ACS Recaș, transformată în ACS Poli, trăiește din bani publici: CLT i-a dat 4 milioane de lei!

13 Jul. 2012, 15:47 Seria 2
ACS Recaș, transformată în ACS Poli, trăiește din bani publici:** CLT i-a dat 4 milioane de lei!

Consiliul Local Timișoara a votat astăzi aderarea municipiului Timișoara la asociația ACS Recaș, care s-a transformat în ACS Politehnica Timișoara. Consilierii au votat proiectul care conținea și alocarea a patru milioane de lei (aproape 900.000 de euro) pentru bugetul clubului de fotbal în următorul sezon.

Ședința a durat două ore, iar primarul Nicolae Robu s-a confruntat cu mai mulți contestatari ai acestui proiect. Cei mai imporftanți au fost Adrian Orza și Cristian Brâncovan. Fostul viceprimar al Timișoarei i-a reproșat lui Robu că este pe cale să creeze o a treia „grefă”, după cele din 2000 (cumpărarea locului echipei Dacia Pitești) și cea din 2002 (mutarea AEK-ului la Timișoara). Orza susține că acum era momentul ca Timișoara fotbalistică să o ia de la zero, din liga a cincea, fără artificii și că Robu, în calitate de fost rector al Politehnicii, trebuia să fie principala voca care să se opună proiectului „Recaș”.

Cristian Brâncovan, unul dintre liderii suporterilor, i-a cerut lui Robu să prezinte un document de la FRF prin care să se ateste că noua echipă va avea drept de promovare. Asta pentru că regulamentul este interpretabil, iar garanția verbală din partea juriștilor FRF (pe care Robu susține că o are) nu este de ajuns.

Primarul Timișoarei a spus că vinerea viitoare se vor depune actele noii asociații la FRF și că va prezenta în curând și documentele care arată că ACS Poli nu va suferi interdicții de promovare.

Și Consiliul Județean Timiș va fi inclus în acest proiect, iar instituția condusă de Titu Bojin va contribui la bugetul ACS Poli cu o sumă similară celei oferite de consiliul local.

Articol scris de Radu FAUR

13 Jul. 2012, 15:47 Seria 2
Pe aceeași temă