Orădenii au luat vacanță, însă nu înainte de a face „pomana porcului”

Marius ANGHEL 12 Dec. 2014, 10:46 Seria 2

După ce și-au încheiat sâmbătă evoluția din sezonul oficial al acestui an, jucătorii formației FC Bihor s-au mai prezentat la antrenament până joi, când, la Stadionul „Iuliu Bodola”, au programat un moment ceva mai special, o masă festivă sau mai bine spus o pomană a porcului, pentru că a fost tăiat și pregătit un porc, pentru a marca într-un cadru ceva mai special și de socializare ultima întâlnire din 2014. La aceasta au participat marea majoritate a componenților lotului de jucători, împreună cu staff-ul tehnic și administrativ.

„Am zis să rămânem în continuare uniți, de aceea suntem azi aici și să continuăm ce am început, pentru că noi ne dorim foarte mult să continue această echipă, acum să vedem ce va fi. Pentru mine în acest sezon, în această situație în care ne aflăm a fost foarte, foarte greu, numai eu știu ce e în sufletul meu și familia mea știe ce era în sufletul meu după fiecare meci pe care nu puteam să-l câștigăm. Eu de-a lungul carierei am fost obișnuit cu performanța, eu am fost obișnuit să câștig. A fost foarte, foarte greu, dar încercăm să o scoatem la capăt, nu știu ce va fi în viitor. Deocamdată suntem unde suntem și asta se vede și pe clasament și în oraș și peste tot”, a declarat căpitanul de echipă, Florin Lazăr, unul dintre cei mai activi la prepararea porcului.

„Eu aș zice că poziția din clasament nu ne caracterizează, pentru că jocurile făcute de noi au fost destul de bune și eu zic că ar trebui să fim mai sus. Un loc 6 ar fi foarte bun pentru noi, după jocurile pe care le-am făcut. Nu pot să zic că sunt tocmai mulțumit de jocurile mele, dar mă bucur că în ultima perioadă am putut să joc meci de meci, sper să fie mult mai bine însă, să joc în continuare și să ajut echipa. Sper să fie bine, să avem bani, să putem continua, fiindcă eu cred în colegii mei și cred că va fi bine în continuare și mai cred că nu aceasta e poziția noastră și că vom fi mult mai sus după returul de campionat”, a declarat, la rându-i, Norbert Lorincz, unul dintre tinerii promovați de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, care a avut o evoluție în creștere în ultima perioadă.

De la ultima întâlnire nu a lipsit nici portarul Călin Fildan, un fotbalist care a dat siguranță echipei atunci când s-a aflat între buturile porții în acest sezon. „Eu mă bucur că am reînceput să joc. E bine că a ieșit bine, pentru mine, dar ca echipă este păcat că nu am marcat mai mult, pentru că altfel era situația. Din punct de vedere al golurilor primite e ok, dar din punct de vedere al celor marcate, stăm foarte prost”, a declarat Fildan.

Vor începe evaluările

După momentele festive, în perioada de vacanță vor începe și evaluările în cadrul staff-ului. Astfel, se va trece la analize și se vor schița noi orizonturi, în funcție de situația financiară a clubului. „Încercăm să facem o evaluare cât mai pertinentă a ceea ce s-a întâmplat în acest an competițional la clubul FC Bihor. Încercăm să ne organizăm cât putem de bine, să adunăm toate rândurile. Sperăm și credem că începutul noului an va veni cu surprize plăcute în cadrul clubului FC Bihor. Ultima victorie din campionat, cea cu Vâlcea a fost foarte bine venită și este foarte importantă pentru noi. Atunci când am preluat echipa nu mi-a fost frică, știam la ce mă înham, puțin a fost riscantă însă problema care am reușit să o rezolv, sper cât pot de bine să o rezolv și în continuare. Într-adevăr a fost un moment destul de delicat în cariera mea profesională. În momentul de față ne axăm pe grupul de jucători pe care-l avem, este posibil să apară și surprize ca-și în oricare altă activitate sportivă, dar eu sper să continuăm în mare cu acest nucleu de jucători”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

De la întâlnire nu a lipsit nici președintele Viorel Nemeș, care a caracterizat presei sezonul recent încheiat și a prezentat situația concretă din prezent de la club. „A fost un sezon mai prost, un sezon greu pentru club, din toate punctele de vedere, atât în ceea ce privește agoniseala de puncte din clasament, cât și situația financiară a clubului. Dar, colac peste pupăză, este bine că în ultima etapă am luat o gură de oxigen și eu cred totuși în această echipă. Dacă stăm și analizăm meciurile disputate, multe dintre ele puteau fi câștigate la limită de către noi, cum de fapt le-am pierdut la limită, în afară de meciul de la Timișoara, unde am fost înfrânți cu 3-0. Poate nu întotdeauna jucătorii noștri au avut determinare în teren, spiritul de luptă care-i caracterizează pe fiecare dintre ei sau poate în anumite ocazii am avut de a face cu lipsa de formă pentru anumiți jucători, dar am avut și neșansă de multe ori. Acum suntem la sfârșit de an, încercăm să trecem peste 1014, ca anul 2015 să ne găsească la început de drum și să formăm bugetul clubului la începutul anului și atunci vom știi care sunt problemele și cu ce ne vom confrunta în decursul anului 2015”, a declarat, la rândul său, președintele clubului, Viorel Nemeș.

Se speră într-un an mai bun

Astfel, lotul echipei de seniori a clubului FC Bihor intră în vacanța de iarnă, până pe data de 8 ianuarie, când este prevăzută reunirea pentru reluarea pregătirilor.

În ceea ce privește lotul de jucători și schimbările anunțate pentru această iarnă, clubul orădean s-a despărțit deja de portarul Bordea, în locul acestuia, conform președintelui urmând a fi adus un jucător bihorean tânăr, și de mijlocașul Mădălin Stancu, la care se adaugă un alt mijlocaș, Marius Vlad, căruia clubul i-a reziliat contractul în urmă cu o lună.

Se speră totuși ca noul an 2015 să vină cu vești bune pentru clubul orădean de fotbal, pentru a nu se stinge unul dintre simbolurile orașului și județului, un club cu o bogată tradiție în fotbalul românesc. „Doar cu ajutorul Consiliului Județean nu vom putea duce întregul an 2015 până la capăt, dar sperăm să găsim înțelegere și în alte părți și să ni se alăture și altcineva pentru ca tradiția și clubul să nu piară și pentru ca iubitorii fotbalului din Bihor să se bucure în continuare de o echipă cel puțin de nivelul ligii a II-a în acest oraș și județ, pentru care ar fi rușinos să nu poată să susțină o echipă de fotbal. Din anul viitor va trebui să reîncepem însă să plătim și ratele de insolvență”, a mai declarat președintele Viorel Nemeș.

Până se va intra în noul an și până la sărbători, clubul FC Bihor va mai avea o acțiune totuși, marți, 16 decembrie, la Arena „Antonio Alexe”, da la ora 18, pentru Centrul de Copii și Juniori, când într-un eveniment spectacol vor fi prezentate publicului cele 12 grupe de copii și juniori.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 12 Dec. 2014, 10:46 Seria 2
Pe aceeași temă