Prima „victimă” dintre antrenori în noul sezon al Ligii 2. Bodea a demisionat de la FC Brașov: „Regret doar faptul că am avut încredere în mai mulți jucători”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2015, 18:55 Seria 2
Prima

UPDATE: După o ședință care a durat câteva ore bune la sediul clubului, Cosmin Bodea a anunțat că demisionează din funcția de antrenor principal al echipei FC Brașov, scrie Monitorul Expres. Antrenamentul de astăzi va fi condus de secundul Mihai Stere, care se va ocupa de pregatirea echipei pentru meciul cu FC Păulești din Cupa României, de miercuri, de la ora 16:30.

Principalul favorit pentru preluarea echipei este Adrian Szabo. Cosmin Bodea a fost instalat ca antrenor principal la FC Brașov în urmă cu două luni. Cu Bodea pe banca tehnică, FC Brașov a obținut doar un punct, în deplasare, la FCM Baia Mare (1-1) și a pierdut jocul cu FC Caransebeș, scor 0-1.

„Încă de sâmbătă, după jocul cu FC Caransebeș, am luat decizia de a demisiona. M-a nemulțumit total atitudinea jucătorilor, dar și atmosfera de pe stadion. Eu am jucat atâta timp la FC Brașov și vă spun că pentru mine a fost o mare rușine să mi se strige demisia la primul joc în fața propriilor suporteri. Motivele pentru care am demisionat sunt mai multe și nu vreau să vorbesc acum. Eu sper ca prin demisia mea să se producă un șoc la echipă, iar jucătorii să înțeleagă că joacă la FC Brașov și că această echipă trebuie să revină rapid în Liga 1. Nu regret că am venit în vară la FC Brașov, regret doar faptul că am avut încredere în mai mulți jucători aduși în această vară. Am adus prea mulți jucători care le echipele unde au fost nu au jucat, alții au venit în ultima săptămână de pregătire… Ce îmi reproșez? Trebuia să fiu mult mai atent la transferuri”, a spus Bodea pentru Monitorul Expres.

Dochița: „nu am reușit să-l conving pe Bodea să rămână”

La rândul său, președintele Vasile Dochița a spus că îi pare rău de faptul că Bodea a decis să renunțe. „Din păcate, după mai multe ore de discuții nu am reușit să-l conving pe Bodea să rămână. Am căzut de acord să reziliem contractul pe cale amiabilă. Antrenamentul de astăzi va fi condius de Stere, eu sper ca în maxim două zile să anunțăm și numele noului antrenor. Szabo este o variantă, dar pe listă mai sunt și alte nume”, a precizat Dochița pentru sursa citată.


 

FC Brașov, prima echipă din Liga 2 care e pe care să-și schimbe antrenorul. Bodea e pe făraș după startul ratat din primele două etape

Startul ratat de campionat în Liga 2, egal la Baia Mare (1-1) și înfrângere pe teren propriu cu FC Caransebeș (0-1), ar putea să ducă la un prim șoc la FC Brașov după desfășurarea a doar două etape. Nemulțumiți de rezultate, de jocul modest al echipei și de faptul că nu a reușit să-i unească pe jucători, șefii clubului de sub Tâmpa se gândesc să-l schimbe pe antrenorul Cosmin Bodea. Ziarul local Monitorul Expres scrie că tehnicianul a fost băgat, luni la prânz, în ședință de oficialii „Steagului” Vasile Dochița și Romeo Pașcu, reproșurile care i s-au adus fiind cele enumerate mai sus.

Dezamăgit că nu mai are susținere din partea superiorilor, Bodea a răbufnit înaintea antrenamentului pe care echipa îl avea programat luni seară pe stadionul Tineretului. Antrenorul, alături de Dochița și Pașcu, i-au băgat într-o ședință de o oră și pe jucători, timp în care aceștia au avut parte doar de reproșuri din ambele direcții. „Nu jucați nimic, nu vă e rușine? Noi am făcut eforturi să aveți parte de toate condițiile și voi aveți evoluții penibile. Nu putem lăsa lucrurile așa!”, a fost mesajul șefilor către jucători, scrie Monitorul Expres. Nici Bodea nu a rămas dator. „Am jucat atâția ani la FC Brașov, iar acum, după doar două etape ca antrenor să-mi ceară fanii demisia? Voi discuta marți cu cei din conducere și voi lua o decizie”, a fost mesajul lui Bodea.

Demisie sau demitere

Aceeași sursă scrie că Bodea este împins de cei din conducere să-și dea demisia, acesta urmând a avea astăzi o discuție decisivă cu șefii clubului. Lucrul acesta este întărit și de faptul că antrenamentul de luni seară a fost condus de „secundul” Mihai Stere.

„Vor să-l schimbe pe Bodea? E treaba lor, chiar nu mă interesează. Dochița și Pașcu să facă ce vor! Eu o să-i mai ajut cu salariile în această perioadă cu insolvența, în rest să se spele cu echipa pe cap”, a fost reacția uluitoare a lui Ioan Neculaie, patronul lui FC Brașov, cel care a fost deranjat de faptul că la primul meci de pe teren propriu din Liga 2 a fost înjurat de fani și i s-a cerut să dea echipa.

În cazul în care se va ajunge la rezilierea contractului, noul antrenor al Brașovului va fi unul din cadrul clubului. Adrian Szabo ar putea revenit din nou pe banca „stegarilor” după ce la finalul sezonului de Liga 1 a renunțat să continue pentru a da curs unei oferte venite de la FRF, aceasta din urmă neconcretizându-se într-un final. Momentan, Szabo este șeful Centrului de Copii și Juniori de la FC Brașov.

FC Brașov joacă următorul meci oficial miercuri, de la ora 16:30, în Prahova, la Păulești. Partida contează pentru turul V al Cupei României.

Marius ANGHEL 08 Sep. 2015, 18:55 Seria 2
Pe aceeași temă