Se prevede falimentul la „U” Cluj. Primarul Emil Boc: „Sincer, nu prea cred că sunt șanse să se redreseze. Te scufunzi și apoi crești curat”

Se prevede falimentul la
  • Edilul Clujului a vorbit despre planul Primăriei de a reface Universitatea Cluj și spune că nu crede în redresarea societății lui Florian Walter.
  • Emil Boc e sincer și spune că Primăria nu va mai investi niciodată milioane de euro în echipă și că va fi neapărată nevoie de un investitor privat.


15 zile au mai rămas până când Tribunalul Botoșani va da verdictul în procesul în care societății care administrează Universitatea Cluj i se cere falimentul. Pe lângă foștii jucători și antrenorul Ionel Ganea, în rândul celor care se vor plânge de neachitarea sumelor de bani ce trebuiau să le primească, vor fi și angajații clubului, neplătiți de 6 sau 7 luni. Primarul Clujului, Emil Boc, nu mai crede în redresarea situației și se așteaptă la falimentul echipei. „În 14 aprilie va fi, la Botoșani, pronunțarea Tribunalului, dacă va da faliment sau o va menține în continuare. Nu știu ce va fi, n-am toate datele. Am discutat cu administratorul judiciar și spune că mai sunt șanse să se redreseze, sincer nu prea cred, dar versiunea oficială asta este, iar, dacă nu, se va începe cu o construcție de la zero”, a povestit Emil Boc la Look TV.

„Primăria va fi nucleul noii echipe”

Primarul Clujului spune că autoritățile locale vor sprijini înființarea unei noi echipe, în Liga a IV-a, dar nu o vor mai face la nivelul primelor ligi. „Universitatea nu va muri niciodată, pentru că brandul e public. Nu va muri, indiferent dacă societatea comercială care, astăzi, are temporar brandul va merge mai departe sau nu. Te scufunzi, crești curat înapoi, cu o șansă de a reveni în prima ligă. Primăria va fi nucleul de construcție sau va încerca să pună creeze nucleul, dar bani publici nu pot fi investiți, la nivel de milioane de euro, pentru că aceștia au alte destinații, când sunt plătiți de cetățeni, care stau la coadă să achite impozitele și taxele locale”, a declarat Emil Boc.

„Cetățeanul nu plătește taxe pentru fotbal”

Edilul orașului spune că autoritățile locale trebuie să se ocupe doar de infrastructură, nu și de finanțarea echipelor, peste tot în țară: „Uitațivă la modelul CFR, unde un privat a investit în fotbal și n-a stat cu mâna întinsă la banii de la Primărie. Primăria n-a dat nimic. Este și datoria noastră de a convinge mediul privat, de a flexibiliza legislația, de a ajuta să poți să creezi performanță. Treaba autorităților este să creeze infrastructura. Nu-i normal să bagi bani publici, din taxe, să-i bagi la fotbal. Nu pentru asta plătește cetățeanul. Nu e corect și nu e fair-play să fie o competiție între bugetele primăriilor. Competiția trebuie să fie între capacitatea mediului de afaceri de a investi în fotbal și între capacitatea autorităților locale de a crea și a pune la dispoziție infrastructura.

Vedem și în handbal și în volei o competiție între bugetele primăriilor. Până a venit Curtea de Conturi și i-a pus pe toți pe butuci>.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă