Piteștenii s-au săturat de amânări: „Este o decizie Made în România!”

24 Aug. 2012, 12:46 Seria 2
Piteștenii s-au săturat de amânări:** „Este o decizie Made în România!

Liga a II-a la fotbal va porni la drum în cel mai fericit caz pe data de 8 septembrie, dacă nu se va ajunge chiar la o amânare până pe data de 15 septembrie. Această veste nu a fost deloc primită cu mare bucurie de către jucătorii echipei FC Argeș. Mai mulți componenți ai echipei antrenate de Viorel Dumitrescu au subliniat că au ajuns să se pregătească mai mult decât să joace în meciurile oficiale. Astfel, aceștia s-au întors la antrenament la începutul lunii iulie pornind la drum cu gândul că sezonul în Liga a II-a ar fi urmat să pornească la drum pe data de 18 august. Numai că s-ar putea trezi în situația în care debutul întrecerii să fie amânat cu patru săptămâni. Iată ce au declarat în legătură cu acest subiect mai mulți jucători ai echipei FC Argeș.

Dănuț Ivănică: „Nu este deloc o decizie care să mă bucure. Ne pregătim degeaba pentru că vom ajunge să jucăm un prim meci oficial abia peste două sau chiar trei săptămâni. Nu este normal să stăm atâta timp la antrenamente, în cantonament, să jucăm meciuri amicale și atunci când să înceapă campionatul totul să se ducă de râpă. Tot amânăm începutul campionatului așa că mai bine s-ar ajunge la un sistem cu o singură serie. Stăm și ne pregătim și noi și este greu pentru orice sportiv dacă nu este angrenat în meciurile din campionat. A mai venit și această decizie și trebuie să recunoaștem că nu mai avem mult până la începutul campionatului și nu știm efectiv cu ce echipe vom evolua în serie.”

Alexandru Răuță: „Am aflat și eu această veste și o să vedem ce vom face de acum înainte, cum va decurge programul nostru de pregătire. Mi se pare că s-a ajuns la un nivel foarte înalt al problemelor în această serie. Sunt probleme serioase și iată că nu știm câte echipe vor fi, în ce serie vor merge. Sunt tot timpul informații care arată că nimic nu este sigur în acest campionat. O să vedem ce se va întâmpla de acum înainte pentru că este foarte greu și pentru noi. Este greu și pentru noi că nu jucăm în meciurile oficiale și deja se acumulează chiar și o tensiune în rândul nostru pentru că nu ne este nici nouă foarte simplu.”

Alin Popa: „Am auzit și eu ceva în legătură cu acest fapt și nu îmi convine deloc. Am ajuns să ne antrenăm vreo trei luni și jucăm cam una și jumătate. Când o să fim în formă maximă o să se termine turul de campionat. Poate că este hazliu, dar cam așa stau lucrurile. Este dificil să tot stai cu gândul că începi campionatul mâine, poimâine sau peste două luni. Nu mi se pare nici mie o decizie normală și noi aveam deja un plan făcut. Ne gândeam la meciul cu Luceafărul, dar se pare că nu mai este nimic sigur acum. O să vedem dacă vom mai avea un meci în plus de pregătire pentru că altfel va fi foarte greu să putem să rămânem în ritmul nostru.”

FC Argeș va mai juca un alt meci amical

FC Argeș stabilise un program clar de pregătire pentru perioada următoare în ideea în care campionatul ar fi urmat să debuteze pe data de 1 septembrie. Numai că lucrurile s-au schimbat radical pentru piteșteni și asta după ce startul noului sezon a fost amânat cu măcar o săptămână. Acest lucru a fost confirmat și de către antrenorul echipei FC Argeș, Viorel Dumitrescu.

„Tot programul meu de pregătire de până în acest moment s-a dus pe apa sâmbetei și nimic nu mai stă în picioare. O să vedem ce vom face de acum înainte pentru că intrasem cu echipa într-un ciclu săptămânal de pregătire pentru că sâmbătă aveam un meci amical, iar apoi sâmbăta viitoare urma să jucăm și în primul meci din campionat. Mergeam pe această linie pentru că aveam deja un meci oficial ce urma pentru noi. Numai că așa trebuie să mai căutăm să jucăm măcar un meci amical la finalul săptămânii viitoare și asta pentru că avem sâmbătă cu cei de la Chindia, iar apoi vom juca marți seara în Cupa României cu cei de la CS Mioveni. Trebuie să ne reorientăm și să ne facem alte planuri pentru perioada următoare”, a declarat Dumitrescu.

„Este o decizie Made în România!”

Antrenorul principal al echipei FC Argeș nu a fost deloc surprins de faptul că startul de campionat în Liga a II-a la fotbal a fost amânat cu încă o săptămână. „Nu mă surprinde deloc că s-a ajuns la o asemenea situație. Chiar mă așteptam să se ajungă la o asemenea decizie pentru că sunt foarte multe probleme cu echipele din Liga a II-a. Avem multe echipe cu probleme în Liga a II-a și sunt undeva în jurul a 26 de echipe în campionat la ora actuală. Oricum, vom continua să avem mari probleme din acest punct de vedere și de aici înainte pentru că atâta timp cât nu se va lua o decizie clară vom avea scandal tot timpul. Aceasta este o decizie Made în România și numai aici se întâmplă așa ceva. Singura noastră variantă pentru ca totul să fie foarte bine este să avem o singură serie și din câte se pare tocmai pe această variantă se mizează de acum înainte. Cred că în sezonul viitor vom avea o singură serie în Liga a II-a la fotbal”, a mai spus Viorel Dumitrescu.

Sursa: FC Argeș

24 Aug. 2012, 12:46 Seria 2
Pe aceeași temă