Rufă, somat de primăria Reșița să-și achite datoriile de la Metalul: „Nu e nimic de speriat”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2015, 15:13 Seria 2
Rufă, somat de primăria Reșița să-și achite datoriile de la Metalul:**

Evoluția slabă din acest mini-retur de campionat, cumulat cu înfrângerea de pe teren propriu din ultima rundă a Ligii 2, tocmai în fața rivalului județean FC Caransebeș, și dublarea prețurilor biletelor a stricat și mai mult relația echipei Metalul Reșița cu fanii și așa nemulțumiți. În plus, este bine știut că relațiile au devenit tot mai tensionate între finanțatorii echipei, patronul Cătălin Rufă și administrația locală, Consiliul Local și primăria Reșița.

Faptul că greul finanțării clubului din Liga 2 cade pe umărul primăriei Reșița, iar decizia de scumpire neașteptă a prețurilor biletelor pentru meciul de sâmbăta trecută cu FC Caransebeș a fost luată exclusiv de Cătălin Rufă, fără a-și consulta partenerul, a dus la o ieșire publică printr-un comunicat de presă semnat de către Cabinetul Primarului municipiului Reșița în care se anunța că se vor „face toate demersurile pentru a remedia situația creată”.

Administrația locală și-a exprimat, miercuri, nemulțumirea, încă o dată, legată de colaborarea cu Cătălin Rufă și a emis un nou comunicat continuator a celui inițial. „Având în vedere situația neplăcută, creată la meciul de fotbal din data de 21 martie 2015, când prețul biletului a fost majorat de la cinci la zece lei, la inițiativa acționarului majoritar, Cătălin Rufă, fără acordul Primăriei Municipiului Reșița, precizăm că administrația publică locală s-a sesizat, fiind foarte nemulțumită de acest inconvenient. Ca urmare, la primul meci disputat pe teren propriu de echipa de fotbal CS Metalul Reșița, în play-off, Primăria Reșița îi solicită domnului Cătălin Rufă ca intrarea să fie liberă”, a fost mesajul transmis de la Cabinetul Primarului.

Mai mult, patronului Cătălin Rufă i s-a comunicat un termen limită până la care este somat să-și achite datoriile față de jucători, angajați și furnizori. „Menționăm că Primăria Municipiului Reșița i-a transmis o nouă somație domnului Cătălin Rufă prin care îi aduce la cunoștință obligațiile care îi revin în calitate de acționar majoritar al clubului CS Metalul Reșița, acelea de a achita toate datoriile inclusiv cele către furnizori până în data de 12 aprilie 2015″, mai era scris în comunicat.

Potrivit unor surse din primărie, datoriile acumulate de Metalul Reșița și care trebuie achitate de Cătălin Rufă s-ar ridica la suma de 500.000 de mii de lei.

Rufă: „Nu e nimic de speriat, sunt datorii care vor fi achitate”

Reacția lui Rufă nu a întârziat să apară, explicând în stilul caracteristic că situația clubului este sub control. „Sper să lămuresc odată lucrurile astea, pentru că ele nu fac bine echipei. Sunt datorii și la Metalul ca la toate celelalte cluburi. Nu e nimic de speriat, sunt datorii care vor fi achitate. Nu știu dacă integral până la data fixată de primărie, care, sincer, nici nu știu ce reprezintă, dar le vom achita. Sunt bani care pot să ne vină de pe urma transferului lui Vătăjelu, mai avem jucători care pot fi vânduți pe sume suficiente să achităm orice restanță. În plus, e acel miliard care vine de la primărie lună de lună, iar la finele campionatului nu mai avem atâtea cheltuieli. Toată lumea ar trebui să stea liniștită, să fim aproape de echipă pentru că încă suntem acolo sus”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

Oprița continuă, Turmacu e pe punctul de a reveni

Altfel, omul de afaceri a mai spus că Daniel Oprița va continua la Metalul Reșița, așa cum e posibil să o facă și Jean Turmacu. Tehnicianul echipei din Valea Domanului anunțase după eșecul cu FC Caransebeș că se gândește să demisioneze, în timp ce directorul general făcuse acest lucru sâmbătă.

„Am văzut și eu meciul cu Caransebeșul și nu am ce să-i reproșez lui Daniel Oprița. Echipa a fost obosită după meciul de la Tărlungeni, am vorbit cu el și l-am convins să rămână, să ne batem în continuare. Jean Turmacu va rămâne și el, cel mai probabil. El așteaptă încă un copil, vrea să fie mai des acasă și tocmai de aceea o parte din atribuțiile lui vor fi preluate de Carol Gurgu, care cunoaște foarte bine Valea Domanului și ce trebuie făcut. Eu sunt convins că, dacă se vrea, lucrurile vor funcționa. Adevăratele caractere se văd acum”, a mai spus Rufă pentru sursa citată.


Metalul Reșița va sta în ultima rundă a returului și poate pierde poziția a doua din clasament dacă FC Olt câștigă sâmbătă, pe teren propriu, meciul cu ACS Poli. Ar fi varianta convenabilă pe moment a rosso-nerilor în detrimentul unui succes al timișorenilor, care îi va distanța și mai mult în fruntea seriei. ACS Poli are un avantaj de cinci puncte față de Metalul.

Rezultatele obținute de Metalul Reșița în 2015:

Metalul Reșița – FC Bihor Oradea     1-0 / I. Szabo (62)
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița     1-0
Metalul Reșița – FC Olt Slatina     3-2 / D. Enescu (13 – pen.), Bg. Szijj (80), Feher (90 – pen.)
Unirea Tărlungeni – Metalul Reșița     0-0
Metalul Reșița – FC Caransebeș     1-2 / Buhăescu (34)

Marius ANGHEL 26 Mar. 2015, 15:13 Seria 2
Pe aceeași temă