„Nu contează o retrogradare, cât un meci cu Baia Mare”. Olimpia o poate trage pe FCM în play-out dacă o învinge în derby

Marius ANGHEL 25 Mar. 2016, 13:47 Seria 2

„Nu contează o retrogradare, cât un meci cu Baia Mare”, așa suna mesajul galeriei Olimpiei afișat la tribuna a 2-a chiar la începutul meciului de acum o săptămână de la Satu Mare cu CSM Râmnicu Vâlcea. Iar meciul de sâmbătă dintre Olimpia și FCM Baia Mare e acum mai mult decât un derby.

Elevii lui Mircea Bolba au ajuns cu cuțitul la os și după ce și-au bătut joc de ocazii, marți, la Brașov, și au pierdut până la urmă, 0-3 sub Tâmpa, iar acum se văd nevoiți să câștige meciul cu Baia Mare pentru a mai avea șanse reale de salvare.

Semnalul de alarmă l-a tras de altfel și noul principal, Mircea Bolba, care e conștient că dacă nu-și va mai trece cele trei puncte în cont, sâmbătă cu Baia Mare, Olimpia va intra în play-out pe locul 10 la o distanță greu de recuperat de primul loc ce duce la barajul pentru salvarea de la retrogradare. „Trebuie să ne mobilizăm cu toții, jucători antrenori, suporteri și să câștigăm meciul de sâmbătă. Sigur că e și un derby cu Baia Mare și mă aștept să vină lume mai multă la stadion și mizez pe ambiția băieților de a demonstra că pot mai mult”, spune Mircea Bolba.

Din lot vor lipsi doar accidentații Heil și Chivari, în rest revine Villand după suspendare, iar Tony Kanalos nu a mai plecat la acțiunea lotului național U18. Până și Băican, ieșit accidentat la Brașov, s-a refăcut și va fi la dispoziția antrenorilor!

De partea cealaltă FCM Baia Mare a câștigat miercuri duelul cu CS Mioveni și mai are nevoie de trei puncte în ultimele două etape pentru a fi sigură de locul în play-off. Porniți cu gânduri de promovare la începutul anului și cu achiziții cu „nume” făcute în intersezon, maramureșenii au avut evoluții oscilante în 2016. Baia Mare a pierdut nemeritat la Chindia apoi a bătut UTA, dar a urmat remiza surprinzătoare la modesta Tărlungeni și a pierdut acasă cu Mediaș și la Cluj.

Să spunem că Olimpia are o victorie, o remiză și o înfrângere acasă în 2016 și a bifat trei înfrângeri afară… Doar că trebuie să recunoaștem la un derby Satu Mare – Baia Mare statistica chiar nu contează. În tur, cele două formații au terminat la egalitate, scor 1-1, după golurile lui Muntean (2) și Balaure (16).

Text și foto: Gazeta de Nord-Vest

Marius ANGHEL 25 Mar. 2016, 13:47 Seria 2
Pe aceeași temă