Romeo Pașcu, dezlănțuit de Sărbători. „Sunt multe semne de întrebare. E clar că trebuie să ne despărțim de câțiva jucători”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2015, 14:56 Seria 2
Romeo Pașcu, dezlănțuit de Sărbători.**
  • Chiar dacă jucătorii sunt încă în vacanță, consilierul patronului de la FC Brașov nu înțelege cum echipa a pierdut o mulțime de puncte în prima parte a sezonului, și caută și acum cauzele care au dus la retrogradare și anunță măsuri drastice, astfel că mai mulți jucători care nu au convins vor fi dați afară.

 

Revenit în conducerea echipei FC Brașov după plecarea lui Constantin Zotta, Romeo Pașcu nu are liniște nici de Sărbători. Prins cu drumurile prin țară pentru afacerile personale, Pașcu lucrează de zor și la strategia clubului pentru partea a doua a sezonului din Liga 2.

După ce Ioan Neculaie anunța că așteaptă măsuri radicale la echipă, Romeo Pașcu a preluat din mers mesajul patronului. „E normal ca patronul să fie nemulțumit. Și eu sunt foarte supărat pentru faptul că am terminat anul pe locul 5. Păi cum să te bată Caransebeșul acasă, să te egaleze UTA, Bihorul, sau modul în care am pierdut meciul cu Chindia, un joc care a pus capac! Sunt multe semne de întrebare. Dacă nu am fi pierdut acele puncte pe teren propriu, acum eram lider detașat. Nimeni nu se aștepta la astfel de rezultate. Am adus în vară jucători care au jucat la Liga 1, dar sunt câțiva de care m-am lămurit și acum înțeleg de ce au fost lăsați atunci liberi de contract. Este clar că trebuie să ne despărțim de câțiva jucători, care nu au confirmat încrederea și așteptările noastre. La echipă s-au făcut eforturi pentru organizarea meciurilor, pentru plata arbitrajelor, cantonamente, pentru salarii, iar președintele Vasile Dochița a drămuit un buget infinit mai mic față de ce a fost în ultimii ani. Și așa cheltuielile clubului sunt mari, dar problemele au fost rezolvate cu ajutorul patronului, al președintelui, al sponsorului Simon Maurer…”, a spus Romeo Pașcu.

„Nu am discutat problema băncii tehnice”

Oficialul lui FC Brașov nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile conform cărora Ioan Neculaie ar dori demiterea antrenorului Adrian Szabo. Extrem de tranșant când a vorbit de curățenia de iarnă la nivelul lotului, Pașcu a fost extrem de diplomat când a fost vorba despre situația antrenorului.

„Nu am discutat problema băncii tehnice. Cu toții am fost supărați după acel meci cu Chindia, dar nu a jucat antrenorul. Szabo a vrut să demisioneze după meciul de la Tărlungeni, dar atunci eu și președintele Dochița l-am convins să rămână”, a spus Pașcu.

Referitor la situația financiară a clubului în perspectiva părții a doua a sezonului, Pașcu dă asigurări că nu vor fi probleme. „FC Brașov nu va duce lipsă de condiții. Căutăm jucători pentru posturile considerate deficitare de către antrenori. Important este să mergem înainte și rămân la părerea că FC Brașov și Gaz Metan Mediaș rămân principalele favorite la promovare”.

Suspiciuni legate de retrogradarea Brașovului

Retrogradarea echipei în liga secundă îi produce și acum coșmaruri oficialului de la FC Brașov. „Sunt multe semne de întrebare și caut și acum să înțeleg cauzele care au dus la retrogradare. Cum e posibil să retrogradezi cu un lot de jucători plătiți cu salarii de 4.000, 5.000 și chiar 6.000 de euro? Am condus Steaua cu 2-1 și am pierdut, cu CFR Cluj am ratat cel puțin trei situații imense, cu Rapid la fel… Știu mai multe lucruri, dar cum nu am încă dovezi, nu vreau să vorbesc acum. Cu siguranță nu voi lăsa lucrurile așa. Când voi pune cap la cap totul voi face un raport pe care îl voi înainta celor din conducere”, a spus Pașcu.

Alături de Horoba

În urma unui control intern, președintele clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, a fost suspendat din funcție pentru următoarele 3 luni! Deși în vară au purtat un război al declarațiilor, asta după ce FRF a declanșat ancheta în cazul meciului FC Brașov – Gaz Metan Mediaș din ultima etapă a campionatului trecut, Pașcu este convins că Horoba este nevinovat.

„Eu cred că Horoba nu este vinovat de nimic și sunt convins că își va relua postul după această perioadă de suspendare. Horoba a avut rezultate la Mediaș și cred că problemele au apărut după retrogradarea din vară. El avea un salariu foarte bun acolo și nu cred că se băga în alte lucruri”, a declarat Romeo Pașcu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 29 Dec. 2015, 14:56 Seria 2
Pe aceeași temă