Primarul Timișoarei recrutează „ultrași” pentru ACS Poli pe facebook

Publicat: 04 Sep. 2012, 14:46 Actualizat: 04 Sep. 2012, 14:47 Seria 2
Primarul Timișoarei  recrutează „ultrași” pentru ACS Poli pe facebook

Mulțumit de tribune și de primul meci al lui ACS Poli, scor 1-1 cu UTA, Nicolae Robu și-a îndreptat privirea către peluza sud, părăsită de adevărata galerie viola. Primarul Timișoarei vrea să rezolve și această „problemă” și a lansat un sondaj pe pagina sa de facebook pentru a „constitui o galerie demnă de o echipă de Liga a II-a care are drept obiectiv promovarea în Liga I…”.

Noua echipă a Timișoarei ar putea avea o galerie formată cu sprijinul clubului. La meciul cu UTA, „ultraseria” a fost formată doar din vreo 30 de copii și adolescenți, ca un răspuns ad-hoc la scandările utiștilor. Deranjat probabil de faptul că Peluza Sud timișoreană s-a ținut de cuvânt și după foarte mulți ani nu și-a ocupat locul obișnuit pe stadion, primarul Nicolae Robu pare hotărât să „recruteze” tineri dornici de a fi susținători ACS Poli din peluză.

Sondajul arată în felul următor:

„Dragi prieteni, Noua echipă „Poli” a Timișoarei -ACS Poli- începe recrutările pentru a-și constitui o galerie demnă de o echipă de Liga a II-a care are drept obiectiv promovarea în Liga I, demnă de tradiția Politehnicii Timișoara în ale galeriilor. Vă rog să ne ajutați în constituirea ei, răspunzând următorului chestionar:

1. Doresc să fac parte din Galeria ACS Poli ca lider.

2. Doresc să fac parte din Galeria ACS Poli ca simplu membru.

3. Nu doresc să fac parte din Galeria ACS Poli dar voi merge la meciuri.

4. Nu doresc să fac parte din Galeria ACS Poli și nici nu voi merge la meciuri.

5. Nu vreau să răspund”.

Până acum varianta 4 are cele mai multe răspunsuri iar nimeni nu și-a asumat poziția de lider.

Iată și mesajul primarului de după jocul de luni seară:

„Noua echipă „Poli” a Timișoarei -ACS Poli- a debutat astăzi în Liga a II-a, în compania eternei rivalei UTA. A făcut un meci onorabil, cu câteva ocazii bune, cu un gol înscris excepțional și cu un rezultat final -1 : 1- chiar dacă nu de natură să ne încânte, în niciun caz rău. Să nu uităm că în urmă cu doar câteva luni, Poli de atunci, având în componență o mulțime de jucători care
acum evoluează la echipe din Liga I, pierdea pe „Dan Păltinișanu” contra UTA-ei cu 0 : 1. Dincolo de rezultat, noi trebuie să apreciem că în doar două luni, în Timișoara s-a construit un Club cu adevărat al orașului, cum n-a mai fost niciunul de la Revoluția din Decembrie 1989 încoace, cu o structură internă modernă, propice pentru performanță și cu jucători talentați, dispuși la travaliu și la dăruire în evoluția lor, după cum au dovedit-o și astăzi. Să fim alături de acest Club, să credem în el și să-l susținem umplând tribunele. Astăzi, a fost o bucurie pentru mine să văd cca 7000 de iubitori de Poli prezenți la meci, după o lungă perioadă în care în tribune n-au fost mai mult de 100 – 300 de spectatori. M-am bucurat, de asemenea, să văd câteva zeci de copii și adolescenți manifestându-se frumos la Peluza Sud. Apropo, lansez, cu această ocazie, un proces de constituire a galeriei noii „Poli”. Poliștii dornici să facă parte din ea, sunt rugați să răspundă corespunzător chestionarului pe care-l voi posta pe wall-ul meu cât de curând. În concluzie, Hai Poli!”.

Articol scris de Cornel Biholari (Banat Sport)

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Publicat: 04 Sep. 2012, 14:46 Actualizat: 04 Sep. 2012, 14:47 Seria 2
Pe aceeași temă