Pâncotanii, motivați cu prime pentru un nou rezultat bun cu ACS Poli. Piroș: „Oare chiar sunt în stare să ne bată?”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 11:07 Seria 2
Pâncotanii, motivați cu prime pentru un nou rezultat bun cu ACS Poli.** Piroș:

Toată suflarea pâncotană așteaptă cu interes vizita lui ACS Poli în Podgorie, în cadrul etapei a 10-a în Liga a II-a. Dincolo de miza celor trei puncte, extrem de importante în economia clasamentului seriei de Vest, „șoimii” doresc să confirme cele două succese din Cupa României obținute în fața noii echipe a Timișoarei.

Pavel Piroș chiar a sintetizat perfect conjunctura în care se desfășoară confruntarea de sâmbătă dimineața. „Este un meci important pentru Pâncota și nu numai prin prisma punctelor puse în joc, ci și prin aceea că vrem să demonstrăm că victoriile din Cupă nu au fost întâmplătoare. Timișorenii au spus de fiecare dată că în campionat ar fi stat altfel lucrurile, așa că a venit – oarecum – momentul adevărului. Oare chiar sunt în stare să ne bată? În rest, nu cred că rivalitatea Arad – Timișoara va influența meciul de sâmbătă. Spre exemplu, noi nu am vorbit niciodată de rău de Poli, poate invers și aici mă refer la profesorul Jackie Ionescu care nu știe de fapt câți jucători avem noi în lot din Pâncota și Arad, dar își dă cu părerea. Poate, pe linie sportivă, există orgolii și ambiții, dar, până la urmă, acest meci trebuie tratat ca și celelalte, cu seriozitate, concentrare  și mai ales fără frică”, a punctat președintele „alb-negrilor”, care le-a pregătit o primă specială elevilor lui Cuedan în cazul unui rezultat bun. „Dacă băieții vor da totul din ei și vor câștiga sau chiar vor remiza, au pregătite 100 sau 150 de milioane de lei vechi. Banii vor intra în posesia lor imediat după meci în vestiar”, a mai transmis Piroș.

Factorul arbitraj

După cele pățite la meciul cu Fortuna Câmpina, când prahovenii au primit gratuit un penalty, pâncotanii suflă și în iaurt pentru un arbitraj corect. „Am mai spus-o, vrem respect din partea Federației și arbitrilor. Ne-am săturat să fim ciupiți la fiecare meci acasă, să fim victime. Am pierdut puncte importante și din cauza arbitrilor, nu e deloc întâmplător că până acum aproape toate echipele oaspete au solicitat supervizor la Pâncota. Nu știu ce își imaginează lumea că se întâmplă la Pâncota, dar sfârșim prin a fi frustrați de prestațiile unor arbitri. Parcă văd și că cei de la Poli vor veni cu supervizor, ceea ce nu ar fi nicio problemă dacă dreptatea se va împărți corect pe teren”, a mai remarcat Piroș.

O explicație pentru derapajele arbitrilor are chiar un fost „fluieraș”. „Vin din rândul arbitrilor și cam știu cum funcționează sistemul. Eu m-am lăsat de arbitraj tocmai fiindcă s-a considerat faptul că ești deja depășit la 30 de ani, se merge mult pe arbitri tineri, dar fără experiență. Dacă acești arbitri mai sunt urmăriți și de un supervizor vor să demonstreze că nu sunt găzdari și atunci se mai întâmplă să ia și decizii neconforme cu realitatea. Tocmai de aceea, putem afirma că am avut arbitraje mai bune afară decât acasă, sperăm să nu mai fie probleme și la meciul cu Poli. Nu vrem să fim ajutați, cerem doar corectitudine. Ca timișorean, am și eu o ambiție în plus pentru un rezultat bun sâmbătă”, a punctat și Sorin Tarcea, directorul sportiv al „șoimilor”, care a subliniat și faptul că Pâncota face parte din categoria echipelor cuminți cu doar 15 cartonașe galbene strânse în 9 etape și fără jucători eliminați.

Fără galerie de pe Bega, sunt așteptați utiștii

Cel mai probabil, noua echipă a Timișoarei nu va fi susținută în mod organizat la meciul din Pâncota. „Nimeni nu a luat legătura cu mine, în calitate de reprezentant al clubului în astfel de probleme, pentru a ne anunța de prezența vreunei galerii a lui Poli la meciul de sâmbătă. Probabil, vor fi susținători ai timișorenilor în tribune, dar nu suporteri adevărați. În schimb, ne-ar bucura dacă fanii UTA-ei sau cât mai multă lume din Arad care iubește fotbalul și vrea să vadă un meci bun să vină alături de noi. Să sperăm că și vremea va ține cu noi. Un număr mare de spectatori poate ne-ar ajuta să obținem un rezultat bun”, a mai menționat Pavel Piroș.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 Oct. 2014, 11:07 Seria 2
Pe aceeași temă