Schimbări de plan la UTA! „Sunt pregătit să încep un nou proiect, însă doar cu sprijinul autorităților și suporterilor”

13 May. 2012, 12:30 Seria 2
Schimbări de plan la UTA!**

Chiar dacă mai are șanse matematice să prindă poziția a treia în clasament, „Bătrâna Doamnă” se gândește mai degrabă la sezonul următor. E greu de crezut că severinenii vor scăpa din mână avantajul luat în clasament și – oricum – sunt șanse mari ca ultima poziție a podiumului să nu mai însemne promovare în niciuna dintre seriile Ligii a II-a.

Giovanni Catanzariti era negru de supărare imediat după meciul cu FC Maramureș și nici sâmbătă nu avea un moral mai bun. Totuși, președintele UTA-ei are forța să meargă mai departe și, în acest sens, și-a făcut destule planuri pentru sezonul următor. „S-au făcut destule greșeli și în acest sezon, unele dintre ele chiar în iarnă. Acum, nu le mai putem repara, dar sunt pregătit să încep un nou proiect, însă doar cu sprijinul autorităților și suporterilor. Am nevoie să știu că voi fi sprijinit de Primărie, în dorința de a face o echipă de viitor, care să promoveze și să rămână în Liga 1. Și fanii ar trebui să fie mai aproape de noi. Sigur, a fost frumos la Timișoara, dar, apoi, la următorul meci de pe teren propriu, nu am mai simțit același interes din partea arădenilor.”, a precizat șeful italian al „textiliștilor”.

Aprofundând subiectul, Gio a spus care sunt pașii pe care ar dori să-i urmeze. „O să am o discuție cu Adrian Falub și Roland Nagy și vom face strategie pentru campionatul următor. Mi se pare că mulți jucători stau la UTA doar pentru salar și vom schimba placa de la anul. Vom reduce fondul de salarii și vom mări primele. Ne vom și despărți de unii jucători, care nu au mentalitatea potrivită și, până la urmă, nici valoare. Totul va fi bătut în cuie până în prima zi din noul sezon. Când echipa se va întoare din vacanță, vom știi exact pe cine mai contăm și pe cine nu, achizițiile vor fi făcute până atunci. Vom avea o direcție clară, nu vor mai exista jumătăți de măsură.”, a explicat președintele „alb-roșiilor”.

Revenind la meciul de vineri seara, lui Catanzariti nu-i vine să creadă că o echipă ce a venit cu două microbuze în ziua meciului și a fost făcută de președinte a putut trece de o echipă UTA, care are cu totul alte condiții de competiție. „Noi, la Bistrița, am făcut deplasarea cu două zile înainte de meci, am stat la hotel de patru stele și dăm peste o echipă ce vine cu câteva ore înainte de meci și ne bate. Nu pot să spun că echipa nu a jucat, am numărat peste 40 de centrări bune în careu, dar dacă nu e nimeni să o bage în poartă n-ai cum să dai gol. E și problemă de valoare individuală, dar mai ales de mentalitate. Cu Luceafărul și Chindia vom vedea care sunt fotbaliștii din lot, cine mai vrea cu adevărat să rămână la UTA, apoi s-ar putea să le dăm șansa și tinerilor din lot”, a mai afirmat Gio.

Sursa: Sport Arad

13 May. 2012, 12:30 Seria 2
Pe aceeași temă