Revoluție la UTA!

05 Jun. 2009, 16:54 Seria 2
Revoluție** la UTA!

Conducătorii și antrenorii UTA-ei au rămas blocați, vineri la prânz, când jucătorii i-au anunțat că ei nu se vor prezenta la meciul de sâmbătă dimineață, cu Dacia Mioveni, deoarece salariile pe luna trecută nu le-au fost achitate integral. Nu este vorba despre un salariu întreg, conducerea achitându-se de 80% din obligațiile către jucători pentru luna aprilie.

 

Au urmat discuții cu președintele Giovanni Catanzariti, care i-a convins să revină asupra deciziei, promițându-le că își vor primi diferențele salariale în cursul săptămânii viitoare. În schimb, Ionuț Popa a luat foc.

 

„Este incredibil ce tupeu au unii, nu-mi vine să cred. Au zis că ei nu se prezintă la meci, că nu intră în cantonament, pentru că nu și-au luat o parte dintr-un salariu. I-a calmat președintele Catanzariti, care le-a promis diferențele salariale pentru săptămâna viitoare, dar eu nu procedam astfel, nu mă rugam de ei, ci băgam juniorii în meciul de sâmbătă iar pe revoluționari îi reclamam la federație și îi amendam”, a spus Ionuț Popa.

 

Tehnicianul Bătrânei Doamne este convins că tentativa de-a boicota meciul cu Dacia Mioveni aparține unor jucători care cred că nu vor fi păstrați în lot pentru sezonul viitor, aceștia reușind să-i „infecteze” și pe ceilalți componenți ai lotului. „E manevra unora care înțeleg că nu mai prind lotul în campionatul viitor și le este frică de faptul că nu-și vor mai banii. Se înșeală, pentru că își vor primi fiecare ban, chiar dacă clubul are probleme”, a subliniat Popa.

 

El a precizat că-i înțelege pe undeva pe jucători, deoarece de-a lungul returului prioritate la bani au avut foștii jucători, și nu actualii. „Cu toate acestea, așa ceva nu se face. Cu mine nu se joacă ei. Din acest motiv, pentru meciul cu Dacia Mioveni îi rog pe spectatori să nu mai manifeste înțelegere față de jucători, așa cum admirabil au făcut-o până acum. Îi rog pe spectatori să facă ei analiza meciului, chiar în timpul desfășurării lui și să ia măsurile necesare, caracteristice suporterilor, atunci când le place sau nu le place cum joacă echipa. Chiar nu merită unii să beneficieze de un asemenea public. Pașcovici, Drida și, culmea, Pascariu erau cu gura cea mai mare, poate sunt super-jucători și nu știm noi”, a completat Ionuț Popa. 

 

Președintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti, a confirmat că „apele s-au liniștit”, dar era extrem de contrariat de reacția unor jucători. „Mai mult de jumătate dintre ei sunt cu banii la zi. Cei cărora le mai datorăm bani, au luat mai mult de jumătate din salariile pe aprilie. Nu le datorăm nici măcar un salariu! I-am calmat, dar unii cu gura mare au reușit să-i atragă după ei și pe cei care, culmea, sunt cu banii la zi și acum au ajuns în gura lumii”, a declarat Giovanni Catanzariti.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 
 

05 Jun. 2009, 16:54 Seria 2
Pe aceeași temă