Oradea se pregătește de sărbătoare! „110 de fotbal, 40 de ani de FC Bihor”

20 Dec. 2011, 14:41 Seria 2
Oradea se pregătește de sărbătoare!**

Conducerea clubului FC Bihor a lansat astăzi, într-o conferință de presă, pe care a organizat-o la sediul clubului, pe strada Iosif Vulcan, două proiecte care vin să marcheze anul aniversar 2012. Astfel, cu ocazia împlinirii a 110 ani de când s-a jucat primul meci de fotbal în Bihor și a 40 de ani de când echipa fanion de fotbal a județului poartă titulatura de FC Bihor, oficialii orădeni vor derula pe parcursul întregului an 2012 mai multe manifestări care vor evoca momentele de glorie și istoria fotbalistică bihoreană și a clubului fanion. De asemenea, a fost anunțat și parteneriatul cu firma de echipament sportiv Joma, care a ajuns la o înțelegere pe o perioadă de trei ani de zile cu FC Bihor, cu drept de prelungire pe încă trei.

Concret, anul viitor se împlinesc 110 ani de existență pentru fotbalul bihorean și 40 de ani de când echipa orădeană poartă denumirea de FC Bihor.

Pe 1 iunie 1902 arbitrul Jelenik Geza pe terenul din Parcul Rhedey – actualul stadion al Tineretului – fluiera primul joc de fotbal cu public disputat pe tărâm bihorean. De asemenea, în anul 1972, fosta echipă de primă divizie din anii `60, Crișul Oradea, își schimba denumirea și devenea Fotbal Club Bihor.

Datorită acestor date enunțate mai sus „în 2012 ținem să celebrăm alături de suporteri, pe tot parcursul anului, aceste momente aniversare”, a precizat președintele Șerban Morcan.

Desfășurate sub culorile unui logo aniversar, activitățile festive vor cuprinde un spectru larg de manifestări, de la competiții dedicate liceenilor și juniorilor, la expoziții cu imagini de arhivă, un simpozion aniversar, și vor culmina în vară cu un amical cu o echipă importantă din țară sau din Europa, care se va disputa pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Din acest punct de vedere, conducerea clubului orădean anunță că întrucât dorește să organizeze o expoziție care să cuprindă imagini, articole și obiecte din trecutul fotbalistic al județului, iubitorii fotbalului bihorean sunt rugați, cei care dețin astfel obiecte de valoare istorică, să contacteze conducerea clubului.

În ceea ce privește parteneriatul cu firma Joma, pe lângă tot setul de echipament, pentru jocuri și antrenamente, odată cu începerea sezonului competițional 2012-2013, clubul orădean va beneficia și de un echipament de joc aniversar care va marca acele momente de sărbătoare.

„Consider că Bihorul are o tradiție importantă în fotbal, pe care trebuie s-o ducă mai departe. Județul Bihor a dat o echipă care a devenit campioană atât în România, cât și în Ungaria. FC Bihor este echipa fanion a județului nostru și în pofida poziției actuale din clasament, ambițiile clubului rămân promovarea în Liga I”, a mai declarat președintele „roș-albaștrilor”, Șerban Morcan.

„Mă bucur că am prilejul de a sărbătorii împreună acești 110 ani de fotbal în acest județ și 40 de ani de FC Bihor. În 2005 am luat parte la centenarul Sevilla și am văzut cum trebuie aniversat un club de fotbal. Vrem să transpunem și aici ceea ce am făcut la Timișoara, în această toamnă, cu cei 90 de ani aniversari de acolo, când am deschis două puncte de vânzare de echipamente pentru suporteri. Aici acest deziderat sperăm să-l realizăm însă chiar înainte de principalele manifestări aniversare”, a declarat, la rândul său, reprezentantul în România a firmei Joma, Luca Teodor .

„Este un proiect foarte frumos. Lucrul acesta ne obligă și ne motivează la mai mult. Părerea mea a fost întotdeauna că din FC Bihor trebuie făcut un brand. Oradea este pe un drum bun, atât doar că trebuie să avem puțină răbdare. S-a creat un drum care să ne ducă în Liga I și nu vrem să mai fim ABBA, din anii `70, când echipa alterna evoluțiile în primele două eșaloane, vrem să avem o construcție solidă cu continuitate de primă divizie, dar pentru asta este nevoie de foarte multă muncă”, a susținut în conferința de presă și consilierul local Iulius Delorean, membru AGA la FC Bihor de 11 ani.

Și ceilalți parteneri și susținători ai clubului orădean, prin reprezentanții lor, au salutat proiectul și ideile de viitor ale clubului.

„CF Liberty se alătură cu bucurie în acest proiect al FC Bihor, împreună cu Consiliul Local și Consiliul Județean, de organizare a acestor manifestări aniversare. Reprezintă un moment important chiar și pentru clubul nostru. Dorim să salutăm și proiectul cu Joma, o firmă foarte serioasă, cu care clubul nostru colaborează de 7 ani, timp în care pot să spun că am avut un sprijin deosebit din partea acestei firme”, a declarat președintele CF Liberty, Cătălin Sărmășan.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Dumitru Voloșeniuc a ținut să puncteze câteva aspecte legate de susținerea echipei. „În ședința de astăzi a Consiliului Județean am propus alocarea a 150 de mii de lei pentru clubul fanion de fotbal al județului și cred că nu vor fi probleme cu votarea, astfel încât acești bani ne va ajuta să nu avem nicio datorie în 2011 la FC Bihor. Au rămas acele datorii istorice, acumulate în perioada 2005-2009, dar care se plătesc eșalonat în 36 de luni”.

Sursa: fcbihor.ro

20 Dec. 2011, 14:41 Seria 2
Pe aceeași temă