„Nu mă ascund, am fost de acord că ACS Poli este un proiect social”. Un consilier județean din Timiș vorbește despre finanțarea clubului din Liga 2

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 13:53 Seria 2

Consilierul județean Adrian Negoiță, de la PSD Timiș, a vorbit aseară la Pressalert Live despre finanțarea echipelor sportive din județul Timiș. În calitate de șef al comisiei de cultură și sport a CJT, pesedistul a menționat că prioritare pentru Consiliul Județean sunt proiectele care finanțează tradițiile acestui județ și care ajută la păstrarea și perpetuarea unor obiceiuri vechi.

Legat de ancheta privind finanțarea FC Poli patronată de Marian Iancu, Negoiță spune că procurorii nu au descins la CJT pentru a ridica documente. Chiar și așa, omul politic spune că alături de colegii săi din partid, în calitate de consileri județeni, au votat împotriva banilor dați către Iancu.

Subiectul ACS Poli a fost abordat și el. Negoiță a comentat legat de finanțarea pentru ACS Poli. „În ceea ce privește sportul de performanță aș fi de acord să finanțăm partea de infrastructură. Numai în România se dau sume enorme pe bani de salarii. Prea mulți bani se duc pe salarii în sport și prea puțin pe copii. (…) ACS Poli este o treabă de filosofie. Nu mă ascund, în proiectul USL am fost de acord că ACS Poli este un proiect social. Timișoara este dornică de fotbal. Că nu are performanță este altceva. Eu acești bani i-aș vira înspre sportul juvenil și sportul de masă. Timișoara trebuie să se hotărască ce vrea. Marile orașe finanțează un sport două. Vrem și rugby și handbal și baschet, trebuie să decidem”, a spus Negoiță.

Mai mult, consilierul spune că a purtat discuții și cu șeful său Titu Bojin și că de anul viitor schema finanțării ACS Poli va fi schimbată radical.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 13:53 Seria 2
Pe aceeași temă