Președintele lui ACS Poli dezvăluie planurile lui Timofte: „A venit și a propus să devenim satelit al FC Porto”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 Dec. 2014, 15:32 Seria 2
Președintele lui ACS Poli dezvăluie planurile lui Timofte:**

Numit președinte după scurta perioadă în care acum managerul lui ACS Poli, Ion Timofte, a ocupat această funcție, Liviu Anton a vorbit luni seară la un post local de televiziune despre situația clubului timișorean. Noul conducător a făcut și o dezvăluire-șoc conform căreia, chiar la propunerea lui Timofte, a apărut varianta ca clubul bănățean să devină un satelit al puternicei grupări portugheze FC Porto.

Manager în mediul privat, Liviu Anton a vorbit și despre încercarea de a aduce sponsori la ACS Poli. „Am sponsorizat și când nu eram președinte”, a spus la Tele Nova cel care e acționar la o cunoscută firmă din domeniul automotive.

În emisiunea Liga de Vest, președintele bănățenilor a explicat că clubul, un ONG în acest moment, e deschis la colaborări și e totuși flexibil la modificarea statutului dacă se va pune problema. Una dintre variantele propuse pentru club a fost chiar o discuție privind colaborarea lui ACS Poli cu FC Porto, club cu care Ion Timofte are o relație foarte bună. „Nu suntem retractari. Dacă se fac contracte beton… Au fost niște tratative. Timofte a venit și a propus să devenim satelit al FC Porto. Au fost niște discuții, urmează să mai finiseze… căutăm soluții. Dar ne-am fript de prea multe ori, să nu ajungem la soluții gen Zambon”, a declarat Anton pentru aceeași sursă. Acesta a mai precizat că recent, împreună cu Nicolae Robu, a purtat discuții cu reprezentanții firmei Elba.

„Pe unii îi lăsăm să plece”

Instalat înaintea noului sezon în funcția de președinte, Liviu Anton a vorbit și despre primul său impact cu ce a găsit la ACS Poli. „Eu nu doream să vin, cei trei „patroni” au făcut presiuni asupra mea în vară… Cei trei „proprietari” au încercat să apeleze la cunoștințele mele de management… Am găsit o schemă funcțională bună, toate funcțiile asigurate, un pic cam stufoasă doar. Suntem spre zero la partea de marketing. La sfârșitul acestui sezon (de toamnă), le-am spus și jucătorilor, publicul timișorean e cunoscător de fotbal. Le-am spus că atunci când vor juca și spectaculos, stadionul se va umple… Când vor începe meciurile din play-off, în primăvară se va încălzi, va veni lumea”, a precizat cel care e și profesor la Univ. Politehnica.

Anton a recunoscut problema cu jucătorii mai vechi din club, care au contracte solide deși nu mai sunt în atenția primei echipe: „Sunt contracte care sunt prea lungi cu jucătorii pe care nu i-am folosit și de care nu putem să scăpăm… Acești jucători, precum Dragu, să se antreneze cu preparator de cel puțin trei ori pe zi. De la 7 dimineața încât vor dori să plece singuri”.

De asemenea, mai mulți jucători care intră în ultimele șase luni de contract, vor pleca încă din iarnă: „Sunt 6-7 jucători, pe unii îi lăsăm să plece de acum…”. Printre jucătorii care se află la final de contract se numără nume precum Poparadu, Scutaru, Ov. Petre, Morariju sau Henrique. În cazul brazilianului, timișorenii îl doresc în continuare după expirarea împrumutului.

Despre cazul Jose Furtado, care a reclamat-o pe ACS Poli pentru că n-a primit în jur de 12 mii de euro, Liviu Anton a pus litigiul pe seama celor care l-au adus pe atacant la Timișoara. „Nu-i o problemă așa mare cu Furtado, era o restanță salarială, el ne-a reclamat direct la FIFA. În cel mai rău caz pierdem acea restanță de câteva luni… Sunt bani frumoși, într-adevăr… El trebuia să se adreseze mai întâi instanțele FRF, noi asta am făcut… Penibil pentru cine l-a adus”, a precizat conducătorul alb-negrilor.

Acesta și-a arătat convingerea că într-un viitor apropiat ACS și ASU se vor uni sub același steag, „din nevoie” va exista o fuziune. Președintele a dezvăluit și rugămintea pe care a avut-o către antrenorul Dan Alexa, de a folosi mai mult jucătorii tineri, „când avem avans mare pot fi încercați și juniorii 15-20 de minute”. De asemenea acesta a precizat că principalul post vizat pentru o întărire în iarnă e cel de mijlocaș defensiv și că lupta pentru Liga I continuă, „n-am realizat nimic, trebuie să ne întărim și să abordăm fiecare meci ca pe o mare finală”, a conchis Liviu Anton.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 23 Dec. 2014, 15:32 Seria 2
Pe aceeași temă