Rămânerea lui Henrique la ACS Poli depinde de impresarul său. Alexa spune ce își dorește de la noul manager sportiv „dacă vrem performanță”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 22 May. 2015, 19:22 Seria 2

ACS Poli vrea să fie bine pregătită pentru Liga 1 în noul sezon din toate punctele de vedere. Cum plecarea lui Ion Timofte este sigură, timișorenii încearcă să-și rezolve cât mai rapid problema managerului sportiv. Deși acest post nu e încă rezolvat, Dan Alexa a explicat că negocierile clubului pentru păstrarea brazilianului Pedro Henrique sunt foarte avansate. Tehnicianul timișorenilor își dorește de asemenea mai multe întăriri pe lângă păstrarea echipei de bază din Liga 2.

„Din ce știu sunt mulți care râvnesc postul de manager. De mulți am fost surprins, …nu știu cine va veni. Daniel Stanciu, cum a spus domnul primar Nicolae Robu, e omul cu care s-a discutat. A fost și Bobar, Burcă, niște nume care au mai apărut. Nu știu cât de sigură e venirea lui Daniel Stanciu… Un manager bun m-ar ajuta foarte mult, pentru că sunt foarte multe probleme, e Liga 1. E foarte important să mă canalizez doar pe pregătirea echipei… Decizia e a domnlilor Robu, Bojin și Anton”, a spus Dan Alexa. Acesta a precizat apoi că nu și-ar dori ca alegerea să fie făcută în funcție de simpatia politică. Obișnuit cu perioada Iancu, după cum el a recunoscut, „Chirurgul” ar vrea ca noul conducător să spună și ceea ce antrenorilor le este interzis: „E foarte important să nu intervină politicul, să facem fotbal, care nu are culoare politică. Să aducem oamenii pricepuți chiar dacă nu sunt agreați de cineva. Dacă vrem performanță. Normal, e important ca managerul să fie voce… Ca antrenor dacă vorbești stai în tribună, e greu să spui ce gandești. Trebuie sa lupte pentru echipă, virulent când e cazul, indiferent de consecințe”.

Impresarul are drepturi federative asupra lui Pedro Henrique

Antrenorul timișorenilor a explicat și stadiul negocierilor pentru păstrarea atacantului nr. 1 al lui ACS Poli. După ce clubul a cerut oficial săptămâna trecută ca împrumutul brazilianului să fie prelungit, se pare că formația Galicia, de care aparține Pedro Henrique, nu se opune noii înțelegeri. Dar, precum în multe cazuri din America de Sud, impresarul fotbalistului de 24 de ani are procente importante din drepturile de proprietate. Cel mai probabil, dacă acesta nu primește oferte superioare, va fi de acord ca jucătorul să rămână la Timișoara pentr a-i crește cota în Liga 1. „Pedro e în ultimele runde de negocieri, și-a dat acceptul, urmează cu impresarul său – sunt niște detalii, sper să semneze cât de curând… E vorba de cum să-l luăm de la impresar, niște procente. Nu e comision, sunt niște procente din coproprietate”, a precizat Alexa.

Salarii mai mari pentru cei care „au dus greul”

„Chirurgul” vrea să-și păstreze jucătorii din primul 11 cel puțin, dar de asemenea să aducă nume consacrate. „Sunt foarte mulțumit de jucatorii pe care îi am. Nucleul de bază rămâne, la unii li se vor mări salariile. Vrem și intariri. E foarte important să ne întărim unde avem nevoie, cu siguranță vom și suferi în campionat, nu e ușor. 4-5 jucători trebuie aduși … Salvarea de la retrogradare e în primul rând. Toți ne dorim mai mult. E foarte Importantă perioada aceasta. Să vedem pe cine putem aduce. Să fixăm bugetul. Vor fi și jucători care vor pleca, clar, cei care nu au confirmat și ar fi bine și pentru ei să poată să joace. În mare se știu aceștia, sunt importante și meciurile astea trei care mai sunt de disputat. Pentru mine contează foarte mult”, a conchis Dan Alexa.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 22 May. 2015, 19:22 Seria 2
Pe aceeași temă