ACS Poli nu mai poate folosi, la antrenamente, nimic din incinta bazei Stadionului „Dan Păltinișanu”! Comunicatul halucinant al clubului și promisiunea uitată de Birlică

Marius ANGHEL 27 Jul. 2018, 14:56 Diverse

După ce antrenorul Ionel Ganea a decis să plece de la echipă, cei de la ACS Poli au primit o nouă veste proastă. Consiliul Județean Timiș, proprietarul arenei „Dan Păltinișanu”, nu mai permite, de vineri, clubului alb-violet să folosească vestiarele sau birourile și orice alt spațiu de la baza sportivă.

Deși a spus, marți, că, dacă se ajunge în această situație, va pleca, președintele și clubul au postat un comunicat ce sună mai degrabă a blestem la adresa celor de la CJT.

Cei de la ACS Poli spun că vor căuta alte spații de depozitare a bunurilor lor (calculatoare, mașini de spălat, aparate de fitness, mobilierul din vestiar, bunurile din magazie, echipamentul medical) și se vor antrena pe terenurile din spatele stadionului, care aparțin primăriei. Acolo există vestiare de tip container, iar două dintre ele sunt echipate și cu dușuri.

„În cursul zilei de 26 iulie, ni s-a comunicat din partea Consiliului Județean Timiș că nu vom mai putea utiliza vestiarele și birourile de la stadionul „Dan Păltinișanu”.
Echipele noastre își vor continua antrenamentele în cadrul bazei sportive, iar în cel mai scurt timp se vor găsi soluțiile pentru asigurarea spațiilor necesare pentru depozitarea echipamentelor și materialelor sportive”
, se prezintă în comunicatul clubului.

Clubul le spune funcționarilor de la CJT că sunt trecători

Concret, ACS Poli plătește de doi ani chirie la stadion, în urma unor modificări legislative care nu au mai permis Consiliului Județean Timiș, membru fondator în ONG-ul clubului, să cedeze arena gratis. Chiria se plătea per meci, dar, în rest, echipa folosea vestiarele și tot ce e la stadion în mod gratuit.

Din vara aceasta, li s-a transmis că odată cu retrogradarea, acest lucru nu va mai fi posibil. Cei de la ACS Poli au dat vina pe șeful de la Direcția Prestări Servicii din cadrul CJT, Marțian Doroș, numit funcționar „vremelnic”. Culmea, Doroș e în instituție din mileniul trecut!

„Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în această perioadă, iar timpul îi va răsplati cu ceea ce merită pe toți cei care doresc, fără sorți de izbândă, răul clubului Poli Timișoara. Perioada de peste 50 de ani petrecută de Poli pe acest stadion a fost terfelită de niște funcționari vremelnici, care vor rămâne în memoria suporterilor ca niște personaje satisfăcute că pot scoate din vestiare zeci de sportivi, seniori sau juniori. Indiferent de aceste opreliști, clubul nostru va continua să lupte pentru revenirea în elită. Simplii funcționari trec. Poli rămâne!”, este partea a doua a comunicatului.

Birlică nu se ține de promisiune, după ce marți a spus că va demisiona

Într-o conferință de presă susținută marți, președintele Radu Birlică a spus că, dacă Poli e scoasă de la vestiare, el își va da demisia. Deocamdată, a făcut-o doar antrenorul Ionel Ganea.

„Dacă echipa este mutată de la vestiare, eu, personal, îmi voi da demisia, probabil și colaboratorii mei (n.r. – managerul sportiv Ovidiu Petre și antrenorul Ionel Ganea), pentru că înseamnă că se dorește distrugerea clubului”, a spus, marți, Radu Birlică.

Stadionul „Dan Păltinișanu” a fost finalizat la finalul anilor 1960. ACS Poli pretinde că deține palmaresul Politehnicii înființate în 1921.

Clubul, „bombarbat” cu memorii

O altă problemă ce va deveni cât de curând presantă pentru ACS Poli sunt memoriile. Săptămâna aceasta i-au mai reclamat fostul antrenor secund Octavian Benga și jucătorul Radu Motreanu.

Benga, ajuns principal la CSM Școlar Reșița, în Liga a 3-a, își cere banii și a primit termen la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor pentru 7 august. Alt litigiu a depus și fotbalistul radu Motreanu, care e primit termen 2 august. Jucătorul este eligibil U21 și cât era împrumutat la ASU Poli era titular, dar, în amicale, Ganea l-a folosit mai mult rezervă.

Un alt litigiu iminent să fie închis este cel cu fostul preparator fizic Mihai Alexandru. Acesta a câștigat la prima comisie, dar clubul a făcut Recurs și termenul acordat e joia viitoare. Cel mai probabil, va câștiga și se va alătura celor ce așteaptă deja bani: Cristian Scutaru, Alexandru Ciucur, Alexandru Țigănașu și Gabriel Vașvari. Dacă luna viitoare cei patru cu litigii câștigate nu își vor primii bani, se pot adresa Comisiei de Disciplină, iar clubul va fi depunctat.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 27 Jul. 2018, 14:56 Diverse
Pe aceeași temă