Metalul revine spectaculos în repriza a doua, dar nu poate câștiga cu FC Brașov. „La omul sărac nici boii nu trag”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 17:29 Campionat

Metalul Reșița continuă să fie ciuca bătăilor în acest sezon. Gruparea patronată de Cătălin Rufă a înregistrat, sâmbătă dimineață, a treia înfrângere în campionat și a patra consecutivă dacă o punem și pe cea din Cupă. „Rosso-neri” au încasat trei goluri în prima repriză, pe teren propriu, iar în partea secundă, profitând și de relaxarea celor de la FC Brașov, au revenit în joc și au fost la un pas să smulgă un egal. De partea cealaltă, „stegarii” au obținut prima victorie în campionat, asta după ce cu două zile înainte de meci și-au schimbat antrenorul. Totuși, brașovenii au trăit periculos pentru aceste trei puncte, câștigând la limită, 3-2, după un scenariu aproape identic cu cel de miercuri din Cupă, atunci când s-au impus în același mod în fața echipei de Liga a IV-a Prahova, CS Păulești.

FC Brașov a profitat din plin de haosul de la Reșița și n-a avut milă de adversar. La pauză avea un avantaj liniștitor, 3-0, și prima victorie în noul sezon părea ca și adjudecată. Marius Matei (11) a deschis primul scorul cu un șut din alergare, de la 18 metri, Bogdan Rusu (20) a majorat diferența după o acțiune purtată în viteză și un șut în stânga portarului, iar același Matei (39) a stabilit scorul pauzei cu un șut-bombă din afara careului.

Pauza i-a făcut pe puținii suporteri reșițeni să pună pariuri între ei câte goluri mai încasează Metalul, însă pe teren lucrurile au luat o turnură neașteptată. Noua achiziție Cristian Pușcaș (47) a redus imediat din scor din penalty după un fault al portarului Căucă și tot el a obținut și a bătut o a doua lovitură de pedeapsă (78), după un fault al lui Perju. S-a făcut 2-3 și în ultimele minute s-a jucat pe contre. Horia Popa și Buga au ratat majorarea scorului pentru „stegari”, în timp ce reșițenii au avut șansa să egaleze în prelungiri, dar Căucă a salvat victoria cu o intervenție de efect.

Metalul Reșița a rămas astfel fără punct în noul sezon și e lanterna roșie a seriei, etapa următoare urmând a juca pe terenul liderului FCM Baia Mare, în timp ce FC Brașov înregistrează prima victorie în acest campionat, acumulează patru puncte și urcă pe locul 9. „Stegarii” primesc, sâmbătă, vizita celeilalte echipe din serie fără niciun punct după primele trei etape, FC Bihor.

Pană: „La omul sărac nici boii nu trag”

„Îi felicit pe băieți pentru efortul depus în primele 20 de minute și în special în repriza a doua. Metalul încă rămâne o echipă bună. S-a repetat istoria meciului de etapa trecută. În 20 de minute s-a jucat meciul, au fost niște greșeli foarte mari. La omul sărac nici boii nu trag. Sunt de admirat acești băieți care au alergat până la epuizare. Brașovul ne-a dat trei goluri pe trei greșeli foarte mari ale noastre și a avut un portar foarte bun, care le-a câștigat meciul. Așteptăm să vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare cu insolvența, pentru că avem nevoie de multe lucruri, avem nevoie de susținere. După trei înfrângeri consecutive normal ar fi fost să-mi dau demisia, dar ținând cont de situația în care ne aflăm, de condițiile în care ne desfășurăm activitatea și de felul în care au jucat băieții, nu o să-mi dau demisia de onoare. Din punctul meu de vedere pot să stau cu capul sus chiar dacă am pierdut trei meciuri. Mergem la Baia Mare să câștigăm și sperăm să batem și pe Caransebeș, acasă. Pare ridicol, dar eu sunt optimist”, a declarat, citat de expressdebanat.ro, la finele partidei antrenorul Metalului Reșița, Marian Pană.

Szabo: „Nu ne așteptam să trăim emoțiile din repriza a doua”

„Având în vedere că la pauză am condus cu 3-0, sincer să fiu nu ne așteptam să trăim emoțiile din repriza a doua, lucru care ne dă de gândit și trebuie să fim foarte atenți pe viitor. Cu toate că am jucat pe contre în repriza a doua, au fost situații în care și echipa din Reșița a avut ocazii de a mai înscrie, lucru care mă nemulțumește și aș dori ca asemenea situații să nu se mai întâmple prea curând. Știam de echipa reșițeană că este una care joacă, echipă care are jucători de viteză, o echipă care caută să pună mingea jos. Am respectat, în mare parte, prima repriză, în a doua probabil că și scorul a făcut să uităm ce avem de făcut. Peste tot este o situație financiară grea. Ce să-și propună clubul? Noi ne vedem de treabă, ne antrenăm, jucăm și lăsăm problemele financiare să le rezolve conducătorii clubului. Am primit ca obiectiv locul 1, dar nu are legătură cu problemele financiare (n.r. antrenorul brașovenilor este iritat de întrebare). Eu o să antrenez ca să ajung pe locul 1, cu bani sau fără bani, asta nu este problema mea”, a spus la conferința de presă Adrian Szabo.

Dochița: „Se vede mâna lui Szabo”

„Prima repriza a fost una excelentă. Se vede mâna lui Szabo, pentru că echipa a fost bine organizată. Pe lângă cele trei goluri mai puteam marca. În debutul părții secunde, gazdele au redus din diferență după un penalty provocat de Căucă. Am continuat să atacăm, însă nu am reșit să finalizăm ocaziile. Pe final, am greșit din nou în apărare, Perju l-a faultat în careu pe Pușcaș, s-a făcut 3-2 și pe final am trăit periculos. Puteam să închidem jocul, pentru că am mai avut ocazii, iar în prelungiri, Căucă a salvat victoria. Una peste alta este o victorie importantă, de care aveam mare nevoie”, a declarat, pentru monitorulexpres.ro, Vasile Dochița, președintele „stegarilor”.

METALUL REȘIȚA    2
FC BRAȘOV        3

Cr. Pușcaș ”47 – pen., ”78 – pen. / M. Matei ”11, ”39, Bg. Rusu ”20

Zimmerman (cpt.) – R. Cristian, I. Popescu, Nogo (Cr. Pușcaș ”37), Anițoiu (L. Manole ”46) – Feher, M. Chițu – I. Szabo, Muselin, Cl. Ionescu – Bloju
Rezerve neutilizate: Ciule – Ponoran, Săndescu, Krkelic
Antrenor: Marian Pană

Căucă – Letan, Hlinca, Poverlovici (Puțanu ”80), Perju – Buga (cpt.), Ianc, Vl. Munteanu, Codoban (H. Popa ”65) – Bg. Rusu, M. Matei (D. Ene ”58)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Al. David, Vl. Olteanu, Ș. Moraru
Antrenor: Adrian Szabo

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 300; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Cristian Gabriel Drăguț (Timișoara) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Jucătorul meciului: Cristian Pușcaș.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă