Rover Cârstea are obiective îndrăznețe la Timișoara: „Vreau să dau 10-15 goluri!”

18 Jan. 2012, 17:33 Seria 2

Este cel mai bun marcator al ligii secunde, după prima jumătate a sezonului. Rover Cârstea a marcat 10 goluri pentru FC Argeș în primele 15 etape și vrea să marcheze și mai multe în retur pentru Poli.

Cel mai nou atacant transferat de Poli Timișoara a efectuat astăzi testele medicale și a dat câteva declarații pline de optimism. Rover Cârstea crede că Poli nu are cum să piardă promovarea. În plus, vârful de atac crede că se va acomoda repede în Banat și va rămâne golgheterul Ligii a II-a. De la vizita medicală singurul absent a fost Iulian Tameș, care își va rezilia contractul cu Poli cel târziu mâine.

„Mi-am propus să promovez în Liga I și să rămân golgheterul seriei, mai ales că acum sunt la o echipă mult, mult mai bună, voi avea și mai multe ocazii de a marca. E și mai mare concurența, dar asta e bine, pentru că un jucător care își propune ceva în viață își arată talentul când are concurenți pe măsură. Dacă la Pitești am dat zece goluri în tur, și aici vreau să dau vreo zece – cincisprezece. Poli nu o să aibă nicio problemă cu promovarea. S-a văzut clar în meciurile din tur. Au început mai lent, deoarece nu erau acomodați cu Liga a II-a. Erau vicecampioni și probabil se gândeau că nu vor avea probleme în aceste jocuri, dar toate echipele se ambiționează când întâlnesc Timișoara. Oricum, e clar că pentru Timișoara nu o să fie nicio problemă să termine pe primul loc”, a declarat Cârstea.

Atacantul argeșean a înscris toate cele zece goluri ale sale în primele opt etape și a explicat astfel ineficacitatea sa din ultimele șapte meciuri ale turului: „Am avut și niște probleme în a doua parte a turului, niște întinderi și nu puteam să mai dau randament sută la sută. Și la Timișoara când am jucat am avut două ocazii mari, dar am ratat. Probabil îmi stătea gândul la plecare, nu știu”.

„Când am bani, îmi cumpăr un Rover!”

Atacantul a explicat și de unde vine prenumele său, unul mai rar întâlnit. „Înainte să mă nască, mama s-a uitat la un film, mi se pare că un film indian. Era despre un copil orfan, pe care l-au adoptat alți doi copii, frați și i-au pus numele Rover. A fost o poveste foarte frumoasă, i-a plăcut ei filmul și a inspirat-o să îmi pună acest nume. Nu are nicio legătură cu mașina. Dar dacă am și numele ăsta, asta e prima mea opțiune când voi avea bani, să îmi iau un Rover”, a spus Cârstea.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Istvan Szasz

18 Jan. 2012, 17:33 Seria 2
Pe aceeași temă