Rover a revenit cu gol norocos: „Am înscris cu genunchiul. La penalty a picat cerul pe mine”

Marius ANGHEL 02 Apr. 2013, 12:30 Campionat
Rover a revenit cu gol norocos:**

FC Argeș a reușit să câștige cu mari emoții confruntarea de sâmbătă, de pe propriul teren, cu FCM Târgu Mureș și a urcat pe locul 8 în clasament, o poziție cât de cât liniștitoare. Piteștenii s-au impus cu 2-1 la capătul unui meci de infarct. Victoria se datorează în mare măsură lui Rover Cârstea, care a marcat golul victoriei în minutul 89, dar și portarului Flavius Croitoru, care a apărat un penalti în minutele de prelungire ale partidei. Pentru Rover Cârstea, jocul cu ardelenii a fost primul meci oficial după o operație ce l-a ținut departe de teren 7 luni. Fotbalistul care a revenit la Pitești după o experiență la Poli Timișoara și Concordia Chiajna promite să redevină golgheterul echipei din Trivale.

– Cum a fost revenirea pe gazon?
– Frumoasă, dar dificilă din ca­u­za terenului foarte greu ce ne-a solicit foarte mult pe toți. Nin­sorile care au căzut în ul­ti­me­le zile dinaintea meciului au afec­tat suprafața de joc. Este bi­ne că s-a terminat cu bine pen­tru noi. Mă bucur foarte mult că am marcat și că echipa a câș­ti­gat trei puncte de care aveam ma­re nevoie, având în vedere si­tu­a­ția din clasament.

– La faza golului, cum ai gândit?
– Am urmărit centrarea și am vă­­zut că vine spre mine min­gea. M-am aruncat cu totul spre ea și în cădere am lovit ba­­­lonul cu ge­nun­chiul. A intrat în poartă și eu m-am dus după ea. A fost un gol no­rocos. Este bi­ne că nu a fost niciun adver­sar pe traiectorie, pen­tru că nu știu dacă mai intra.

„Scopul meu este să marchez”

– Mai credeai în victorie?
– Am crezut până în ultimul mi­nut în victorie. Presimțeam că o să marcăm pe final după evo­lu­ți­a jocului. Cred că un rezultat de e­ga­litate era nedrept după felul în care s-a jucat. Cred că am fost peste ei în marea majoritate a timpului.

– Ai revenit cu gol la FC Argeș…
– Golul este specialitatea mea. Sco­pul meu la fiecare meci este să mar­­chez, iar echi­pa să câști­ge cât mai multe punc­te. Nu contează că marchez la înce­putul me­ciu­lui sau la sfârșit. Important este să marchez meci de meci și să am continuitate.

„A picat cerul pe mine la penalti”

– Din punct de vedere fizic cum ești?
– Nu sunt la capacitate maxi­mă, deoarece vin după o ope­rație la li­ga­mente, care m-a ținut departe de teren 7 luni. Sunt ok din punct de vedere fizic, dar nu pot duce un meci întreg. Este bine pentru noi, întrucât urmează do­uă săp­tă­mâni de pauză și am timp să mă pun la punct cu pre­gă­­tirea fizică. Sper ca, după aces­te două săptămâni, să ajung la capacitate maximă.

– La penaltiul dat celor de la Târgu Mureș ce ai simțit?
– A picat cerul pe mine, pentru că am văzut cum munca noas­tră se năruiește în minutele de pre­lungire. L-am auzit pe fun­da­șul central când a spus să nu îl la­se pe Cristea să bată penaltiul, fiindcă va rata. Așa a și fost. Cro­itoru a ghicit colțul și a reușit să apere lovitura de la 11 m. A fost inspirat și ne-a salvat de da­ta aceasta. Este meritul lui.

„La promovare se vor bate cinci echipe”

– Ce ți-ai propus în acest retur de campionat?
– În etapele care au mai rămas vreau să joc cât mai bine și să adu­năm cât mai multe puncte. La final, când se va trage linie, vom vedea unde suntem. Eu sper să fim cât mai sus în clasa­ment, iar dacă se va putea chiar, pe podium.

– Cum vezi lupta pentru pro­movare?
– Cred că lupta se va duce până în ultima etapă. Nu cred că este vreo echipă care să câștige toa­te meciurile până la final și să fie principala favorită. Lupta pen­­tru cele două locuri pro­mo­va­bile se va da între primele cinci clasate. Re­turul este lung și se pot întâmpla multe. Nu văd nicio favorită.

Sursa: Curierul Zilei

Foto: Sport Argeș

Marius ANGHEL 02 Apr. 2013, 12:30 Campionat
Pe aceeași temă