Săndoi: „Mi-au plăcut noile achiziții de la CSU. La FCU nu știu dacă și cât se va putea continua”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 17:35 Seria 2
Săndoi:**

Fostul selecționer al reprezentativei de tineret a României și antrenor al Universității Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, Emil Săndoi (foto), va împlini mâine 49 de ani. Fostul idol de pe „Ion Oblemenco” a vorbit pentru Gazeta de Sud despre trecut și despre aspirațiile sale.

– Bună ziua, domnule Săndoi! Ce vă doriți de ziua dumneavoastră de naștere?
– În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. În plan sportiv, aș vrea ca fotbalul craiovean să revină în prim-plan la nivel național, iar echipa națională să înceapă cu dreptul noua campanie de calificare la Campionatul European din 2016.

– În ultima perioadă ați stat în umbra anumitor echipe. Până la finalul sezonului este posibil să semnați cu vreun club?
– Rămâne de văzut. Momentan, sunt în stand-by, dar să nu spui niciodată niciodată. Nu depinde numai de mine. Trebuie să existe un proiect serios și să știu că se poate face performanță.

– Ați primit oferte până acum de la vreo formație?
– Da, în special din țară, însă am preferat să nu mă duc atât timp cât consideram că nu este momentul oportun. Am avut oferte și de la echipe din Golf, însă era timpul prea scurt până la terminarea sezonului. În două luni era greu să realizez anumite obiective. Și nu avea sens să plec și să am un eșec. Îmi plac proiectele serioase și trebuie să ai timp pentru a realiza ceea ce ți-ai propus.

„Fotbal fără bani nu se poate face”

– Despre lupta pentru promovare în Liga I ce ne puteți spune? Mă refer la seria 2, unde sunt angrenate echipele din Oltenia…
– CS Universitatea Craiova este favorită la promovare alături de ASA Târgu Mureș. Cred că ambele echipe vor reuși să ajungă în prima ligă. Nu am văzut prea mult noii jucători aduși. I-am observat doar la Memorialul „Ion Oblemenco” și mi-au plăcut noile achiziții. Acum trebuie să îi vedem și în partidele oficiale. Este o diferență foarte mare între jocurile oficiale și cele de verificare.

– La FC Universitatea situația începe să devină tragi-comică. Credeți că va reuși să se lupte pentru promovare până la final?
– Este destul de complicat ceea ce se întâmplă acolo. Au fost destule scandaluri, echipa nu s-a antrenat, nu a fost într-un cantonament centralizat și este greu să facă performanță în asemenea condiții. Nu este o situație deloc plăcută și nu știu dacă se va putea trece prea ușor peste ceea ce s-a întâmplat. Nu știu dacă și cât se va putea continua dacă situația nu se va schimba radical.

– Ați fost și jucător. Sunt convins că nu v-ați confruntat cu o situație similară precum cea de la FCU, dar ce pot să simtă fotbaliștii că nu se pot antrena, că nu își primesc salariile?
– Am spus în mai multe rânduri că jucătorii merită felicitați pentru ceea ce au făcut, au dovedit că au caracter, însă lucrurile nu pot continua la nesfârșit în asemenea situație. Fotbal fără bani nu se poate face. Nu știu exact ce soluții mai pot să existe acum. Timpul trece și lucrurile trebuie rezolvate urgent. Este păcat că jucătorii au muncit și nu au primit banii.

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 17:35 Seria 2
Pe aceeași temă