Se lasă Băd de fotbal ?

17 Feb. 2009, 12:55 Seria 2
Se lasă Băd de fotbal ?

Cariera lui Flavius Băd este în pericol, după ce i s-a depistat o afecțiune cardiacă în timpul unui control efectuat săptămâna trecută. Jucătorul urmează să mai facă o serie de analize pentru ca doctorii să se lămurească asupra diagnosticului.

 

Flavius Băd a lipsit de la ultimele două partide ale trupei lui Gheorghe Mihali. Motivul este unul cât se poate de grav! Clujenii au efectuat săptămâna trecută un control EKG, iar Băd nu a trecut vizita medicală. „Nu a ieșit acel EKG așa cum trebuia. Medicii au spus că aud un sunet ciudat la bătăile inimii și nu mi-au dat viza. Trebuie să mai fac câteva controale”, a dezvăluit Flavius Băd. Atacantul este suspect de suflu sistolic, o afecțiune nu foarte gravă a inimii, dar care poate deveni periculoasă la efort fizic intens. Băd crede însă că medicii s-au înșelat și nu-și face griji că n-ar putea primi viza medicală. „Mă simt normal. N-am simțit niciodată vreo durere și nici n-am avut probleme în cantonament. M-am pregătit normal”, a afirmat fotbalistul. Nici antrenorul Gheorghe Mihali nu-și amintește ca atacantul să se fi plâns vreodată de dureri la inimă. „S-au mai văzut cazuri când și alți jucători au evoluat cu această boală. Nu-mi fac probleme pentru el, deoarece nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme cu inima”, a declarat tehnicianul. Jucătorul va merge astăzi la Institutul Inimii pentru a mai face un test de efort și spune că nu se va da bătut. „Voi repeta testele și sper ca doctorii să se fi înșelat. Chiar dacă vor spune că sunt bolnav, sunt decis să merg și la București pentru analize”, a conchis Băd.

„Avem speranțe că va fi bine, dar deocamdată nu pot să spun mai multe”
Dragoș Vălean, doctor „U” Cluj

Ce este suflul sistolic?

În termeni medicali, afecțiunea de care este suspect Flavius Băd se caracterizează printr-un zgomot auzit la auscultația cordului, perceput în momentul în care inima se contractă pentru a pompa sângele din ventricule în atrii. Afecțiunea este des întâlnită, în special la copii, și în funcție de gradul ei de periculozitate poate fi tratată sau nu.

Dănciulescu suferă de aceeași boală

Flavius Băd nu este singurul fotbalist care suferă din cauza aceastei probleme medicale. Ionel Dănciulescu a mai fost diagnosticat cu suflu sistolic în perioada junioratului și a jucat multă vreme pe propria semnătură, el neavând acceptul medicilor. De asemenea, fostul fundaș piteștean Iulian Crivac a suferit de această boală.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

 

17 Feb. 2009, 12:55 Seria 2
Pe aceeași temă