O nouă lovitură pentru FC Bihor. Consiliul Județean a aprobat clubului un buget de doar 500 de mii: „Ne ajunge doar pentru Centrul de Copii și Juniori și o prăjitură”

Marius ANGHEL 14 Feb. 2015, 18:26 Seria 2
O nouă lovitură pentru FC Bihor. Consiliul Județean a aprobat clubului un buget de doar 500 de mii:**

Scăpat, deocamdată, de faliment după ce, marți, Tribunalul Bihor a decis să amâne soluționarea cererilor depuse de mai mulți creditori în urma depășiri planului de insolvență, FC Bihor aștepta cu nerăbdare să afle pe ce bani se poate baza în noul an de la Consiliul Județean. Conducerea clubului orădean reușise la începutul acestei săptămâni să scape de faliment prin prezentarea noului plan de a achita datoriile restante, iar judecătorul i-a păsuit cu trei luni, timp în care vor fi nevoiți să-și achite datoriile.

Nerăbdarea s-a terminat joi, atunci când conducătorii clubului FC Bihor au aflat pe ce buget se vor baza pentru anul 2015. Consiliul Județean Bihor a aprobat, în ultima sa ședință, echipei de fotbal din Liga 2 suma de 500 de mii de lei, aproape de o treime din cea alocată sezonul trecut (1,25 milioane lei).

Vestea a fost șocantă pentru președintele clubului orădean, Viorel Nemeș. „Această sumă alocată de Consiliul Județean ne ajunge doar pentru Centrul de Copii și Juniori și ne mai rămâne de o prăjitură. Nu putem lăsa să nu punem la egalitate sportul cu cultura. Încă o dată fac apel la înțelegerea Consiliului Local și al Primăriei pentru a veni alături de club, dacă nu Consiliul Local, măcar AIO. Am făcut o hârtie oficială pe care am trimis-o Primăriei în urmă cu o lună în acest sens, dar până acum nu am primit niciun răspuns oficial. Din acest punct de vedere am făcut trei adrese, către Primărie, către Consiliul Local și către Consiliul Județean, pentru a-i ruga pe ei să solicite și ajutorul Consiliului Local”, a declarat, pentru fcbihor.ro, Nemeș.

Bugetul aprobat în ultimii ani clubului FC Bihor a fost din ce în ce mai mic. Dacă în 2013 executivul județean a alocat 2 milioane de lei către clubul orădean de fotbal, în 2014 a dat 1,5 milioane, de această dată, cel puțin deocamdată, a aprobat doar 0,5 milioane. „Nu pot să nu observ tendința foarte descrescătoare a autorităților locale și județene care ne susțin de a ne finanța tot mai puțin. Dacă în 2013, clubul a primit câte 2 milioane de lei de la Consiliul Local și Județean, în 2014, câte 1,25 milioane, acum primim doar 0,5 milioane doar de la județ”, a mai declarat președintele FC Bihor.

În condițiile în care FC Bihor a depășit planul de insolvență din cauza unor datorii istorice de 1,8 milioane lei, dar mai are și datorii salariale către jucători, antrenori și alți angajați ajunse la circa 0,4 milioane lei în ultimele trei luni, este evident că suma alocată de singurul acționar al clubului, cea de 0,5 milioane lei, nu ar ajunge nici pentru cele mai urgente cheltuieli.

Conducerea Consiliului Județean spune că actuala sumă este doar o parte din cea care va fi alocată în acest an

Pentru a atenua îngrijorările angajaților FC Bihor, conducerea Consiliului Județean susține că suma alocată prin buget este, deocamdată, doar o parte a celei care va fi acordată clubului. „Am prevăzut în bugetul pe 2015 mai puțini bani pentru FC Bihor deoarece, în momentul de față, nu este lămurit în ce măsură vor mai veni și alți parteneri la club. În funcție de aportul acestora, vom mai completa alocația”, a declarat, pentru ebihorenul.ro, Horia Carțiș, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Cornel Popa.

Nemeș speră ca schimbările din conducerea Primăriei să-i readucă în grațiile aleșilor locali

Președintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeș a remarcat însă faptul că per ansamblu, bugetul Consiliului Județean este mai mic anul acesta, în timp ce cel al Consiliului Local este mult mai mare decât anul trecut. „Înțeleg că cei de la Consiliul Local au un buget acum mai mare cu peste 70% față de anul trecut. Și datorită acestui fapt, mă văd nevoit să fac un apel de sprijin din partea celor de la Consiliul Local. Au apărut în aceste zile și anumite modificări în conducerea Primăriei, am înțeles că a fost schimbat unul dintre viceprimari, poate și cu aceste schimbări să intrăm și noi mai mult în grația aleșilor locali”, a mai precizat președintele clubului.


Anul trecut, Consiliul Județean Bihor acuza Primăria că nu achită întreaga cotizație financiară către FC Bihor, după ce municipalitatea plătise doar 900.000 lei din suma de 1,25 milioane lei.

Marius ANGHEL 14 Feb. 2015, 18:26 Seria 2
Pe aceeași temă