Șeful clubului din Baia Mare ar vrea să mute echipa la Timișoara! Vezi reacția fanilor lui Poli

26 Apr. 2012, 18:21 Seria 2
Șeful clubului din Baia Mare ar vrea să mute echipa la Timișoara!** Vezi reacția fanilor lui Poli

Președintele lui FC Maramureș Universitar Baia Mare este nemulțumit că autoritățile locale nu îl susțin și ar vrea ca echipa pe care o patronează să joace în alt oraș la anul. Timișoara este una dintre opțiuni.

Dan Hotico, patronul echipei FC Maramureș, pe care Poli a învins-o miercuri cu 5-0 chiar la Baia Mare, este tentat să-și mute gruparea în alt oraș, din sezonul viitor. Perspectivele negre ale Timișoarei, care e în pericol să rămână fără echipă în primele trei ligi, l-au determinat pe maramureșean să se orienteze spre Banat.

„Aș putea să dau o mână de ajutor Timișoarei, să aibă fotbal de liga a doua. M-am gândit să mă duc undeva în alt oraș cu echipa, pentru că nu pot să o susțin singur. Am mai multe variante, dar la Timișoara ar fi chiar foarte frumos, acolo fotbalul e foarte iubit, lumea vine la stadion și am relații foarte bune cu cei de la LPS Banatul. În plus, fiul meu a făcut facultatea acolo”, spune Dan Hotico.

Totuși, este greu de crezut că echipa din Baia Mare va atrage spectatori la meciurile jucate „acasă”, în Timișoara. Reacția unuia dintre liderii suporterilor timișoreni este clară. „Mi se pare deplasat. Nu e o poziție ostilă față de omul acesta, dar nici nu are rost să ne apropiem de acest subiect. Să ne lase și cei de la Recaș și toți cei care se gândesc la mutări de echipe. Am mai trecut prin așa ceva și nu ne place”, a declarat Emanuel Cernescu, reprezentant al Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria.

„Nu se poate merge mai departe cu Iancu”

Pentru prima dată de când Poli a luat-o pe o pantă descendentă (vara trecuta), o voce importanta a galeriei spune răspicat că vrea ca echipa să meargă mai departe fără Marian Iancu.

„Să vedem de unde reconstruim echipa, dar mai întâi trebuie să așteptăm o așezare a situației. Să vedem sigur dacă nu luăm licența. Noi credem că nu o luăm, dar se poate întâmpla orice. Și anul trecut am fost convinși că o luăm și nu am luat-o. Deci nu e bine să anticipăm. Dar un lucru e clar. Fotbalul aici nu poate să meargă mai departe cu Iancu în conducerea clubului, cu Sandu la federație și cu sistemul după care funcționeaza autoritățile locale”, a spus Cernescu.

Înverșunarea îndreptată spre cei de la primărie este motivată de votul negativ al consilierilor la propunerea de a premia jucătorii cu câte 10.000 de lei. „Pe ei nu te poți baza niciodată. De ce nu le-au dat măcar banii ăștia, dacă oricum trebuia să le dea două milioane și jumătate pentru locul doi de anul trecut?”, a spus liderul Druckeria.

Articol scris de Radu FAUR

26 Apr. 2012, 18:21 Seria 2
Pe aceeași temă