Pană a făcut calculele ce duc Reșița în Liga I: „Cu Craiova putem juca pentru promovare”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 May. 2014, 15:21 Actualizat: 23 May. 2014, 15:22 Seria 2
Pană a făcut calculele ce duc Reșița în Liga I:  „Cu Craiova putem juca pentru promovare”

Metalul Reșița întâlnește astăzi, de la ora 17, pe teren propriu, cea mai slabă echipă a play-offului, FC Olt Slatina.

Dreptul Craiovei de a juca în prima ligă rămâne sub semnul întrebării și cazul se va rezolva mai mult ca sigur la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, astfel că deciziile comisiilor din cadrul FRF contează mai puțin sau chiar deloc, lucru demonstrat și în sezoanele trecute. În aceste condiții, CSM Râmnicu Vâlcea și Metalul Reșița se bat pentru al doilea loc care asigură promovarea în Liga I, primul fiind acontat deja de ASA Târgu Mureș.

Astăzi, se joacă două meciuri foarte importante, iar miercuri ar putea avea loc o adevărată finală. Metalul primește de la ora 17, în Valea Domanului, vizita lui FC Olt, echipă care nu a obținut vreun punct în play-off. În schimb, de la ora 18, CSM Râmnicu Vâlcea joacă pe terenul liderului, ASA, și nu va avea o misiune deloc ușoară. Diferența de două puncte dintre vâlceni și reșițeni ar putea fi anulată la finele acestei runde, dacă nu cumva Metalul chiar va trece în fața lui CSM. Miercuri, la Vâlcea, s-ar juca o adevărată finală pentru promovare între CSM și Metalul.

Marian Pană și oficialii din Valea Domanului și-au făcut și ei aceste calcule și tocmai de aceea au pregătit totul în cel mai mic detaliu. „Am încercat în toate aceste zile să le spun băieților să nu se relaxeze, vom avea un meci greu, dar sunt convins că îl vom câștiga. Este cel mai important meci, pentru că fără o victorie astăzi nu ne mai putem gândi la altceva în viitor. Toată atenția noastră trebuie să se focalizeze pe acest joc. Am așteptări bune de la băieți, am încredere că vom câștiga cele trei puncte”, a declarat Marian Pană.

„Nu ne permitem să facem modificări sau experimente”

Antrenorul Metalului tratează foarte serios echipa din Slatina și nu se gândește să menajeze jucători în perspectiva meciului de la Vâlcea. „Voi băga în teren echipa care din punctul meu de vedere la momentul ăsta este în cea mai bună formă, nu ne permitem să facem modificări sau experimente pentru că nu avem voie să facem greșeli de genul ăsta. Eu tratez fiecare meci cu seriozitate maximă și cu jucători care pot da totul pe teren”, a explicat Pană.

Acesta a dezvăluit și calculele pe care și le-a făcut cu patru etape înainte de finele sezonului în Liga a II-a: „Șanse sunt. Trebuie să câștigăm cu FC Olt și apoi mai putem face calcule, dar din punctul meu de vedere șanse sunt. Eu zic că dacă ieșim cu două victorii, azi și miercuri cu Vâlcea, în meciul cu Craiova putem juca pentru promovare. Nu mai avem voie să facem pași greșiți, e clar, dar cu patru etape înainte de final încă mai avem șanse și asta este cel mai important pentru mine și încerc să le spun și băieților că este o șansă mare pentru toată lumea. Am încredere în ei și mi-au arătat că pot juca, numai să eliminăm momentele de teamă care le arătăm în joc. Când am avut o evoluție mai timidă, adversarul ne-a taxat și a trebuit să alergăm după egalare sau victorie”.

Sursa: Express de Banat

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 May. 2014, 15:21 Actualizat: 23 May. 2014, 15:22 Seria 2
Pe aceeași temă