Băd, Șuteu și Suller amenință cu judecata

19 Aug. 2009, 11:16 Seria 2
Băd, Șuteu și Suller amenință cu judecata

Băd, Văscan și Suller spun că își vor cere la FRF banii restanți pe ultimele trei luni, Dolha se pregătește prin parcuri, iar Șuteu speră să fie lăsat să plece la Silvania.

Trei din cei cinci jucători puși pe lista de transferuri de “U” Cluj, la finalul cantonamentului de la Poiana Brașov, amenință clubul cu judecata la Federația Română de Fotbal. Băd, Văscan și Suller nu și-au găsit echipe care să plătească sumele cerute de Universitatea și vor să fie declarați liberi de contract. Bogdan Dolha spune că are oferte, dar cei 150.000 de euro ceruți de “U” sunt o adevărată sperietoare, în timp ce Ionuț Șuteu trage speranțe că va fi împrumutat la Silvania Șimleul Silvaniei.

A trecut mai bine de o lună de când cei cinci jucători ai Universității au fost puși pe lista de transferuri și niciunul dintre ei nu a reușit să-și găsească vreo echipă. Marea problemă rămâne suma solicitată de club pentru un transfer, spun jucătorii, dar și faptul că mai au de primit câteva rate din contract. Bogdan Dolha, cel mai curtat dintre cei cinci, măcar la nivel de declarații, spune că și-a pierdut speranța că-și va găsi o echipă la care să joace.

De serviciile sale s-au interesat Unirea Alba Iulia și Oțelul Galați, dar cei 150.000 de euro ceruți de “U” au pus punct oricăror negocieri. “Am vrut să-l iau pe Dolha, dar nu putem plăti suma cerută de “U” Cluj”, a confirmat și Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului Galați. Jucătorul spune că se va prezenta pe 1 septembrie la club, așa cum este stipulat în actul primit. “Eu am o hârtie în care e stipulat că pot să-mi căut echipă până la 1 septembrie. Sunt povești că ar lăsa din sumă. Nimeni nu vrea să plătească 150.000 de euro. Nu știu ce voi face, având în vedere că și echipa secundă s-a desființat”, a spus Dolha, fost campion național de juniori cu “U”, în urmă cu șase ani.

Colegul său de “suferință”, Flavius Băd, afirmă că mai are de primit mai multe restanțe salariale și  își va depune memoriu la Comisia pentru Statutul Jucătorului. Atacantul a declarat că “U” a încercat să-l direcționeze spre Arieșul Turda, dar a refuzat.

 

Nu am mai fost niciodată în această situație. Eu am oferte, nu e asta problema, dar nimeni nu vrea să plătească bani pe mine, e normal. Eu îmi vreau actele de transfer, să fiu jucător liber, dar și banii care mi se cuvin. într-un fel, regret că nu am depus memoriu mai devreme. Am fost bun cu ei, am tot închis ochii când nu mi-am primit banii, dar dacă ești om bun, înseamnă că ești prost, a spus Băd, care se pregătește, momentan, acasă, la Arad, alături de o echipă din eșalonul trei. Fostul său coleg din atac, Ionuț Șuteu, trage speranțe ca azi să fie lăsat să plece, sub formă de împrumut, la divizionara secundă Silvania Șimleul Silvaniei.

 

Atacantul a spus că, pentru un transfer definitiv, clubul solicită aproape 30.000 de euro. “Depinde de club dacă voi ajunge la Șimleul Silvaniei. E vorba de un împrumut, iar mâine (azi – n.red.) voi ști mai multe. Pentru un transfer ei cer cam tot atâția bani câți au plătit pe mine, adică 30.000 de euro”, a spus Șuteu.

La Silvania ar putea ajunge și Dan Văscan, dar tânărul jucător refuză să plece până când nu-i vor fi achitate restanțele financiare. Altfel, mijlocașul amenință și el cu memoriul. “Aștept să-mi primesc banii. E vorba de trei salarii și de bonusuri din contract. Poate o să-mi depun actele la FRF dacă nu ne înțelegem. Dacă accept să plec împrumut, atunci aș renunța, practic, la banii care mi se cuvin”, a spus și Văscan.

Marius Suller se află într-o situație și mai delicată. Fundașul dreapta pretinde că nu și-a primit salariul de mai bine de trei luni și că nu are nicio variantă de transfer. “Sulli” a afirmat că nu are altă variantă decât să-și depună memoriu. “Se vor bani pe mine. Mai am de luat destul de multe salarii, nu pot să zic exact câte. La club n-am găsit cu cine să vorbesc. Hotărârea ca eu să fiu lăsat afară n-a luat-o Palilla, el nu mi-a zis nimic. O să depun memoriu, din păcate. Marele meu regret e că am jucat o viață la acest club și puteam să ne despărțim în condiții mai bune. Oricum, eu le doresc tot binele din lume și sper să promoveze”,  spune și Suller.

Toți cei cinci jucători au fost oameni de bază la Universitatea în sezonul trecut, în care echipa clujeană s-a salvat “in-extremis” de la retrogradarea în Liga a III-a.

Sursa: Ziua de Cluj
 

19 Aug. 2009, 11:16 Seria 2
Pe aceeași temă