Rămasă cu un avantaj de opt puncte, ACS Poli mai trebuie să tragă pentru a promova matematic: „Fiecare meci poate fi hotărâtor”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 30 Apr. 2015, 18:48 Seria 2

Noul derby bănățean, ACS Poli – Metalul Reșița, va fi peste două zile la a treia întâlnire. În ciuda pozițiilor din clasament, atmosfera din cele două tabere e diametral opusă. Retragerea echipei FC Olt din campionat va duce la anularea rezultatelor înregistrate de slătineni în play-off, lucru care va afecta puțin și clasamentul Seriei a II-a. Distanța dintre timișoreni și reșițeni se va micșora la opt puncte față de zece, câte erau până acum, însă liderul se gândește deja cât de repede va putea sărbători promovarea și matematic. De partea cealaltă, la Reșița, există semne de întrebare legate de cum va continua echipa din vară, fie și doar în eșalonul secund.

Metalul, deși pe locul 2, trece prin momente mai puțin plăcute. Totuși, Dan Alexa și-a păstrat discursul din timpul sezonului regulat în privința rosso-nerilor. „Ne aflăm în fața unui meci împotriva principalei noastre contracandidate. Va fi cu siguranță un meci greu, întâlnim o echipă bună. Am vorbit de multe ori despre Metalul Reșița, știți părerea mea. E o echipă tare, cu jucători buni, nu întâmplător e pe locul 2. Dar, sigur, am așteptări mari de la meciul acesta. Îmi doresc să câștig, în pofida absențelor pe care încă le avem. E important să ne impunem ritmul. E un meci important dar nu decisiv”, a declarat Dan Alexa.

În noua situație, cu FC Olt retrasă, ACS Poli s-ar distanța doar la 11 puncte față de 13, în cazul unui succes sâmbătă. Cum până la finalul campionatului vor mai fi de jucat încă cinci etape, patru jocuri pentru fiecare echipă, timișorenii nu pot promova matematic dacă o să bată Metalul pe teren propriu. „Vom lua o opțiune serioasă. Vom fi aproape promovați, dar ca să câștigăm trebuie să fim motivați, să arătăm spirit și să jucăm cu personalitate. Jucătorii care vor intra au toată încrederea mea. Unii dintre ei au evoluat mai puțin, e o șansă pentru ei… Nu vreau să vorbesc de Liga I, deocamdată suntem în Liga 2, nu suntem promovați înca. Avem o mare șansă. Mai sunt șase etape. Avem zece puncte avans (n.r. încă nu se știa de retragerea echipei FC Olt). Fiecare meci poate fi hotărâtor”, a precizat Alexa.

Tânărul antrenor nu crede că dacă totul mergea ca pe roate la Metalul aceasta ar fi fost automat mai aproape în clasament: „Oltul nu a avut probleme financiare și sunt la 13 puncte. Reșița e o echipă cu entuziasm, cu elan bun”. Cea mai mare problemă a lui Dan Alexa pentru acest meci sunt absențele numeroase, dar nu e ca și cum nu ar avea de unde să aleagă. „Am așteptat săptămâna asta, dar Cânu nu va juca. Dacă va fi apt e soluție pentru Reșița. Bărbuț nu e la capacitate maximă”, a explicat acesta. Pe lângă cei doi ACS Poli nu va putea miza pe Melinte și Keita, ambii suspendați.

ACS Poli ar putea miza pe următorul 11 sâmbătă: Pap – Belu, Scutaru, Bocșan, Neagu – Ov. Petre (cpt.) – Boldea, Poparadu, Trandu – Elek, Pedro Henrique.

Partida ACS Poli – Metalul Reșița se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Dan Păltinișanu”, în etapa a V-a a play-off-ului Ligii a II-a. Timișorenii s-au impus în returul sezonului regulat cu 3-0 după ce în tur cedaseră cu 2-0 în Valea Domanului.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 30 Apr. 2015, 18:48 Seria 2
Pe aceeași temă