Primarul Pendiuc vrea performanță cu FCM Argeș: „Obiectivul este promovarea în Liga I”

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 13:30 Seria 2
Primarul Pendiuc vrea performanță cu FCM Argeș:**

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, consideră că numai printr-o minune FC Argeș mai poate fi salvată de la faliment, având în vedere că niciun investitor nu s-a arătat dispus să preia echipa din cauza datoriilor des­tul de mari. Edilul a spus că singura alternativă pentru ca Piteștiul să aibă o echipă bună de fotbal a fost transformarea SCM în FCM Ar­geș, care va avea ca obiectiv promovarea în Liga I până în 2016. Pendiuc a purtat deja discuții cu mai mulți oameni de afaceri ce s-au arătat interesați să susțină financiar noua echipă a Piteștiului.

Primarul spune că, dacă FC Argeș va muri, piteștenii nu vor rămâne fără fotbal. Edilul le pro­mite cetățenilor că, în câțiva ani, Piteștiul va reveni pe prima sce­nă fotbalistică a țării cu o echipă puternică și să reziste mulți ani în primul eșalon.

„Nimeni nu vrea să preia FC Argeș”

La conferința săptămânală de presă de ieri a Primăriei, Pen­diuc a vorbit despre situația de la FC Argeș, dar și despre FCM Ar­geș Pitești, echipă care va fi susținută de autoritățile locale: „Am spus-o și o spun și acum. FCM Argeș Pitești este drumul pe care vreau să mergem. Ieri, am purtat discuții cu un investi­tor serios, interesat să inves­teas­că la noua echipă. A mai finanțat acest sport și cunoaște foarte mult fotbal. Nu e din actualul județ, ci din actuala re­gi­une. Nu am îngăduința lui să-i dau numele. Echipa FC Ar­geș este în insolvență, sunt da­torii și spe­răm să nu mai apară altele. Nimeni nu a vrut să vină să preia echipa când a auzit de datorii. Noi nu putem și nu este legal să susținem o echipă pri­va­tă. Cine cre­de că este legal să se uite în alte părți ale țări. Atunci am luat hotărârea să schimb numele SCM Pitești în FCM Argeș Pi­tești, să-l finanțăm foarte puțin. Vor veni agenți eco­no­mici lângă noi și, pe parcursul anului, vom crea o societate pe acțiuni cu fi­nanțatori care să preia echipa cu obiectivul decla­rat, promo­va­rea în Divizia B. În două – trei zile, vă voi spune numele antre­norului. Aceasta este soluția. Dacă va veni un inves­titor, va ve­­ni în extremis să preia FC Argeș, îi punem la dispoziție ba­za sportivă, iar FCM Argeș va fi echipa a doua”.

Colaborare cu Școala Dani Coman

Edilul argeșean a vorbit și des­pre obiectivele pe care le are noua echipă: „În campionatul trecut, numai încrederea în niște oameni a făcut ca eu să nu mă implic. Și în ultimele meciuri s-a întâm­plat ce s-a întâmplat. Dacă antre­norul va dori jucători de la FC Argeș, iar aceștia sunt liberi de contract, este posibil să luăm. În niciun caz nu vreau să dezintegrez FC Argeș și avem și jucători. 10 sportivi de la SCM Pitești erau foarte buni și tre­buiau menținuți. Probabil că au plecat din cauza manage­men­tului. Dacă au mai plecat, avem centre de copii și juniori, Școala de Fotbal Dani Coman. Vor fi bu­curoși să-i verifice și să-i bage în echipă. Dacă nu, găsim și alte soluții. Antrenorul nu trebuie să fie neapărat argeșean, piteștean sau din Nigeria. Mă interesează să fie un om care să ne reali­ze­ze obiectivul pe de-o parte, dar și să crească jucători”.

„Nu avem nevoie de mercenari”

Primarul a făcut și profilul fotbaliștilor de care are nevoie FCM Pitești: „Nouă ne trebuie genul de jucători tineri, prepon­de­rent localnici, să aibă jenă atunci când joacă prost, când pierd. Nu avem nevoie de mer­ce­nari. Avem exemple de mer­ce­nari care au mâncat banii Mio­veniului. Fotbalul în Pitești nu moare, este un moment dificil nedorit de mine. L-au generat alții. Federația Română de Fot­bal l-a generat, pentru că a re­trogradat o echipă fără să aibă o hotărâre definitivă. Este un mo­ment de reorganizare, așa cum au fost momente și la Bayern Munchen, Juventus. În Marea Bri­tanie, se retrogradează la greu, în funcție de posibilitățile fi­nanciare ale finanțatorului. Se duc, se întorc. Nu trebuie să fa­cem o tragedie din asta. Este ne­­plăcut pentru mine și mai neplăcut fiindcă nu pot să in­ter­vin doar cât îmi dă voie Legea. Atât cât v-am spus.”

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 25 Jul. 2013, 13:30 Seria 2
Pe aceeași temă