Planul lui Marțian după demiterea lui Trică: Voinea – interimar, Mutu – antrenor-jucător din iarnă, Tătăran – director sportiv

Marius ANGHEL 08 Nov. 2013, 19:41 Seria 2
Planul lui Marțian după demiterea lui Trică:** Voinea - interimar, Mutu - antrenor-jucător din iarnă, Tătăran - director sportiv

Adrian Marțian nu ține cont de nimeni și nimic și schimbă „macazul” se schimbă în Calea Aurel Vlaicu. Patronul UTA-ei vorbește la trecut de Eugen Trică și la viitor (apropiat) despre un club solid cu Ioan Tătăran pe postul de director sportive și…Adrian Mutu – antrenor – jucător. Până una alta, dejeanul a conferit liniște echipei prin confirmarea lui Trică pe bancă la meciul de mâine, însă, imediat după finalul disputei cu Metalul Reșița, tehnicianul va primi în plic demiterea. Marțian spune că nu e mulțumit de rezultatele olteanului, însă nici de caracterul acestuia, care ar fi lăsat de dorit.

„Trică e istorie, iar jucătorii care-l iubesc pot pleca după el”

Înainte de toate, șeful arădenilor a ținut să stabilească raportul de forțe. El este la curent cu solidarizarea fotbaliștilor și suporterilor cu antrenorul și a avut un mesaj pentru aceștia: „Dacă jucătorii și suporterii îl iubesc pe Trică, să-l plătească ei. Eu nu o mai fac, nu plătesc contraperformanța. Echipa e pe locul doi, dar de la coadă. Să-și asume ei rolul patronului, sau să și-l asume Trică pentru jucătorii pe care îi iubește atât de mult. E multă iubire la UTA, numai rezultatele lipsesc. Cred că Trică ar fi un patron foarte darnic cu banii socrului său din Emirate. Îl aștept să-i cedez scaunul”.

Lăsând la o parte ironia, Marțian a ținut să specifice că Trică se va mai sta pe banca UTA-ei și mâine, la meciul cu Reșița, după care: „El devine istorie, iar jucătorii care-l iubesc pot pleca după el. Mâine, până la amiază, nu o să-i deranjez cu nimic, nici nu aveam de gând să mă duc la vestiare. Apoi, îl aștept pe domnul Trică la birou, îi spun ce am să-i spun, îl voi înștiința de decizia luată cu speranța că vom rămâne prieteni. Am crezut cândva în el, am crezut că fiind tânăr putem crește împreună ca și echipă, ca și club, dar m-am înșelat în privința lui. Are limite ca antrenor, dar și caracteriale. Noi fiind pe locul 11, mi-a cerut prime de joc, așa ceva nu am mai auzit. Apoi, mi-a solicitat și i-am și dat salariile până în luna decembrie, pentru ca apoi să nu mai recunoască. Dar, noi am semnat acte și putem dovedi tot. Nu am vrut să cred ce mi-au spus unele persoane despre caracterul lui Trică, a trebuit să dau singur cu capul să mă trezesc la realitate”, a mai punctat patronul arădenilor.

Voinea – antrenor interimar, Tătăran – director sportiv

Chiar dacă există la mijloc acea clauză de 10 mii de euro în calea rezilierii contractului lui Eugen Trică, Marțian nu se intimidează. El a primit „undă verde” și din partea celebrului avocat Dan Idita, care l-a asigurat pe șeful „alb-roșiilor” că fostul internațional nu va avea câștig de cauză indiferent de forul la care se va adresa. „Eu zic că nu vom pierde procesele cu domnul Trică, dar, dacă – totuși – acest lucru se va întâmpla, îi vom da banii și gata. La club nu va mai activa de mâine, eu nu mai continui cu un antrenor care a dus echipa pa locul 11″, a menționat dejeanul, care i-a și găsit înlocuitor olteanului. „Am și discutat cu Florin Voinea, care a acceptat să se ocupe de echipă de mâine. Are toate licențele în regulă, deocamdată va fi antrenor interimar”, a adăugat Marțian.

Acesta l-a adus la club și pe Ioan Tătăran, care, însă, nu va coborî efectiv în iarbă ci va avea o altă funcție la club. „Mă cunosc cu domnul Marțian de 25 de ani și am venit să-l ajut cu ceea ce pot. Am experiență, cunosc seria și jucătorii și mi-am propus să pornesc pe un drum nou. Sănătatea nu mai îmi permite să fiu antrenor, am refuzat și alte echipe din această cauză, dar am acceptat să devin director sportiv. Am deja în vizor 4-5 fotbaliști pentru la iarnă, însă îi cunosc destul de bine și pe cei din actualul lot”, a declarat Ioan Tătăran, care a lucrat la Baia Mare cu Dumitru Oltean și Sidney Faye.

În vârstă de 52 de ani, fostul fundaș al Stelei a mai pregătit în cariera lui de antrenor echipele FC Baia Mare (în două mandate), Unirea Dej, Arieșul Turda, SESO Câmpia Turzii, Delta Tulcea, FC Cisnădie și Astra II Giurgiu.

Visul lui Marțian: Mutu – antrenor – jucător

Patronul UTA-ei a păstrat pentru finalul scurtei sale conferințe de presă „cireașa de pe tort”. Adrian Marțian susține că în proporție de 98% l-a convins pe Mutu să i se alăture la clubul fanion al Aradului, urmând ca „Briliantul” să aibă dublă funcție. „Săptămâna viitoare plec în Corsica pentru o ultimă discuție cu Adi. În principiu, l-am convins să vină din iarnă la UTA, unde va fi jucător, dar și antrenor. Eu știu planurile lui, vrea să înceapă să antreneze, iar UTA e punct bun de plecare. Am încredere în el, e partenerul și prietenul meu, dar vom avea și o relație strict profesională. Obiectivul lui Mutu este să promoveze cu UTA cel târziu în vara anului 2015. Toată lumea a spus că Marțian e nebun, dar nu știu ce va mai zice când Mutu va ateriza la UTA. Mutu pentru UTA va fi ca și Ibrahimovic și Cavani pentru Paris Saint Germain”, a mai punctat Marțian.

Atacantul de 35 de ani ar mai avea un an și jumătate contract cu clubul Ajaccio, însă el ar urma să activeze la Arad în toată această perioadă.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 08 Nov. 2013, 19:41 Seria 2
Pe aceeași temă