SCM Argeșul Pitești vrea locul lui FC Argeș!

Marius ANGHEL 02 Aug. 2013, 12:30 Seria 2
SCM Argeșul Pitești** vrea locul lui FC Argeș!

Noua echipă de fotbal a Piteștiului ar putea juca în acest sezon în Liga a II-a, în locul lui FC Argeș. Oficialii echipei SCM Argeșul Pitești au depus ieri o cerere la Federația Română de Fotbal, în care au cerut să fie lăsați să joace în cel de-al doilea eșalon, în locul grupării alb-violete, care este în insolvență și ar putea fi declarată falimentară în scurt timp, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Viceprimarul Piteștiului Cornel Ionică speră ca echipa să joace în cel de-al doilea eșalon valoric al țării: „Am depus o cerere oficială la FRF, prin care am cerut să fim lăsați să jucăm în Liga a II-a în lo­cul celor de la FC Argeș. Adminis­tra­­torul judiciar al clubului FC Ar­geș, Nicolae Enoiu, și-a dat ac­cep­tul pentru acest lucru, motivând că e­chipa se află în insolvență și nu mai are bani să continue com­pe­tiția. Decizia se va lua pe 5 au­gust, când va fi stabilită și compo­nența seriilor. În situația noastră sunt și alte echipe. Noi vom fi pre­gătiți și de Liga a III-a, și de-a II-a. A­vem un nucleu de jucători în jurul căre­ia se va face echipa. Cei mai impor­tanți sunt Tameș și Dulcea, care și-au dat acceptul să joace la e­chipa noastră. Suntem în discuție și cu alții pentru a forma un grup puter­nic, cu care să realizăm ce ne-am propus. Dacă cererea noastră nu va fi aprobată, vom juca în Liga a III-a. Bugetul pentru acest an com­petițional îl vom face în func­ție de decizia FRF. Îi asigur pe piteșteni că nu vom avea proble­me financiare, indiferent de eșalo­nul în care vom fi. Vom juca tot cu numele de SCM Pitești, și nu cu FCM Argeș, fiindcă actele pentru schim­barea numelui au fost depu­se mai târziu. Când vom primi toate aprobările, vom juca sub noua denumire”.

„Activitatea fotbalistică trebuie să continue”

Administratorul judiciar al lui FC Argeș a confirmat faptul că și-a dat acceptul ca SCM Argeșul Pi­tești să solicite un loc în liga se­cun­dă: „Am acceptat ca noua echi­pă a Piteștiului să solicite un loc în liga secundă, pentru că resursele financiare ale echipei FC Argeș sunt zero. În scurt timp, voi fi nevoit să trimit o hârtie la federație prin care vom renunța, întrucât nu sunt bani să ne continuăm activi­tatea. Eu vreau ca activitatea fotbalistică să continue la Pitești, indiferent de cum se va numi echipa. Săptămâna viitoare, voi merge la Tribunalul Comercial și voi prezenta masa credală”.
 
Negocieri pentru grupele de juniori

Nicolae Enoiu spune că în acest moment sunt dis­cuții ca noua echipă de fotbal a Piteștiului să preia și grupele de juniori de la FC Argeș: „Sunt mai multe dis­cuții pentru a se găsi posibilitatea ca aceste grupe să nu se piardă. Este probabil ca unele dintre aceste grupe să treacă de SCM Pitești sau de Școala de Fotbal Dani Coman. Sper ca lucrurile să fie clare în câteva zile, pentru că ar fi păcat ca acest Centru de Copii și Juniori, care este unul dintre cele mai bune din țară, să dis­pară!”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 02 Aug. 2013, 12:30 Seria 2
Pe aceeași temă