Se așteaptă banii pentru UTA

23 Feb. 2009, 17:11 Seria 2
Se așteaptă banii pentru UTA

Sfârșitul de săptămână a adus modificări radicale în structurile de conducere ale clubului UTA, în ideea de-a se încerca o salvare miraculosă, în ultima clipă. Nicolae Chiș a devenit noul președinte al clubului, iar din Comitetul Director al Bătrânei Doamne fac parte acum Ciprian Jurma, Gheorghe Vaczi, Giovanni Catanzariti și Marin Lupaș. De asemenea, Gabor Biro a fost mandatat să se ocupe de partea sportivă, calitatea sa urmând să fie stabilită ulterior.

 

Duminică seara, Comitetul Director s-a reunit în premieră în noua componență, pentru a pune pe hârtie prioritățile. S-a analizat situația financiară a clubului, s-au extras urgențele de plată și s-au împărțit sarcini în acest sens. Din punctul de vedere al conducerii executive, extrem de importantă este deblocarea echipei la FRF, ceea ce presupune obținerea unor amânări din partea clubului Steaua, a lui Marian Spiru și a celor 3-4 jucători din cauza cărora s-a dictat neprogramarea UTA-ei pentru meciul cu FCM Târgu Mureș. Din punct de vedere sportiv, Gabor Biro urmează să definitiveze discuțiile cu jucătorii seniori identificați pentru a deveni posibili componenți ai lotului. Ei provin, în special, de la echipe arădene de Liga III sau Liga IV, iar în maxim două zile sunt necesare certitudini în acest sens, deoarece UTA nu mai dispune de-o echipă. Problema Chirilă și implicit a noului antrenor este în stand-by. Pentru că se acționează pe actuala societate, Chirilă este oficial antrenorul echipei și poate bloca ușor activitatea echipei, deși are numeroase absențe de la locul de muncă, însă de problema lui se va ocupa Nicu Chiș.

 

În această după-amiază este programat un prim antrenament, care va fi coordonat de Gabor Biro, însă nu se știe clar ce jucători vor participa la antrenamente. Vor fi cooptați mulți dintre juniorii clubului, se va încerca legitimarea unor jucători arădeni de la echipele din ligile III și IV, dar vor fi convocați, pentru discuții, și fotbaliștii deveniți recent liberi de contracte, care nu au momentan echipe. De asemenea se caută o variantă pentru numirea unui director sportiv, care să provină din rândul foștilor jucători ai clubului, existând câteva propuneri în acest sens.

 

Despre partea financiară, esențială în acest moment, nu se știe nimic, existând doar speranțe că promisiunile primite de noul președinte se vor materializa în regim de urgență.

 

În fine, în cursul zilei de astăzi, UTA ar putea să primească o importantă gură de oxigen, deoarece în cadrul Comitetului Executiv al FRF se va lua în discuție amânarea cu o săptămână a startului returului. Conform ultimelor informații, există șanse mari ca, la nivelul eșaloanelor doi și trei, amânarea să se producă.

 

articol scris de Sebastian Șiclovan

23 Feb. 2009, 17:11 Seria 2
Pe aceeași temă