Săndoi: „Proiectele îndrăznețe nu m-au speriat niciodată. Să se clarifice lucrurile și vom vedea”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 18:30 Seria 2
Săndoi:**

UPDATE: Fostul selecționer al naționalei de tineret a confirmat discuțiile avute cu noul manager general al Universității Craiova pentru a lua parte la noul proiect

Potrivit unor surse, Nicolo Napoli va rămâne antrenorul principal al echipei Universitatea Craiova, iar Emil Săndoi ar urma să ocupe postul de director tehnic. De altfel, chiar Marin Condescu a declarat într-o emisiune televizată, că nu s-a discutat nici măcar pentru un moment despre plecarea lui Nicolo Napoli de la echipă, ci din contră dorește menținerea acestuia la Universitatea Craiova.

În această după-amiază, Emil Săndoi a confirmat pentru presa locală craioveană discuțiile avute cu fostul președinte al Pandurilor și actualul manager general al Universității Craiova, Marin Condescu, privind aducerea sa la echipă în staff-ul tehnic. Acesta a declarat că este de acord cu noul proiect, așteptând doar ca lucrurile să fie clarificate.

„Am avut în cursul zilei de ieri o întâlnire cu domnul președinte Marin Condescu, mi-a spus ceva în mare despre viitorul proiect. În principiu am fost de acord, dar cred că mai sunt multe lucruri de clarificat. În rest, proiectele îndrăznețe pe mine nu m-au speriat niciodată.

Trebuie să recunoaștem că de când s-a implicat domnul Condescu în fotbal în ultimii ani, odată cu promovarea în prima ligă a celor de la Pandurii, cu evoluții merituoase în prima ligă și cu participări în Europa League, eu cred că a făcut multe pentru fotbalul românesc și nu cred că se va opri aici.

Deocamadată totul este la stadiul de proiect, să lăsăm lucrurile să se clarifice și vom vedea. La Pandurii a fost o perioadă frumoasă, nu trebuie să uităm că și când am antrenat ultima oară Universitatea Craiova am dus-o pentru ultima dată în cupele europene. Este o amintire plăcută pentru mine, mă leagă multe și de clubul pandurii Târgu-Jiu și m-am bucurat atunci când ei au avut rezultate bune, mai ales în ultima perioadă. Știm cu toții prin ce perioadă a trecut FC Universitatea Craiova în ultimii ani.

În legătură cu probleme administrative nu cred că este de datoria mea să vorbesc.

Dar vă spun sincer, eu am declarat de fiecare dată că țin cu fotbalul din Craiova, chiar și acum când sunt două echipe. Jucătorii și toți cei care au participat la rezultatele echipei Universitatea în turul campionatului merită felicitați pentru sacrificiile pe care le-au făcut, pentru că am înțeles că sunt jucători neplătiți de luni de zile. Nu uit, să știți că și eu când jucam la Universitatea Criaova, am avut o perioadă în care șase luni de zile nu am câștigat absolut nimic, dar ni s-a explicat în mod clar că vom juca gratuit șase luni de zile și vreau să vă spun că exact așa cum s-a întâmplat cu această echipă în turul campionatului, exact așa am făcut și noi atunci.

Încă odată, nici eu nu pot să vă spun prea multe, m-am văzut cu domnul Condescu în cursul zilei de ieri, am stat puțin de vorbă, acum cred că rămâne să analizeze și dânsul în continuare. Nu cred că este cazul să vorbim încă de jucători, în momentul în care toate aspectele vor fi clare, atunci cred că are rost să discutăm aceste probleme, până atunci nu este cazul.

Sunt convins că odată cu venirea lui Condescu, problemele financiare ale clubului se vor regla. Sunt convins de acest aspect. La FC Universitatea sunt jucători cu experiență, care au jucat în prima ligă, jucători care au format nucleul de bază al echipei și acum va fi o perioadă de pregătire în care dacă va fi să fie, mă voi edifica la potențialul fiecăruia dintre aceștia.” a declarat Emil Săndoi, citat de editie.ro.

Întrebat despre o eventuală colaborare cu Nicolo Napoli, Emil Săndoi s-a arătat deschis unui eventual parteneriat: „În ceea ce mă privește pe mine, eu cred că de fiecare dată am fost deschis unei colaborări, indiferent de persoana cu care ar fi trebuit să colaborez, deci, din punctul ăsta de vedere, nu cred că ar fi nicio problemă.”

 


Fostul selecționer al României Under 21, Emil Săndoi, a recunoscut că se află în tratative avansate cu FC Universitatea Craiova pentru a prelua banca tehnică. Acesta a fost dat ca viitorul antrenor al echipei craiovene, după ce Adrian Mititelu și Marin Condescu au ajuns la o înțelegere aseară, iar fostul președinte al Pandurilor va avea aceeași funcție la Universitatea.

„Am avut o discuție de principiu cu președintele Marin Condescu, pe care îl stimez foarte mult. Nu pot să dau prea multe detalii, în zilele următoare urmând să vorbim despre celelalte detalii. Am spus că până în iarnă nu voi antrena vreo echipă și așa s-a întâmplat chiar dacă am primit oferte din Liga I. Acum, este posibil la FC Universitatea. Dacă se va întâmpla acest lucru voi discuta doar cu domnul Condescu”, a afirmat Emil Săndoi, pentru Gazeta de Sud.

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 18:30 Seria 2
Pe aceeași temă