S-a decis condamnare la moarte a FC Caransebeș. Consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi retragerea finanțării și desființarea

S-a decis condamnare la moarte a FC Caransebeș.** Consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi retragerea finanțării și desființarea

FC Caransebeș 1913, povestea a luat sfârșit…

Chiar dacă printre microbiști circulau, încă de săptămâna trecută, zvonuri conform cărora echipa FC Caransebeș 1913 s-a desființat deja sau ar urma să se desființeze în cel mai scurt timp, iată că o decizie oficială în acest sens a fost luată abia în ședința de luni, 28 decembrie, a Consiliului Local Caransebeș.

Aleșii locali au aprobat cu unanimitate de voturi Hotărârea privind retragerea Municipiului Caransebeș din calitatea de membru asociat la Clubul Sportiv FC Caransebeș 1913. S-a decis astfel condamnare la moarte a clubului gugulan din Liga 2, grupare care în acest moment are -39 de puncte în clasament după ce a fost depunctat cu 52 de puncte în urma litigiilor cu foști jucători sau antrenori.

În ședință a fost pusă în discuție atât situația jucătorilor aduși din alte zone ale țării, pe care nu-i leagă nimic de tradiția fotbalistică a municipiului, ei fiind catalogați nu doar de consilieri, ci și de iubitorii acestui sport drept „mercenari”, în condițiile în care juniorii de la categoria de vârstă U 10 de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, pregătită de prof. Ion Bica, a jucat recent la Focșani un turneu final pe țară, respectiv „Gheorghe Ola”, situându-se printre primele opt echipe din România.

De asemenea, s-a vorbit despre atât de mediatizatele pariuri sportive la care acești fotbaliști ar fi jucat, articolele apărute în presă nefiind deloc în avantajul echipei. În plus – s-a mai afirmat în cadrul întâlnirii de luni a consilierilor locali -, datoriile pentru care clubul a ajuns să fie sancționat cu 52 de puncte datează din anul 2014, atunci când de destinele fotbalului caransebeșean nu se ocupa doar administrația locală, ci încă șase asociați.

În aceste condiții, aleșii locali au mai votat un proiect de hotărâre care privește participarea Municipiului Caransebeș în calitate de membru fondator la înființarea Asociației „Centrul de Fotbal pentru Copii și Juniori Viitorul Caransebeș”, fiind aprobate statutul, actul constitutiv, aportul municipiului în calitate de membru fondator și, de asemenea, fiind desemnat reprezentantul în cadrul Asociației, în persoana consilierului Stelian Cornea.

Rezultatele înregistrate până acum în retur vor fi anulate

FC Caransebeș ar fi jucat oricum degeaba în ultimele opt etape rămase de disputat din returul sezonului regulat, deoarece nu ar fi putut să scape de poziția retrogradabilă directă. Dacă nu își achita datoriile, clubul ar fi fost depunctat în continuare și până la urmă se ajungea la excludere și la retrogradarea directă în ultimul eșalon fotbalistic al județului Caraș-Severin.

Retragerea echipei din Caransebeș din Liga 2 va duce automat la anularea rezultatelor înregistrate până acum în retur, adversarii se vor impune la „masa verde” cu 3-0, în timp ce restul meciurilor rămase de disputat, opt la număr, vor fi câștigate și ele asemănător de echipele pe care urma să le întâlnească.

Celălalt club reprezentant al județului Caraș-Severin în Liga 2, Metalul Reșița, sancționat și el de FRF cu 15 puncte, speră la retragerea unui adversar superior în clasament pentru a scăpa de retrogradarea directă în Liga 3 la finalul returului. Conform declarației finanțatorului Cătălin Rufă, FC Bihor este pe cale să nu mai continue nici ea în campionat.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă