Recașul cu Șchiopu, din „județ” în Liga a II-a

16 Jun. 2012, 14:08 Seria 2
Recașul cu Șchiopu,** din

Mircea Șchiopu e cel mai vechi jucător al lui AC Recaș. Atacantul a sosit la „atletici” în 2005, când aceștia evoluau în Campionatul Județean Timiș și a promovat cu ei anul acesta în eșalonul secund, un teritoriu nou pe care vrea să-l cucerească.

„Ce am realizat anul acesta e un lucru extraordinar și suntem cu toții încântați. Eu personal nu mă așteptam să ajungem așa repede aici. Acum câțiva ani eram o echipă oarecare din județ, nu o băga nimeni în seamă. Ușor ușor am ajuns în Liga a II-a”, spune Șchiopu (foto, sus), care a făcut astfel un salt de patru eșaloane. Acesta a mai evoluat înainte doar la necunoscuta Amaradia Melinești din județul Dolj și e cel mai vechi component activ al echipei alături de Dragan Zarin, actualul „secund” s-a retras însă între timp din activitatea de jucător.

Mircea Șchiopu (29 de ani) mai are un motiv de mândrie, a marcat în fiecare eșalon în care a evoluat până acum pentru ACS Recaș și vrea să repete figura în noul sezon, unul în premieră de Liga a II-a. „Sincer, mă mândresc că sunt cel mai vechi jucător, sper că cel puțin pe oamenii din Recaș i-am făcut mândri, eu mă simt bine pentru faptul că am evoluat și am dat goluri în fiecare ligă, dacă voi da și-n Liga a II-a m-aș bucura mult”, a conchis „atacantul de buzunar”.

„Aș vrea să avem un derby local pe «Dan Păltinișanu»”

Șchiopu își amintește și de promovarea precedentă, când în urma victoriei cu 7-0 în fața campioanei Aradului, Partizan Satu Mare, el și colegii săi se gândeau deja la Liga a II-a.

„Țin minte că am început să-i cântăm președintelui (n.r. Ioan Miculaș) «Micule, Micule, noi la anul vrem în B!» și uite că am ajuns, dacă o ținem tot așa în doi ani suntem în A. Poate e o pălărie prea mare dar noi jucăm, ce o fi o fi. Unii spun că n-o să ne descurcăm în Liga a II-a, eu vreau să demonstrăm că merităm să fim acolo”, adaugă Mircea.

Născut la Cujmir (Mehedinți), olteanul stabilit în Banat are o dorință în plus, să joace pe arenele cluburilor pe care le admiră, Poli Timișoara și Universitatea Craiova. „Sunt în Timișoara de mulți ani, am adoptat ca a doua echipă Poli Timișoara, și acum să aflu că lucrurile nu sunt cum trebuie nu-mi place. Eu aș vrea să avem un derby local pe Dan Păltinișanu. Mi-ar părea rău se se desființeze sau să joace mai jos”, explică Șchiopu.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

16 Jun. 2012, 14:08 Seria 2
Pe aceeași temă