„Să nu asimilăm 2011 cu 2012, sunt meciuri diferite”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 16:29 Seria 2

Antrenorul timișorenilor speră la o nouă victorie vineri cu Luceafărul Oradea. Tehnicianul lui ACS Poli nu a dorit să comenteze suspiciunilor de la meciul din primăvară, pierdut acasă cu 1-2 de vechea echipă în fața bihorenilor, și consideră că ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut nu mai are nicio legătură cu situația de acum.

„Luceafărul e o echipă experimentată a Ligii a II-a, joacă un fotbal modern, frumos, cu jucători tineri. Au la bază o anumită stabilitate. Am încercat să etalăm și noi o stabilitate. Echipa se află pe un drum bun, chiar dacă ne dorim valoroasa victorie în deplasare. Știm că ea va veni. Cel mai important e să fim sus când se trage linie”, a declarat Velcea.

Tehnicianul s-a referit și duelul din primăvară, în urma căruia jucătorii lui FC Politehnica au fost acuzați de fani că au jucat la pariuri. „La perioada respectivă am făcut o infuzie de șapte-opt tineri care nu erau jucători de bază, așa e în fotbal, am confirmat etapa următoare, 5-0, nu poți avea rezultate imediate cu jucători tineri. E clar că acum există altă conotație, avem o altă experiență. Vedem dacă e mai bună după meci. Doresc să nu asimilăm 2011 cu 2012, sunt meciuri diferite, ne așteaptă un meci Luceafărul – ACS Poli, nimic mai mult”, a conchis antrenorul lui ACS Poli.

„Noi dorim să câștigăm cât mai multe meciuri, nu am pierdut până acum, mâine sperăm la o nouă victorie”, a spus și Călin Rosenblum, team managerul bănățenilor.

Juniorii, în atenția primei echipe

Deși a recunoscut că are deja conturat un grup de jucători favoriți la primul unsprezece, tehnicianul alb-negrilor ia în considerare în continuare și integrarea juniorilor talentați din club. „Anițoiu s-a întors de la lot, săptămâna următoare merge Bocșan. Bărbuț a fost chemat la antrenamentul de individualizare, sunt și alți juniori vizați. Ne îndreptăm mai mult și către LPS Banatul. Sunt unii juniori care bat la poarta echipei mari dar au suferit accidentări, precum e Torok.. Există o concurență prin tot ceea ce dau la antrenamente jucătorii, e greu să intri dacă nu te pregătești, e foarte greu. Mi-ar plăcea să am bătăi de cap în alegerea primului unsprezece. Dar o să vedeți și surprize, mâine va fi un nou titular. El încă nu știe”, a adăugat Velcea.

„Avem mulți jucători la loturile naționale, suntem pe un drum bun la juniori A, la B mai puțin, sper să aducem și acolo jucători mai motivați. Sunt și celelalte grupe în progres… Lui Balaure și altor juniori li se vor oferi contracte de profesioniști”, a completat Rosenblum.

Toți reprezentanții clubului s-au prezentat la conferința de presă cu tricouri speciale cu mesajul dareusim.ro, o campanie pentru susținerea construirii unui nou spital de copii la Timișoara.

Partida ACS Poli – Luceafărul se dispută vineri de la ora 17 pe stadionul „Dan Păltinișanu”. De acum înainte loviturile de începere a jocurilor de acasă vor fi date de legende ale fotbalului timișorean, seria e deschisă de Emeric Dembroschi, „Eroul de la Guadalajara”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 18 Oct. 2012, 16:29 Seria 2
Pe aceeași temă