Peripeții în drum spre Târgoviște. Băimărenii au fost aproape să nu se prezinte la meciul cu Chindia. „Unii jucători nu mai vor să joace, iar Primăria ne minte de pe o zi pe alta”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 15:58 Seria 2
Peripeții în drum spre Târgoviște. Băimărenii au fost aproape să nu se prezinte la meciul cu Chindia.**

FCM Baia Mare s-a calificat în play-off în ultima etapă a sezonului regulat, cu mari emoții după ce în timpul campionatului a condus de multe ori Seria a II-a. Gruparea maramureșeană continuă să aibă mari probleme financiare, un alt episod critic trăindu-l vineri, înaintea meciului de la Târgoviște cu Chindia.

Pe lângă faptul că restanțele financiare față de jucători sunt de aproximativ patru luni, băimărenii au fost aproape de o neprezentare la Târgoviște, acolo unde au ajuns cu doar câteva ore înainte de meci. Rămasă fără bani pentru deplasări, conducerea clubului din Baia Mare a găsit în cele din urmă o soluție de ultim moment pentru a merge de vineri în județul Dâmbovița. Au făcut rost de un autocar, însă pe drum acesta s-a defectat. Ajunși în cele din urmă aproape de destinație, peripețiile nu s-au încheiat aici. La intrarea în Târgoviște au fost opriți de poliție, astfel că la hotelul unde făcuseră rezervare pentru a rămâne peste noapte au ajuns tocmai la ora 3 dimineața. După aproximativ 550 de kilometri parcurși cu autocarul, jucătorii s-au băgat repede la culcare, deoarece la ora 11:00 aveau meci. Au dormit aproximativ cinci ore, iar pe teren au rezistat fără gol 24 de minute. Au reușit egalarea după o oră de joc, însă imediat au primit din nou gol, iar în final au cedat cu 1-3.

La finalul meciului, antrenorul Dorin Toma a povestit peripețiile pe care le-a trăit alături de jucătorii săi pentru a disputa jocul de la Târgoviște, trage semnale de alarmă și speră ca cineva să se trezească pentru a rezolva această situație delicată în care a ajuns FCM-ul.

„E greu să reziști într-o asemenea tensiune. Am stat până în ultimul moment cu sufletul la gură, neavând siguranța că vom face această deplasare. Într-un final, am plecat vineri după-amiază, ni s-a defectat autocarul pe drum, iar la intrarea în Târgoviște ne-a mai oprit și poliția. Am ajuns de dimineață, la ora 3.00 și am venit să jucăm. Vă dați seama, după un drum de 700 de kilometri să dormi trei ore… Băieții sunt neplătiți de patru luni, unii nu mai vor să joace, iar Primăria ne minte de pe o zi pe alta că ne da bani. Eu îi felicit pe jucători pentru eforturile pe care le fac, însă fără susținere, e foarte greu să-i mai pot motiva. Pericolul nostru există la fiecare etapă de acum încolo. Sperăm ca până la urmă să se trezească cei care trebuie și să rezolve situația la această echipă frumoasă pe care am creat-o la Baia Mare. Ar fi mare păcat să se autodistrugă.

Am riscat la nivelul juniorilor, unde stăm puțin mai slab. Am deplasat doar trei și, sincer, nu era prevăzută acea schimbare la pauză. Fiind mult prea obosit Sîrbu și tratând acele ocazii cu multă indiferență, am ales să risc puțin, după care s-a întâmplat și această problemă cu Balaure. Cum să te gândești la promovare, atâta timp cât avem probleme așa de mari? O deplasare la Târgoviște se face cu două zile înainte, dintr-o bucată sau din două bucăți, iar problemele salariale trebuie să fie apropiate de cele normale. Nu am cum să mă bat cu echipele care sunt liniștite. Echipele care vor avea stabilitate vor ajunge să se lupte până în ultimele etape. Celelalte, dacă vor supraviețui, va fi foarte bine, altfel se vor desființa, se vor autodistruge. Chindia mi-a lăsat o impresie destul de bună, are același joc pe care îl știam și l-am contracarat foarte bine până în minutul 60, după care echipa mea a căzut din punct de vedere fizic”, a spus, citat de jurnaldedambovita.ro, antrenorul Dorin Toma.

Astfel, la aproape cinci luni după ce era aproape să o elimine pe Steaua din optimile Cupei României, într-un meci în care a strâns 14.000 de spectatori în tribunele stadionului „Viorel Mateianu”, FCM Baia Mare trece prin clipe grele în Liga 2 și nu e sigură că poate duce până la final acest sezon.

Băimărenii au jucat la Târgoviște în formula: Ormenișan – Străuț, Sg. Oltean, Fl. Ilie (cpt.), Anițoiu – C. Sîrbu (Jurj ’46), Daminuță, Balaure – Vasilache, Codoban (Păcurar ’71), V. Pop. Rezerve neutilizate: Bota – Bușu, Codin, Cîrjan, Duruș.

După rezultatele înregistrate în prima etapă a play-off-ului, FCM Baia Mare a rămas pe locul 5 în Seria a II-a, cu 17 puncte, tot atâtea cât are și CS Mioveni, ultima clasată. Liderul Gaz Metan MEdiaș are 24 de puncte.

Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 15:58 Seria 2
Pe aceeași temă