Rodirlei, sceptic de rămânerea sa la ACS Poli: „Nu știu ce se va întâmpla, nu a vorbit nimeni cu mine”

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 17:06 Seria 2

Cu obiectivul pentru acest sezon împlinit, promovarea în Liga 1, ACS Poli Timișoara mai are de disputat încă trei etape până la finalul campionatului Ligii 2. În acest interval, antrenorul Dan Alexa le va da ocazia jucătorilor pe care îi are în lot și care au evoluat mai puțin în acest an să-l convingă să-i păstreze și în prima ligă. Unul dintre aceștia este și Rodirlei José Ascenção Duarte.

Rody, așa cum este poreclit jucătorul din Insulele Capului Verde, a fost achiziționat de liderul Seriei a II-a din Liga a 3-a a Portugaliei, la insistența managerului sportiv Ion Timofte. Atacantul de 23 de ani nu a apucat însă să evolueze foarte mult la timișoreni și din cauza unei accidentări, dar și pentru că din iarnă a avut o concurență și mai mare după aducerea lui Robert Elek.

„Nu e deloc ușor pentru mine. Dar am fost o perioadă accidentat după ce m-am întors din vacanță. Nu e ușor, dar încerc să dau tot ce am mai bun când antrenorul va avea nevoie de mine. Înțeleg de ce nu am jucat, a venit un jucător nou, iar eu eram accidentat. Echipa a mers din victorii în victorii. Eu oricum vreau să fie bine pentru echipă”, a spus Duarte, citat de Ora de știri.

„Aștept primul gol, cred că sâmbătă va fi ușor”

Africanul va avea șansa să demonstreze că timișorenii nu s-au înșelat în privința calităților sale atunci când l-au achiziționat și speră să înscrie și primele sale goluri în tricoul lui ACS Poli. Până acum a făcut-o doar la echipa secundă din Liga a 5-a. „Acum mă simt bine, voi încerca să joc cât mai bine în cele trei meciuri rămase. Sâmbătă cred că voi juca și îi voi arăta antrenorului că pot juca la echipă. Avem nevoie de o victorie, trebuie să avem aceleași rezultate ca și până acum. Aștept primul gol. Pentru asta mă antrenez. În fiecare zi, dau tot ce e mai bun la antrenamente, ca acest gol să vină. Cred că sâmbătă va fi ușor”, a mai declarat Rodirlei.

Atacantului i-ar plăcea să continue cu ACS Poli, însă spune că nimeni nu i-a propus prelungirea contractului. O problemă în menținerea lui Rodirlei la Timișoara este și statutul său de jucător extracomunitar. „Contractul meu e la final, trebuie să vedem dacă mă mai vrea clubul. Nu știu ce se va întâmpla, dar nu cred că voi mai rămâne un an. Nu a vorbit nimeni cu mine, dar nu e nicio problemă, am vorbit cu impresarul meu care îmi va găsi echipe bune dacă nu rămân. Mi-ar plăcea să rămân în România, mi-a plăcut și aici la Timișoara. E un club mare, oamenii sunt de treabă. Dar acesta e fotbalul, dacă nu rămân aici, merg la altă echipă, poate în altă țară. Desigur, vreau să rămân în Europa”, a adăugat atacantul pentru sursa citată.

ACS Poli Timișoara mai are de disputat încă trei meciuri până la finalul sezonului: la Unirea Tărlungeni (23 mai, ora 11:00), acasă cu CS Mioveni (27 mai, ora 18:00) și la Olimpia Satu Mare (30 mai, ora 11:00).

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 20 May. 2015, 17:06 Seria 2
Pe aceeași temă