Piteștenii, cu sabia deasupra capului în meciul cu FC Bihor

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 14:53 Seria 2
Piteștenii,** cu sabia deasupra capului în meciul cu FC Bihor

După înfrângerea surprinzătoare din etapa tre­cută, din deplasarea cu FC Maramureș, fot­baliștii de la FC Argeș nu mai au voie să facă pași greșiți, având în vedere situația din cla­sament. Piteștenii sunt la 6 puncte de FC Olt, echipă clasată pe ultimul loc, iar orice eșec sau semieșec îi duce în zona minată a clasamentului. Alb-violeții sunt condamnați să învingă pe FC Bihor, pentru a nu ajunge în subsolul clasamentului.

Antrenorul Iulian Crivac aș­teap­tă ca elevii lui să dea totul pe teren pen­tru a câștiga acest meci și să mai ștear­­gă din proas­ta impresie lăsată la Baia Ma­re. Adversarul este o echipă in­­comodă, care mai are șanse te­o­retice de a promova în prima li­gă: „Tre­buie să trecem cât mai re­pe­de peste înfrângerea de la Baia Mare și s-o uităm cât mai urgent. A fost un meci în care nu am avut atitudine în re­priza a doua. Băieții trebuie să-și dea seama că, fără muncă, nu poți să câștigi nimic. În partida cu FC Bihor, aștept de la ei o altă atitu­dine și să se dăruiască pe teren. Acasă, facem jo­curi bune. Din pă­­cate, înfrângerea de la Baia Ma­re ne-a aruncat în zona ni­si­­pu­­rilor mișcătoare. Îmi asum res­­pon­sabilitatea pentru înfrân­ge­rea de la Baia Mare. În pa­­u­za me­ciului tre­buia să vor­besc cu ei într-un anume fel, ca să-i țin în pri­ză și să-i trezesc la re­alitate. Pot spune că am făcut cea mai sla­bă repriză se­cundă de cînd sînt eu la această e­chipă ca an­tr­enor principal sau ca secund. La înfrângeri, toți sun­tem vinovați, pen­tru că nu gă­sim soluții să câș­tigăm în de­pla­sa­re. Trebuie să schim­băm ceva în ur­mă­­toa­re­le trei jo­curi, în care vom întâlni e­chi­pele din fruntea clasa­men­tu­lui. Fot­baliștii trebuie să aibă o ră­buf­­nire de orgoliu și să arate că lo­cul nostru nu e a­cela pe ca­re îl ocupăm acum în cla­sa­ment. Suntem într-o situație difi­ci­lă, dacă ne uităm pe cla­sa­ment. Tre­buie să câștigăm cu ori­­ce preț acest meci. Bihorul este o echipă bu­nă, care a spe­rat la promovare la în­ce­putul a­ces­­tui retur. Au avut și în­frân­geri, dar încă mai speră la cele două lo­­curi care duc în Liga I. Îmi fac griji mai mult pentru echipa mea și nu pentru adversar”.

Manole, reprimit la echipa mare: „Nu am nimic cu el și nu sunt dușmănos”

După un exil de două săptămâni la grupa de juniori pregătită de Viorel Moiceanu, mijlocașul Leonard Manole a fost reprimit la echipa mare. Fotbalistul nu s-a mai prezentat la antrena­men­tele echipei de seniori, după jocul cu Târgu Mu­reș, nemulțumit de faptul că șefii clubului n-au fost de acord cu o mărire salarială.

Antrenorul Iulian Crivac l-a inclus în lotul de 18 cu care va aborda confruntarea de mâine, de pe propriul teren, cu FC Bihor Oradea: „Am avut o dis­­cuție cu Manole și cred că a înțeles ce am avut eu de spus. Și eu am înțeles ce vrea el, dar i-am spus că ce vrea el nu ține de mine. El trebuie să aibă o atitudine de profesionist în ce face. Manole a revenit la lot când am vrut eu. I-am demonstrat că nu am nimic cu el și că nu sunt dușmănos. Singur își făcea rău cu atitu­di­nea pe care o avea față de co­legi. Dacă eram orgolios, îl lă­sam până la Cră­ciun să stea să se antreneze cu juniorii. Pierdea tot, inclusiv echipa națională. El este încă un copil și trebuie să-i acordăm credit în continuare. E în lot pentru meciul cu FC Bihor, dar voi vedea dacă îl voi băga în te­ren”.

Vreme spune că meciul cu FC Bihor este unul capital: „Punctele sunt necesare ca aerul”

Ionuț Vreme va reveni în poarta lui FC Argeș la meciul cu FC Bihor și vrea să profite de faptul că titu­larul acestui post, Flavius Croitoru, este suspendat în acest meci, din cauza cumulului de cartonașe galbene. Vreme n-a mai apărat poarta alb-violeților de la sfârșitul turului, când Croitoru a fost lăsat pe banca de rezerve, după ce a gafat în câteva partide.

Vreme speră să nu primească gol în meciul cu FC Bihor: „Ne așteaptă un meci foarte greu, dar, dacă ne mobilizăm, sunt sigur că putem câștiga. Avem nevoie de victorie ca de aer, având în vedere situația din clasament. Dacă nu vom reuși să câștigăm, vom intra în hora retrogradării. Din pă­ca­te, și programul pe care l-am avut ne-a dezavantajat. În jo­cu­rile de acasă avem mare încredere în forțele noastre, în­să în deplasare jucăm cu trac. Nu avem încredere în noi că ne putem întoarce cu cele trei puncte. Jucăm cu frică. Sper să avem evoluții cât mai bune de acum încolo, pentru a urca în clasament. O eventuală victorie ar fi un cadou frumos pen­tru mine, având în vedere că a fost și ziua mea în a­ceastă săptămână”.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 26 Apr. 2013, 14:53 Seria 2
Pe aceeași temă