Romeo Surdu se antrenează cu FC Brașov și nu ar spune nu unei reveniri. Administratorul judiciar se întâlnește cu Gigi Becali

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 12:41 Seria 2
Romeo Surdu se antrenează cu FC Brașov și nu ar spune nu unei reveniri.** Administratorul judiciar se întâlnește cu Gigi Becali

Pe ultima sută de metri, cei de la FC Brașov încearcă din toate puterile să construiască o echipă puternică de Liga a 2-a. Pentru a demara acest proiect mai mult decât îndrăzneț, șefii lui FC Brașov se luptă să obțină cât mai rapid banii cuveniți din transferul lui Chipciu la Anderlecht, cei 750.000 de euro. În acest sens, administratorul judiciar al clubului, Marian Brescan, se va deplasa în aceste zile la București, unde se va întâlni cu finanțatorul Stelei, Gigi Becali, pentru a urgenta plata banilor.

„New FC Brașov”

De intrarea acestor bani în cont depinde „new FC Brașov”, un proiect care va începe practic de la zero, cu jucători, antrenori și oficiali care își propun cu adevărat să readucă echipa în Liga 1. Un motiv de îngrijorare ar fi și timpul foarte scurt pentru a regla toate problemele clubului până la startul oficial al sezonului.

Ofertat încă de săptămâna trecută de FC Brașov, antrenorul Cornel Țălnar așteaptă vești bune din partea șefilor clubului. „Țânțarul” a luat deja legătura cu mai mulți jucători, iar relația excelentă cu antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, dar și cu președintele celor de la Chiajna, Cristian Tănase, ar urgenta venirea unor jucători de la aceste echipe, plus și câțiva de la defuncta Rapid. „Imediat ce vom primi ok-ul de la Marian Brescan ne vom apuca de treabă. Important este să se găsească soluții, pentru că jucători vom găsi”, a spus Țălnar.

Un prim semn că la FC Brașov se dorește construirea unei echipe care să participe în Liga a 2-a este și faptul că administratorul judiciar a blocat plecările jucătorilor tineri, doriți de echipele de Liga a 3-a, AFC Hărman și Cetate Râșnov.

Cereri pentru amânarea startului Ligii a 2-a

Mai mult, atât FC Brașov, cât și Unirea Tărlungeni au trimis la FRF cereri prin care solicită amânarea startului Ligii a 2-a. „Toată lumea vrea amânarea startului campionatului și cred că vineri în cadrul Comitetului Executiv al FRF se va vota acest lucru”, a spus Iosif Kiss, președintele Unirii Tărlungeni, care a anunțat deja că echipa nu va mai juca la Tărlungeni, ci în altă parte. „Deocamdată echipa există, unde vom juca nici eu nu știu acum. Sunt multe discuții. Tot ce voi face va fi pentru binele jucătorilor”, a spus Kiss.

Pentru FC Brașov amânarea startului campionatului ar însemna o adevărată gură de oxigen, pentru că într-o săptămână este practic imposibil să închegi o echipă și să rezolvi toate problemele care nu și-au găsit soluții o vară întreagă.

Surdu nu exclude varianta revenirii la FC Brașov

Altfel, la antrenamentul de ieri dimineață și-a făcut apariția și Romeo Surdu (32 de ani). Fostul atacant al „stegarilor” s-a despărțit în această vară de Milsami Orhei, din Republica Moldova, astfel că este jucător liber de contract. Surdu s-a antrenat ieri sub comanda lui Ioan Naghi și Andrei Șanta și nu exclude varianta revenirii la FC Brașov.

„Sunt acasă, la Brașov, și am decis că este mai bine să mă pregătesc în această perioadă cu o echipă, decât să mă antrenez singur. Am luat legătura cu Ioan Naghi care și-a dat acceptul să mă pregătesc cu echipa. Am găsit la antrenament mulți juniori, dar și câțiva jucători cu mare experiență cu care am fost coleg la FC Brașov, Buga, Poverlovici și Moraru. Atmosfera nu este una tocmai bună în această perioadă, ținând cont că sunt multe incertitudini la echipă, dar încet, încet, cu răbdare se pot regla lucrurile. Am fost propus de câțiva impresari la câteva echipe din străinătate, acum să vedem cum o vrea Dumnezeu… Există și varianta, mai puțin probabilă, să rămân la FC Brașov. Nu exclud această variantă, aș fi de acord însă cu condiția să fiu lăsat să plec în momentul în care primesc o ofertă din Liga 1 sau din străinătate”, a declarat Romeo Surdu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 12:41 Seria 2
Pe aceeași temă