Plecările sigure, sosirile urmează la ASA!

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 15:29 Seria 2
Plecările sigure, sosirile urmează la ASA!

Divizionara secundă de fotbal ASA Târgu-Mureș se va reuni în 14 ianuarie la Academia de Sport din cadrul Complexului de Agrement și Sport „Mureșul”. După vizita medicală, care se va efectua în 15-16 ianuarie, lotul se va antrena pe terenurile din cadrul complexului. Primul cantonament va avea loc tot la Academia de Sport, între 18 și 31 ianuarie. A doua perioadă de pregătire centralizată este programată între 2 și 19 februarie, în Antalya, Turcia, la Complexul Sportiv Mardan. În Antalya, ASA are programate cinci jocuri amicale, în zilele de 5, 7, 10, 14 și 18 februarie. Primul meci a fost deja stabilit, în 5 februarie, cu ocupanta locului II în seria Vest a diviziei secunde din Rusia, FC Tosno Tikhvin.

Mutările preconizate se lasă așteptate

Până în prezent, au plecat: portarul italian Alessandro Caparco, ajuns în seria I a ligii secunde, alături de mureșeanul Cosmin Vancea, la CSMS Iași, Sergiu Homei, Răzvan Patriche și Yanick Salem. Florin Bold, Florin Anițoiu și Alin Stoica au fost puși pe liber, ca și Ionuț Cioinac, ajuns la Dinamo, după ce s-a întors fără drept de joc la Fortuna Brazi, de unde era împrumutat.

Dacă la plecări s-au înregistrat deja mai multe nume, singurul nou sosit care a semnat este fundașul dreapta de la Metalul Reșița, Marius Tomozei (foto). Jucătorul care în septembrie a împlinit 23 de ani a semnat cu ASA fiind liber de contract. A evoluat la echipa reșițeană în 9 din cele 14 etape disputate, în șapte toate cele 90 de minute, printre care ambele partide împotriva noii sale formații.

Deocamdată doar schimbări defensive

Deși ASA are după 14 partide un golaveraj 11-7, cu un atac mai puțin eficient, dar o apărare sigură, dintre toți care sunt aproape de a semna, niciunul nu evoluează în compartimentul ofensiv. Conform declarației directorului general, Daniel Stanciu, vor fi aduși trei-patru jucători importanți, probabil din străinătate.

Pe lista conducerii se află câteva nume, dar nimic cert până săptămâna viitoare. Alte mutări se află aproape de finalizare, dar niciunul pentru linia de atac. Printre acestea, doi jucători ai CFR Cluj ar urma să evolueze până la vară în culorile roș-albastre sub formă de împrumut: fundașul mureșean Laszlo Sepsi, care a mai jucat la Târgu-Mureș și mijlocașul Ioan Hora. Cluburile s-au înțeles, dar transferul acestora nu a fost încă perfectat. Sepsi pare mai aproape, dar Hora preferă un transfer în străinătate. Cei doi se numărau printre jucătorii cu puține minute jucate în tricoul clujenilor. Primul a prins doar șase partide, într-una singură mai mult de o repriză, totalizând mai puțin de 200 de minute, iar Hora în 10 meciuri a fost pe teren de două ori toate cele 90 de minute, în alta 55, iar în celelalte doar câteva minute, în total având minute cât pentru aproape patru jocuri.

Aproape de a semna se află și doi tineri de perspectivă, ambii de 19 ani, de la Jimbolia: Ionuț Ugocian și Leonard Neagu. Ugocian este fundaș central și a mai fost în pregătire la Dinamo, în timp ce mijlocașul Neagu a jucat în tur la Vulturii Lugoj în Liga a III-a. Cei doi au fost testați de Neluțu Sabău în ultimul amical cu Gloria Bistrița și ar veni sub formă de împrumt până la vară, cu prima opțiune de prelungire.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 08 Jan. 2014, 15:29 Seria 2
Pe aceeași temă