Rezultatele auditului de la Poli sosesc astăzi la CJT

01 Feb. 2012, 12:36 Seria 2
Rezultatele auditului de la Poli** sosesc astăzi la CJT

Rezultatele auditului sosesc astăzi la CJT și, dacă starea financiară actuală a clubului alb-violet este în ordine, autoritățile vor cumpăra 51% din acțiuni.

Constantin Ostaficiuc a dezvăluit suma pe care Consiliului Județean Timiș o va aloca pentru ca autoritățile să devină acționari în club.

„Sunt 8 milioane și ceva de lei noi, aproape două milioane de euro. Astăzi vom primi rezultatele auditului și, dacă totul e în ordine, acești bani sunt pregătiți pentru a prelua acțiunile. Din ce am înțeles, și consilierii locali vor aloca o sumă la fel de mare, iar Institutul Politehnic va avea o contribuție simbolică”, a declarat președintele CJT.

Dacă lucrurile decurg consform planului, grupul de firme BkP ar urma să rămână cu 49% din acțiunile clubului. „Aștept să primească autoritățile locale auditul și apoi o să am o discuție cu ei. Auditul va stabili exact ce sume trebuie să intre în club din partea lor, pentru a avea 51% din acțiuni. Clubul are acum o datorie de peste 4 milioane de euro către societățile din grupul BkP, dar noi vom face în așa fel încât aceste datorii să nu exercite o presiune actuală pentru buget. Vom diminua capitalul ca să le permitem autorităților să intre în acționariat. Și noi vom investi mai departe alături de acționarii majoritari. În cazul în care clubul nu se deschidea pentru puterea locală, nu se puteau regăsi investiții în infrastructură, cum e stadionul pe care vor să îl construiască”, a spus Marian Iancu.

Articol scris de Radu FAUR

01 Feb. 2012, 12:36 Seria 2
Pe aceeași temă