligii secunde! Primul șut pe poartă s-a consemnat însă de-abia în minutul 32, când pandurul Pîrvulescu a trimis, destul de modest, din unghi, fără probleme, pentru portarul advers. Totodată, Andone a fost nemulțumit că ACS Energeticianul, echipă care are sediul social la Târgu Jiu, dar care joacă meciurile de acasă la Petroșani, continuă să ia goluri din faze fixe.

„A fost un meci echilibrat, disputat. Putem spune că a fost un meci al orgoliilor. Sunt și jucători tineri, cât și mai în vârstă, cu experiență, care au jucat la Pandurii. Eu zic că din această rivalitate, a ieșit un joc plăcut. Ca nivel de joc, ca ritm de joc, ca intensitate, a fost peste nivelul Ligii a 2-a. Au fost foarte mute situații de poartă! Din păcate, noi nu am reușit să gestionăm fazele avute: am avut două bare, o lovitură scoată de pe linia porții. Am avut câteva situații extrem de mari. Am riscat pe final, deși știam că Pandurii e o echipa foarte bună pe contraatac. Am jucat cu trei atacanți, dar ei au marcat pentru 2-0 și au închis jocul. Continuăm să pierdem însă din faze fixe. Din șapte goluri primite, cinci au fost din faze fixe. La Ripensia, la Snagov, chiar în două rânduri, la Arad la fel”, a declarat Andone.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă